Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość as_ha_nti

odstawienie tabletek i co dalej..............?

Polecane posty

Gość as_ha_nti

witam! Niedawno odstawiłam tabletki antykoncepcyjne , ale nie chce odrazu zajść w ciąże, ponieważ chciałabym zajść w cięże tak w maju lub czerwcu. zastanawiam się jaka metoda antykoncepcji będzie teraz dla mnie dobra? oczywiście wyłanczając opcje tabletek , ponieważ musiałam już odstawić jeśli myśle o dziecku. czy są osoby które brały HARMONET??????NAPISZCIE!!!!!!!!! ja brałam harmonet dosyć długo , ponieważ najpierw ok 3 miesięcy , sama odstawiłam na 3 miesiące , i zaczęłam znowu je brać ale tym razem to trwało ok 3 lat, Ile może potrwać teraz staranie się o dziecko? DORADŹCIE COŚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość od doradzania jest ginekolog
a jest baaardzo duzo metot antykoncepcji, pigulki sa jedna z wielu wiec wybierz cos dla siebie najlepszego. a topikow o prezertawywach, wkladkach, plynach itp jest wiele wiec sobie poczytaj a nie zakladasz kolejny bez najmniejszego sensu

Gość as_ha_nti
a może miałm ochote tak sobie napisać.uważam że nie masz prawa mnie krytykować.

Gość as_ha_nti
a pozatym mój ginekolog jak u niego byłam powiedział , że tu nie ma oczym gadać tylko trzeba brać się do roboty!!!! i co ty na to ????

po pierwsze zmień ginekologa, nie chcesz chyba żeby taki gbur prowadził twoją ciążę! wydaje mi sie że nie będziesz mogła liczyć na jego wsparcie w trakcie ciąży. dobrze robisz ze nie chcesz od razu w ciążę zachodzić. myślę że wystarczą gumki, bo przecież nawet jakbyś \"wpadła\" wcześniej to tragedii nie będzie. a przecież wiele osób używa ich ciągle i nie zachodzą w ciążę.

Gość as_ha_nti
Gunia 0505 Ogólnie to ten ginekolog jako lekarz jest świetny, ponieważ jak lecze się u niego dosyć długo , bo ponad 6 lat. Jest lekarzem który zawsze daje szanse wszystkiemu. Dużo moich znajomych , po poleceniu go przezemnie korzystało z jego "usług". Wiele moich zmajonych , po wizytach u innych lekarzy gdzie słyszały , że np:"ta ciąża jest bez szans na przetrwanie"u nigo słyszały że będzie dobrze i tak było.urodziły zdrowe duże dzieciaszki. tylko wiesz ja nie uznaje gumek.wole skorzystać z czegoś innego , np:globulki, co o tym mySlisz?

no to chyba że tak, zwracam honor lekarzowi :) moje wnioski wysnułam z tego, że napisałaś \"mój ginekolog jak u niego byłam powiedział , że tu nie ma oczym gadać tylko trzeba brać się do roboty!!!!\" źle to zinterpretowałam :) myślę, że some globułki nie są najlepszym środkiem, ale tak jak mówiłam skoro i tak planujecie dzidzię, to mogą być. możesz też obserwować siebie, typu śluz itd, ale temu nie ufaj, bo po odstawieniu może być różnie (wiem bo miesiąc temu też je rzuciłam), ale tak jako dodatek może być. :)

Gość as_ha_nti
Gunia 0505 A jakie brałaś tabletki????? Czy ty też chcesz mieć już dzidzię? Wiesz to że chce mieć dzidzie za jakiś czas wynika z tego , że poprostu dzieci z końca roku np: z grudnia mają mało konfortową sytuacje pod wieloma względmi. Może to głupie ale jak ma być wcześniej niż ja planuje to niech już nawet będzie ze stycznia, ale nie z końca roku. najważniejsze żeby było zdrowe!!!!!!

nie jeszcze nie planujemy dzidzi, ale jakby była to czemu nie :) ja brałam długo prawie 5 lat bez żadnej przerwy. jakie brałam: 2 mieś - microgynon 21 - przytyłam 10 kilo rok - minulet - dobre dla mnie ale drogie i lekarka zaproponowała inne 2,5 roku stediril 30 - na końcu huśtawki nastrojów 2 mies - regulon - czy jakoś tam, wymioty i wogóle blee rok - minulet - na końcu przytyłam duuuużo, nudności, za wysoka prolaktyna, huśtawki nastrojów, suchość pochwy itd. powiedziałam stop i już. myślę że to był najwyższy czas! my planujemy bobo za jakieś 2 lata dopiero, ale jak będzie zobaczymy. na razie na gumeczkach polegamy. każdy powód do poczęcia dziecka w określonym czasie jest dobry :)