Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anuszka...

suuuucha skóra - czym nawilżyć ale nie dostać krost????

Polecane posty

Gość Mirq
Ale to do smarowania, a skórę trzeba odpowiednio na to smarowanie przygotować. Ja na co dzień do mycia używam z tej samej firmy emulsję myjącą EM. Bardzo dobrze się z dermoprotektorem uzupełnia. :)

Gość gość
Mnie uratowały peelingi Efektimy. Oczyściły skórę, nawilżyły i odżywiły. I nie kosztowały kroci.

Spróbuj Cleaderme DCB. Dermokosmetyk zawierający minerały Morza Martwego. Dobry na noc, pięknie nawilża. Aaaa wcześniej buzia do przemycia, najlepiej mydłem z nagietkiem, ja stosuje in collina. Powodzenia:)

Gość gość
Floslek ma genialne, łagodne kremy.

Gość gość
A próbowałaś balsamu nawilżającego cetaphil dermoprotekor? Jest mocno nawilżający i łagodzi podrażnienia więc nie ma mowy o krostach :) Ja go uwielbiam!

Gość sandraszkiela
ja nawilżam kosmetykami z serii Atopis, które są bardzo łagodne dla skóry ale również mocno nawilżające więc przynoszą natychmiastową ulgę

Gość gość
Z własnego doświadczenia mogę polecić serię elodermu, dzięki której mam ładną i gładką skórę. Wcześnie bywało różnie, skóra potrafiła tam mocno się wysuszać, że tworzyły mi się podrażnienia a nawet drobne rany. Pielęgnuję ją cały rok, ze szczególnym uwzględnieniem okresu zimowego.

Gość
Natłuszczać i nawilżać dwa razy dziennie.Systematycznie. Jest pełno kremów antyalergicznych aptecznych i nie tylko.Serie dla dzieci też są bardzo dobre.

Gość milalena22
polecam nawilżać kosmetykami od Novaclear z serii Atopis bo są bardzo dobre ;) są to dermokosmetyki które w składzie mają olej konopny

Gość Właśnie testuję i jestem
Dnia 6.02.2007 o 11:17, Gość anuszka... napisał:

mam straaasznie suchą skórę na twarzy (czoło, nos) i ogólnie na całym ciele.. na twarzy sie sypie (takie białe skórki) jak ją nawilżam to wyskakują syfy, jak nie nawilżam to po nałożeniu podkładu sypie sie skóra i wyglada to niezbyt fajnie... co mam robić?? używałam kremu KERMUREN PLUS nawet pomagał ale dostałam krost.. może zmienić podkład?

https://konopiafarmacja.pl/produkty-konopne/118-konopna-masc-dr-muller-50ml.html

Maść zalecana jest przy :

- łuszczycy,

- atopowym  zapaleniu skóry,

- opryszczka, zajady,

- trądzik różowaty, pokrzywach alergiach skóry

- oparzeniach ,

- łojotoku,

- egzemie,

- grzybicy,

- toczeniu,

-  przyniesie ulgę suchej i  zniszczonej  skórze ,ranch i otarciach naskórka, 

- odleżyny, blizny,

- rany po ukąszeniach owadów.- Bólach pleców i kręgosłupa

- Żylakach, zapaleniach żylnych

- Bólach reumatycznych i artretycznych (do II stopnia)

- Brodawkach, odciskach, wrastających paznokciach,

- Bólach menstruacyjnych

- Tatuażach i wielu innych.

Gość Inka

Zawsze miała kłopoty z trądzikiem i eksperymenty na twarzy to nie dl mnie. Nie będę używać kremu, tylko dlatego, że jest modny i reklamuje go celebrytka. Jeśli pomaga mi Eloderm to przy nim zostanę, nawet jeśli uważa się go za krem dla dzieci.  Dzięki niemu mam buzię bez krost i zaczerwienień. 

Gość Jagoda

Mnie zapycha wszystko co tłuste i półtłuste.

Więc staram się omijać brodę,nos i tylko poliki posmaruję czasem cetaphilem lipoaktywnym albo dermoprotektorem.

Czasem się chlapnę hydrolatem róży,trochę nawilża.

Gość gość

u mnie mega się sprawdził krem z serii Atopis z Novaclear, ma w składzie olej konopny, świetnie nawilża

Gość Olga

Eloderm mam do całego ciała, ponieważ nie robią mi się po nim krostki i nie mam przesuszonej skóry twarzy pod podkładem. Ma fajnie dobrany skład dla osób ze skórą skłonną do podrażnień. 

Gość Muffa

Fakt, eloderm dla wrażliwców jest dobry. Fajnie odżywia całą skórę, dzięki temu jest milutka i zdrowa. Apteczne produkty, są jednak bardziej przemyślane. Tu zapach nie jest najważniejszy, tylko skład. 

Gość 👎 spamerom stop

Dr Muller jest kijowy.

Nie wierzę w żadne reklamy!

Mega durne miejsce tu.

Spamerzy siedzą i piszą glupoty.

Kto ma rozum wie co ma kupić.

Żaden krem nie pomoże.Trzeba nawilzac od środka.Marchewka działa dobrze na skórę i wszystko co tłuste.

Gość ola
Dnia 19.03.2019 o 15:17, Gość 👎 spamerom stop napisał:

Dr Muller jest kijowy.

Nie wierzę w żadne reklamy!

Mega durne miejsce tu.

Spamerzy siedzą i piszą glupoty.

Kto ma rozum wie co ma kupić.

Żaden krem nie pomoże.Trzeba nawilzac od środka.Marchewka działa dobrze na skórę i wszystko co tłuste.

marchewka XD tonik kolagenowy lepiej kup jak chcesz od srodka

Gość ikas
Dnia 24.03.2019 o 17:25, Gość ola napisał:

marchewka XD tonik kolagenowy lepiej kup jak chcesz od srodka

Jaka firma robi tonik taki?

Gość fina

Od miesiąca testuję Eloderm i jak dla mnie to strzał w dziesiątkę, ponieważ skóra zdecydowanie wygląda lepiej. Jest nawilżona, gładka i nie mam najmniejszej krostki. 

Gość Beata

Jak widzę te "pomocne opinie" to mi się śmiać chce. Kremy po kilkaset zł :D?? No ok, jak kogoś stać ;). Ja śmiało mogę polecić produkt dobry i w rozsądnym pieniądzach, mianowicie krem z serii Black Sugar Detox od Bielendy. Nie tylko nawilża, ale i detoksykuje ;)

Gość Paulina

Dzięki zabiegowi hydra booster bardzo moaj skóra się nawilżyła, już po zabiegu była widoczna poprawa. Bardzo fajny zabieg i daje głębokie nwilzenie skórze zwłaszcza na lato. Zabieg robiłam w MTT Estetica w Krakowie https://www.mttestetica.pl/ i polecam bardzo dobra klinika

Gość MMMandziia

Moim ulubionym kosmetykiem jest balsam do ciała z awokado marki HB.  Jak macie nadmiernie suchą skórę to szczerze polecam bo bardzo szybko jest w stanie ją nawilżyć.  a stosując regularnie naprawdę jesteśmy w stanie utrzymać tak efekt długotrwale.

Gość Kasia

Spróbuj Hydra Facial. Ja odkąd odkryłam, to zapomniałam o suchej skórze, a przez jej stan wcześnie zaczęły pojawiac się u mnie zmarszczki. Chodzę do La Guel, więc możesz spróbowac u nich.