Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

suzie

toniki do twarzy

Polecane posty

hej Dziewczyny:) używacie toników do twarzy? mnie się czasem wydaje, że to taki kosmetyk \"bez sensu\", choć producenci prawie zawsze wrzucają toniki do serii i wciskają, że stosować trzeba... co o tym sądzicie? pozdrawiam:)

używam. tonik w ciągu kilku sekund przywraca skórze odpowiednie pH, bez niego skóra dochodziłaby do siebie o wiele dłużej. poza tym, tonik może mieć dodatkowe działanie, np. matujące, antybakteryjne, nawilżające...

używam od wielu lat toniku to twarzy rano (nie myję twarzy wodą) i woeczorem, uważam, że to jest dobry kosmetyk, jeśli jest dobrze dobrany

Używam, też nie myję twarzy wodą i moja skora sie poprawiła. Do peelingow i maseczek uzywam tylko minerlanje. :)

dziękuję za odpowiedzi:) czyli rozumiem, że nie myjecie twarzy żadnymi żelami, tylko od razu tonik, tak? bo nie jestem pewna czy dobrze skapowałam... a możecie jakiś fajny tonik polecić?:)

ja najpierw przemywam mleczkiem, potem tonik, raz dziennie woda utlenioną (dermatolog mi kazał). Używam toniku i mleczka Garniera do cery mieszanej - w zielonych butelkach, bo jest niedrogi i całkiem niezły. Wszystk zależy od teo jaką masz cerę. Do suchej jest bardzo doba seria różowa AA.

Mam cerę tłusto-suchą ze skłonnością do trądziku i błyszczenia. Najpierw myję twarz żelem, potem przecieram skórę tonikiem i smaruję twarz kremem nawilżająco-matującym. Pod makijaż stosuję tylko tonik, ponieważ podkład wałkuje się na kremie. Tonik oczyszcza skórę, odczuwam przyjemne odświeżenie i podkład dobrze się nakłada.

nie, tonik nie służy do mycia, gdyż nie ma właściwości rozpuszczających brud, tłuszcz czy makijaż. to tak, jakbyś coś tłustego próbowała umyć samą wodą. myję twarz żelem. toniku używam po myciu, bo służy on jedynie do przywrócenia skórze właściwego pH. myjąc, zmywamy również ochronną warstwę lipidową skóry i zaburzamy jej równowagę, a tonik ją przywraca.