Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość malenkaaaaaaaaa
a czy mi ktos odpowie jaki mialyscie okres jak zaczekyscie brac 1 opakowanie?? prosze...

Gość aurinko5
malenka--- szczerze mowiac nie pamietam, ale nie masz sie czym przejmowac, hormony powoduja takie zmiany.

Gość malenkaaaaaaaaa
dzieki :*

Gość . . .
aurinko5 oby więcej takich lekarzy,ja to wszytko pokończysz zapisuję się na wizytę ;) do malenkaaa-> okres miałam ja normalny,tyle,że zamiast 7 dni trwał z 9? jakoś tak.

Gość aga84
dziewczyny w ktorym dniu przerwy najczesciej dostajecie okres? ja przyjmowalam tabl 1 raz wszystkie zawsze miedzy 19-21. W piatek skonczylam blister i nie mam jeszcze okresu. Oczywiscie rozne rzeczy chodza po glowie...

Gość lala_z_duzym_biustem
aurinko5 hehe nie biore tabletek anty... :) Wogóle nie mam sposobu żeby mi sie biusty zmiejszył??? (oczywiście operacja w tym wieku odpada)

Gość tttttuuuuttttt
ech. wiam ponownie. kończę pierwszy tydzień drugiej paczki. zapiszę się niedługo do lekarza, bo już nic nie rozumiem. chodzi o mrowienia. niestety nadal występują. ale tylko w pracy. po prostu siadam na krześle i po 2 minutach lekko sie zaczyna - w weekendy spokój (choćbym siedziała w upale w syntetycznych skarpetkach przez 8 godzin)...popołudniami przechodzi oczywiście. żyłki widoczniejsze. pytanie: jak długo się robią żylaki? tzn od momentu kiedy właściwie nie widać żyłek do momentu, kiedy stają się nieestetyczne i chorobliwe????

Gość . . .
No to ja mam za to problem z drętwieniem,choć to nie jest takie uporczywe. Raz na jakiś czas tak mi reke lub noge rwie,co ciekawe tylko zazwyczaj dodtyczy to lewych kończyń. Wprawdzie stresowałam się,że to może od serca ale w sumie gdyby to było cośpoważnego to by zdarzało się częściej. Aurinko,bo mówiłaś coś o aspirynie,żeby brać. Wiem,że nie można równocześnie z y.,więc pytanie moje takie: czy jeśli przyjmuje tabletki o godz. 17 to tą aspiryne moge brać np. w godzinach porannych? I czy jakieś środki ostrożności w tym wypadku mam zastosować? pozdrawiam i udaję się do ginekologa.

Gość tttttuuuuttttt
. . . czy to jest rwanie czy takie delikatne mrowienie?u mnie najczęściej teraz lewa noga. prawa też troszkę czasem. to podobno jest pocieszające, jeśli obie kończyny hmm czują... a pytałaś lekarza o to? bo moja powiedziała, żeby brać jeszcze drugie opakowanie a jak nie przejdzie, to hmm odstawiamy.

Ja tez mam problem z dretwieniem,biorac yasmin... Zastanawiam sie,nad powrotem do yasminelle ... bo wtedy nie mialam takich skutkow ubocznych. a teraz jak biore yasmin to lekarz kazal mi kupic acard i brac razem z tabletka z blistra. Ale dalej mi lewa reka dretwieje,a szczegolnie dwa ostatnie palce - najmniejszy i serdeczny.

Gość aurinko5
......... - generalnie chodzi zeby byl odstep jakos 3 h miedzy jedna a druga tabletka.Trzeba ja brac w trakcie jedzenia.Jezeli masz problemy z zoladkiem to radze ostroznie bo aspiryna uszkadza blone sluzowa zoladka.Mozna tez kupic aspirynProtec bo ona rozpouszcza sie w jelicie cienkim wiec oszczedza zoladek ( wtedy bierze sie ja po jedzeniu).A co do reszty to przeczytaj ulotke i bedzie wszystko jasne. ttttuuuuutttt----- o tworzeniu sie zylkaow mowimy wtedy jak na nogach pojawiaja sie tak zwane pajaczki.Odczuwajac dretwienie w nogach podczas siedzenie to normlany objaw, w koncu krazenie jest mniejsze,dlatego chodzenie to odpoczynek dla nog.Bierzesz magnez z potasem? Jak nie to zacznij. yasminelle--- czy ty bierzesz acard jednoczesnie z yasmin? w tym samym momencie?

