Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikaaaaa

CO MOZE BYC DLA MNIE WLASCIWE ???

Polecane posty

Gość ikaaaaa

Mam 19 lat. Musze w te wakacje znalezc koniecznie jakakolwiek prace poniewaz potrzebuuje pieniadze na studia. Powiem szczerze ze nie jestem ani osoba wygadana ani jakas obrotną, ktora umie wszystko doskonale. W domu raczej nie sprzatam, nie zmywam naczyn, nie gotuje. Nie umiem np perfekcyjnie obrac ziemniakow itd. Rok temu pracowalam w dwoch miejscach . Raz pracowalam w lodziarni, ale zupelnie sie tam nie nadawalam: nie potrafilam dobrze wykrecic lodow , wychodzily krzywe, szef byl bardzo nie zadowolony i szybko mnie zwolnil , nie dal mi szansy nauki. Nie podjal praktycznie zadnej proby wytlumaczenia mi jak sie robi te lody. Potem podjelam prace w barze jako pomoc kuchenna. Od razu mowie ze zupelnie sie na to nie nadawalam. Nie umiem gotowac a po za tym fatalnie sie czulam w kuchni. Ciagle tylko krzyki, pospiech i niezadowolenie szefa. Nie wspomne ze bylam traktowana jak smiec. Mam dosc niska samoocene i jestem dosc niesmiala. Mam pytanie czy wiecie moze jaka praca sezonowa mogla byc odpowiednia dla mnie ? Moze macie podobne problemy ? Moze jako kelnerka bym sie nadawala ? Albo w jakims sklepie z ciuchami ? Jakie trzeba miec cechy i umiejetnosci zeby pracowac w sklepie z ciuchami ? A i czy sa jakies kursy zeby nauczyc sie obslugiwac kase fiskalna ? A moze sie poddac i wybrac prace przy zmywaniu naczyn w barze? Mala pensja, traktowanie jak smiecia ale za to zmywanie naczyn nie jest dla mnie skomplikowane i przynajmniej wiem co mam robic. Blagam o rade. SZczera rade.

Gość ja bym jednak proponował
lodziarnie. taką dla panów :P

Gość ikaaaaa
taaaa ja pytam powaznie

Gość ja pracowałam w butiku Simple
praca średnio płatna, ogolnie wielka nuda bo ciuchy drogie wiec klientek mało. kase fiskalna uczy cie obslugiwac kolezanka. zanim zaczniesz pracowac, dwa dni sie przygładasz.

Gość w tesco na kasy

*przyglądasz

Moje koleżanki przez wakacje pracowały jako kasjerki w hipermarkecie i były zadowolone. Ja przez miesiąc dorabiałam sobie jako opiekunka do dziecka i do dzisiaj ten dzieciak śni mi się po nocach.:P

aha, dodam że beda cie 'molestowac' zebys przyjechala pracowac w sobote i niedziele bo w weekendy nikt nie chce pracowac tym bardziej ze stoi sie wtedy 12h :O

Gość to zlaezy od miejsca
gdzie mieszkasz albo gdzie ewentualnie chcesz pracowac. najwiecej pracy jest w miastach wypoczynkowych. np w warszawie szukaja kelnerow do pubow ale najlepij wczesniej - przed wakacjami pytac. i zrob sobie ksiazeczke sanepidu. tutaj oprocz pensji, masz napiwki - wieksze niz pensja. mozesz sprzedawac na przydroznych stoiskach - ale raczej na deptakach itp ja sobie zawsze dorabialam w biurach - ludzie jezdzili na urlopy a ja za nich wykonywalam drobne prace, poczte itp

Gość ikaaaaaa
Jaka kolezanka mnie niby nauczyc obslugi na kasie fiskalnej ??? Ta co pracuje tam, tak ? Studiuje Ochrone Srodowiska ... A ciezko dostac taka prace w sklepie ? A i mam takie pytanko jak mam im dac swoje CV ? Jak tam szefa nie ma w sklepie ?

Gość mnie facet zdradzał...
skoro nie jestes wygadana to watpie czy jako kelnerka bys się nadawała... moze zbieranie gdzies owoców?

Gość ikaaaaaa
No fakt nie jestem wygadana, ale wszystko dlatego ze jestem dosc niesmiala i mam niska samoocene. Sami rozumiecie jak to jest ... :/

Gość kama....
W sklepie z ubraniami składasz CV zreguły w kasie a potem jak się spodoba to zapraszają Cię na rozmowę,ale szukają osób komunikatywnych...

Gość kama....
Ja w wakacje i podczas studiów pracowałam na promocjach-lekka praca za uczciwe pieniądze-8-12zł/h Może praca w drukarni...nie trzeba być przebojowm i mieć jakieś doświadczenie-tylko stawka to około4zł...

Gość ikaaaaaa
hmmm jakich promocjach ??? Takich co stoja hostessy w supermarketach i wciskaja jakies produkty ?? A co do tego sklepu to pewnie trzeba szukac ogloszen a nie od razu isc do obojetnie jakiego sklepu, nie ?? A ta praca w drukarni to na czym polega ??