Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

blanka147

ZMORA Ludzka ANEMIA jakie macie sposoby.....

Polecane posty

no i jak z nia walczyć z powodu diety która mam ale jest to dieta lecznicza nie widzi mi się mam powtażająca się anemie jak z nia walczyć ? Co robić? który preperat najlepszy?

A tak swoją drogą masz wyniki badań a nikt ci nie powiedział co masz z tym zrobić?? Niepojęte dla mnie

nie no to nie tak zażywałam Tardyferon flo ale niestety anemia znikła mi tylko na miesiąć po miesiącu jest to samo nigdy nie miałam anemi mam tak od roku się męcze i mimo tego że dostane jakieś tabletki to moze ktoś zna jakieś naturalne leki lub sposoby?:)

Gość duzo dobrego słyszałam
o pokrzywie, pietruszce tj natce i chyba kozieradka- chyba bo zalecaja ja po chorobach, w stanach wyniszczenia a czy dokładnie na anemię to nie mam pewności , ale te dwa powyżej to na 100%

no i dostałam od lekarki Ferrum Lek oraz kwas foliowy czy ktoś to stosował?

ja codziennie piłam i pije świeży sok z marchwi i bardzo pomaga,krew sie bardzo podniosla:)

Gość buraki

do wanessa dzieki serdeczne sok z marchwi pije codziennie bo go uwielbiam i robie go sama w domu i niestety nic nie pomaga:(

Gość Czerwony barszczyk
z hortexu. Pyszny i skuteczny.

Gość suplementy
Ja tez miałam od wileu lat i w koncu zmienilam lekarza, przepisał tylko kwas foliowy(jak ktos juz wspomniał),magnez, żelazo i po m-cu po anemii ani sladu.Od razu stan włosów,cery i paznokci sie poprawił i ogolnie jest super.pozdrawiam.

no wiec dołoże do tego magnez i mam nadzieje że mi bedzie lepiej oj a włosy to mi garsciami wychodza niestety od kad ta anemie mam. Jakby ktoś jeszcze miała jakies domowy sposoby to piszcie wykorzystam wszystkie

Gość suplementy
oprócz watróbki jeszcze buraczki czerwone (dowolnie przygotowane) i duzo galaretek np.owocowych

Gość ewqa2
Soki ze swiezych warzyw, np. z buraka. Witamina C , sok pomaranczowy, pietruszka. NIe pijcie herbaty, ona utrudnia wchlanianie zelaza.

Gość bent
A czy Biofer jest na recepte?

Gość mam przepis
na domowej roboty barszcz czerwony kiszony. 2 szklanki dzienni. Moim znajomym pomogło. Jeśli jestes zainteresowana to napisz

Strasznie wam dziękuję za pomoc niestety wątróbki nie wolno mi jeść ale z innych rad skorzystam i jeśli tio możliwe MAM PRZEPIS chętnie czekam aż mi go podasz.Biore żelazo w tabletkach ale prucz tego chcę do mowymi sposobami sie wspomagac. Jestem bardzo wdzieczna i czekam na perzepis i inne porady

Gość AneMiczka
hej, ja tez mam sklonniść do anemii. Dostałam od lekarza recepte na lek na litere "T" chyba ten Tardyferon, pomogło. Ale to było 3 lata temu, wiec dokładnej nazwy leku nie pamiętam. Od tego czasu: - biorę komplet wit B w tym kwas foliowy - jem sporo warzyw, głównie szpinak, sałata, brokuły, zawsze w towarzystwie artykułów zawierająceych wit C czyli pomarańcze, cytryna i in Fe wchłaia się w obecności wit C. do dań dodaję natę pietruszki - jem też mięso (byłam wegetarianką i anemia mogła się zrodzić wlasnie prze to:() - sok z buraczków (Krakus:P) - nie piję kawy i czarnej herbaty, przerzuciłam się na zieloną - zamiast preparatów z magnezem piję kakao albo jem czekoladę - czasem zaserwuję sobie miesięczna kurację B- karotenem póki co anemia nie wróciła, choć żelazo mam w dolnej granicy normy. Pamietaj, że anemia nie zależy tylko od Fe, ma na nią wpływ niedobór wit B jak też inne żródła. 🖐️

do anemiczka ja jem dużo greiphuta ponadto mam zelazo i ten kwas foliowy mam tez magnez z b6 w tabletkach ja niestety nie moge czekolady ani kakao. ale jakoś sobie radze ostatnio tj4 miesiace temu tez zazywałam tarydeferon pomół dopier po puł roku zażywania +kwas foliowy. Mam nadzieje ze tym razem bedzie lepiej. Ja pije sok z buraków taki domowy z sokowiruwki. I jem dużo buraków