Gość . . .
Tzn. ja to nie wiem co to jest,tak czasem mnie rwie w łokciu lub w kolanie,a czasem czuje jakby faktycznie ta ręka drętwiała. Dziś idę do ginekloga to się jej zapytam co i jak. Ale aurinko dziękuje za te rady,pomagasz mi bardziej od mojej własnej ginekolog.;) całuje Was.

Gość tttttuuuuttttt
. . . o spytaj i poinformuj:))) zamówiłam aspargin i od dziś zacznę brać. od czasu do czasu piję magnez typu plussssz no i smarowałam trochę żelem z kasztanowcem - i nic. ja wiem, że jak siedzę to krążenie gorsze jest. tylko dlaczego dzieje się to po 5 minutach w pracy a w weekend mogę siedzieć i siedzieć i nic. (aha- pracy nie mam jakoś specjalnie stresującej) lekarka się zdziwiła, że mi ta dolegliwość przychodz i odchodzi...

Aurinko - tak mi powiedzial,zebym razem z yasmin brala acard. A to nic nie daje,bo jak dretwialo,tak dretwieje ... A nawet mam mniej czucia w obu palcach permanentnie. I powiedzial,ze jak bede brala yasmin z acardem to bedzie ok .. Nie jest.

Gość aurinko5
ttuuuttt -- dlatego mnie sie osobiscie wydaje , ze to z braku potasu.Pozatym takie dolegliwosci najczesciej wystepuja na poczatku i koncu cyklu.

Gość aurinko5
yasminelle --- ale mi najbardziej chodzi o to czy mowil Ci ze masz brac acard w tym samym momencie co yasmin, czyli 2 tabletki naraz bo to jest bardzo istotne.Pozatym nie wydaje mi sie zeby acard byl odpowiednim lekiem dla mlodej osoby...jeszcze sie dzisiaj zpytam kogos na zajeciach.

Gość tttttuuuuttttt
hmm. u mnie niezależnie od momentu. no ale zacznę przygodę z asparginem i zobaczymy co z tego wyniknie. ciekawe po jakim czasie powinien zadziałać...może wiecie?

Gość aga84
dziewczyny ratujcie!!! powiedzcie w ktorym dniu przerwy dostajceie okres???????

Gość aurinko5
ttuuutt---- zalezy jak duzy mialas niedobor,w polowie opakowania powinno sie porawic. aga84--- wyluzuj,po 1 opakowaniu w ogole mozesz nie dostac okresu...a nawet po 2 mozesz nie dostac.

Kazal brac acard razem z yasmin. Nie wiem,czy chodzilo o to,zeby 2 tabletki naraz,czy o to,zeby w ogole je brac. \"Razem\" zrozumialam tak,ze 2 tabletki razem,i tak biore. Tlumaczyl,ze acard to 1/10 aspiryny.Nie mowil ile razy dziennie mam brac,tylko,zeby brac:( podczas przyjmowania z yasmin.

Gość aurinko5
yasminelle----kwasu acetylosalicylowego nie mozna lykac razem z innymi tabletkami bo ten kwas robi taka mala 'plukanke' w organizmie dlatego tak wazne jest zrobienie 2-3 h przerwy miedzy jedna tabletka a druga.Acard stosuje sie raczej u osob po 50 roku zycia,z nadcisnieniem, blaszka miazdzycowa,po udarze, a nie u mlodych osob.Ja osobiscie mam problem z nadkrzepliwoscia krwi,moje plytki krwi sa zawsze pow.400 i ja biore aspiryne, tylko nie ta po 500mg a po 100mg, tak zwana aspirynProtec.Chyba, ze Ty masz wieksze problemy z krazeniem to wtedy mozesz brac Acard.

nie prawda aurinko . ja skończyłam 4 opakowanie i suchosc pochwy utrzymuje sie nadal . :/

Gość aurinko5
gorszek --- to czemu nadal bierzesz te tabletki?

