Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocka

KTO WIE????????????????????????

Polecane posty

Gość 17 latka ma raczej
biologii w szkole nie miałas? pomijając "fachowe" pisma dla nastolatek, gdzie obok artukułow jak poderwac chłopaka na przerwie są też o antykoncepcji i plodnosci (przynajmniej za moich czasow były:) ) nie znasz swego organizmu i za sex się bierzesz? takie są skutki.. nie oceniam cię,ale ja w tym wieku na szczęcie wiedziałam jak się zabezpieczać...

Gość Boshe
Czego oni was uczą w tych szkołach? Macie tylko lekcje religii?

Gość pomocka
wiecie co? zadzwonilam do ginekologa. dni plodne sa od 12-14 dnia od miesiaczki, wiec ponoc nie mam sie czym martwic. ale dziekuje dziewczyny :)

Gość dni płodne
moja kumpela wpadła w czsie okresu (stwierdziła dokładnie - że dni płodne jakieś 10 dni od okresu więc sie nie zabezpieczyli) i w drugiej kl LO została mamą nie ciesz się dziewczyno, nikt ci dziś nie zagwarantuje że w ciąży nie jesteś poza tym - czemu ginekolog "bada cię" przez telefon zamiast iść do niego po tabsy?

Gość ona123454
ale ona przecież nie uprawiała seksu!!! tylko chłopak ja dotykał swoim kutasem.i nie maiał wytrusku. a tak swoją droga pomocka nie martwmy sie bo to nie możliwe zebysmy zaszły w ciąże przez takie coś.

Gość pomocka
dla Ona: juz jestem psokojna. ale sie zaczelam denerwowac. myle jednak ze to nauczka na przyszlosc. w poniedzialek jade po tabletki anty. pozdro

Gość 17 latka ma raczej
ona - słyszałaś o pettingu? też można zajść w ciąże - w płynie który pojawia się przed wytryskiem (z reguły to mała kropeka) są plemniki - które mogą dostać się do pochwy i ze śluzem już sobia dalej świetnie poradzą to tak jak ze stosunkiem przerywanym - wytrysk jest na zewnątrz a ile dzieciaczkow z tego mamy? nie wymądrzaj się dziecko, jak nie posiadasz wiedzy na temat ryzyko ciąży jest, choć nie musiało dojść do zapłodnienia

Gość pomocka
ale to byly ponoc nieplodne dni?? ojjjj wiec..? nie wiem juz, w konia mnie robicie

Gość boshe
czego oni was uczą w szkole? nie miałaś o tym w szkole?

Gość pomocka
nie mialam. nie pytalabym gdybym wiedzila

Gość 17 latka ma raczej
a ty pewna jesteś że nie byly? ja w twoim wieku (czyli 3 lata temu) miałam nieregularne cykle, co za tym idzie dni plodne wypadaly róznie. co poza tym powiesz o wpadakach w czasie okresu? zdarzja sie przeciez.. mam nadzieje, ze nie jestes w ciazy, ale pomysl - w tym momencie nie mozesz byc pewna na 100proc, prawda?

Gość ona123454
jasne akurat by tak bylo że te plemniki które są w tej wydzielinie przed wytryskiem wleciały by akurat do dziurki i doleciałyby do jajeczka i by sie dziecko zrobilo.....!! przesadzasz niektózy ludzie uprawiaja seks po to by miec dziecko i nie udaje im sie to przy normalnym stosunku ,a ja mialabym zajśc w ciązde podczas takego czegoś

Gość boshe
a ja słyszałem że kiedyś doszło do zapłodnienia na basenie. nasienie przeniosło się przez wodę. i tak się zastanawiam kto prysnął do tej wody na środku basenu. a ratownik nic nie widział?

Gość 17 latka ma raczej
oj dziecko... nie zachodza w ciąże bo z reguły coś jest nie tak z organizmem - nie dlatego ze plemniki nie docieraja podczas pettingu plemniki w tej wydzielinie przed wytryskiem takze MOGĄ ale nie muszą przedostać się na skorze do pochwy, zwłaszcza jeśli dotykał ja w okolice wejścia do pochwy, nawet na palcach mozna je przenieść do pochwy podczas pieszczoe i też może dojść do zapłodnienia - najpierw poczytaj troszkę teorii, nawet w necie, a potem przechodź do praktyk masz jeszcze trochę czasu do konca ferii to poszukaj bo jestem w szoku ze dzieciaki sie biora za sex i nie wiedza takich oczywistych rzeczy... a wiesz ze plemniki w pochwie zyja do 72 godzin? i do zaplodnienia moze dojsc 3 dni po stosuku??

Gość basen tak
boshe, ja słyszałam ze dziewczyna zaszla w ciżae bo sie wytarła po kąpieli ręcznikiem którym wczesniej wycieral sie jej brat - i co?

Gość boshe
takich wypadków jest bardzo niewiele ale są. a ty pmocka i tak zwiększyłaś ryzyko zajścia w ciążę. myślę że jeszcze nie możesz spać spokojnie. a od czego testy ciążwe. skocz do apteki, zrób i napisz co wyszło. no dawaj do apteki...

Gość 17 latka ma raczej
test zrobić w planowanym dniu wystąpienia miesiączki, w tym - co najmniej 7 dni od stosunku inaczej wynik nie będzie pewny

Gość ona123454
a ja już mam okres i nie jestem w ciążu....mówilam ze od takiego czegoś nie mozna zajśc,a wy sie kłócicie