Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZEBATA

Mam stan zapalny dziasla CO POMAGA ??RAUNKU??

Polecane posty

Gość ZEBATA

Gość ZEBATA
tam mialo byc ze rozchozi sie na polowe nosa i do polowy drogi o oka

na razie płucz jame ustną szałwią, trochę złagodzi, ale przy takim stanie zapalnym bez antybiotyku się raczej nie obędzie, więc rezerwuj kolejkę do lekarza

Gość Tezire
To wygląda na niedoleczony ząb a stan zapalny dziąsła jest konsekwencją tego. Miałam to samo. radze szybko udac się do dentysty dobrego prywatnego,a najpierw zrobić prześwietlenie tego zęba w okolicy którego czujesz ból. Ja ledwo uratowałam swojego zęba mając podobne objawy. okazało się,że źle wypełniono mi kanały i zrobiło się spore zapalenie.

Gość cosk-a
chcesz czy nie ale trzeba orworzyc zeba i wziasc antybiotyk nie chce straszyc ale od takich historii jak a masz moze wdac sie zapalenie w innych czesciach ciala ,moja znajoma miala zapalenie zastawki wlasnie od zeba w ktory wdalo sie zapalenie i jest wiele takich przypadkow np.zator tetnicy sa to rzadkie przypadki ale sa i to wlasnie od zeba!

Gość Tezire
To prawda. Możesz się zdziwić,ale grzebanie w zębie może okazac się zbawienne;)

Gość cosk-a
wielkie grzebanie to nie bedzie wywierci plombe i odetka kanaly i zobaczysz od razu bedzie ulga! i to wsio ,dopiero po antybiotyku ewent.bedzie grzebac ja tak mialam ,wielki bol ale bez obuchlizny bo od razu poszlam ale jak otworzyli zabka to od razu ulga

Ekstrakt z szałwii działa. Są w płynach i w żelu też bywają. W ostateczności mocny napar

koniecznie dentysta a zamin pojdziesz plucz corsodylem - traki plyn ja tez nim plukałam po wyrwaniu osemki bo zrobilo mi sie zapalenie ale bez dentysty sie nie obejdzie

Gość ZEBATA
jestem za granica.wlasnie bylam w kilku aptekach(moga mi tylko zaproponowac srodki przeciwbulowe:() natomias jest problem z samym dostaniem sie do dentysty.Nie chca mnie przyjac gigantyczne kolejki! :( a to ze mnie boli ze spuchlo to maja w d... pupie !!! a ile to jest roboty przy tutejszym nowoczesnym sprzecie ,doslownie kilka minut na miejscu robia rentgen i mogliby mi wypisac antybiotyk.Ale mnie splawili! i sie martwie a jak mi zab wypadnie?|:(

Gość Smigi83
Zimna woda to najgorsze co można zrobić bo później w pokoju nie wysiedzisz z bólu pomoże woda utleniona z wodą 1 do 1 go ale na krótko tak czy siak stomatolog to jedyny ratunek