Aurinko5 ... Nie mam chyba powazniejszych problemow z krazeniem. Ok,bede brala acard w odstepie 3h:) Dziekuje. Nastepnym razem jak u niego bede zapytam,czy mam dalej przyjmowac ten acard,czy nie lepiej zmienic tabletki na yasminelle. Bo jak bralam yasminelle to bylo ok,tylko stan cery sie pogorszyl i dlatego wrocilam do yasmin.Ale teraz chyba wole cera sie inaczej zajac niz miec 2 palce bez czucia prawie.

Gość czy to normalne/
CzY w trakcie brania tabletek anty mozna miec wejscie do pochwy...mokre? Bez podniecia itp?? Czy jest coś nie tak?

Gość . . .
Wię jestem po wizycie,co do mojego drętwienia to lekarka potwierdziła słowa aurinko (kochana Twoja renoma rośnie ;D). Stwierdziła,że prawdopodobnie brakuje mi potasu i aspargin będzie najlepszym wyjściem. pytałam się też jej o aspiryne i powiedziała,że narazie jest to niepotrzebne,bo nie jest powiedziane,że faktycznie mi krew zagęści,a ja niepotrzebnie sobie żołądek nadwyręże ;)a o drętwieniu jeszcze powiedziała,że z czasem powinno przejść. wspomniałam jej też o tym,że po mojej mamie moge mieć skłonności do żylaków i mam takie wystające pod kolanem ze trzy wypuklenia,ale ona jakoś nie zareagowała specjalnie. No to chyba tyle na ten temat. Ucieszyła się,że jestem zadowolona i przepisała kolejne opakowania. A na suchość pochwy sobie dziś zakupiłam żel z durexu,zobaczymy jak się sprawdzi,ponoć dobry ;);) także pozdrawiam Was dziewczęta,a w szczególności aurinko5 ;D

Gość . . .
aaa... i jeszcze doardziła,żeby raz na jakiś czas sobie wziąć jakieś tabletki z kwasem mlekowym (nazwy w tej chwili nie pamietam),które reguluje tam coś w śluzówce,chyba przywracają środowisko naturalne w pochwie. przepraszam za mój niespecjalistyczny język,ale ja tylko zwykły szary człowiek,to aurinko jest tutaj specem ;)

Gość aurinko5
........ - ale aspiryna nie zageszcza a rozrzedza krew....a jezeli masz sklonnosci do zylakow to nawet bym sie nie zastanawiala z braniem...

Gość ehmmmm
dziewczyny moze doradzicie cos na powiekszenie biustu? czy po yasminell rosnie?

mi nie urosły choc bardzo by się mi to przydało.. aurinko5 ---------> ponieważ biore te tabletki na uregulowanie okresu i mniej bolesne miesiączki. co prawda pierwszy dzien jest bolesny nadal ale juz znacznie mniej. Poza tym jakoś sobie radzimy z chlopakiem, ale bez jakiegos zelu się nie obejdzie i zawsze jest problem.. nie mowie wiec ze mi to nie przeszkadza, ale dobrze sie czuje po tych tabletkach, az nie czuje ze je biore dlatego nie chce zmieniac, boję się, bo to co przezyłam podczas 4 mies zazywania jasmin to byla katorga i po zaprzestaniu tez. Jasminelle strasznie wysusza organizm (moze to za cene tego ze nie gromadzi się po nich woda w organizmie), są moczopędne i w ogole!! Co prawda ostatnio zaczynam odczuwac lekkie dolegliwości, ale moze to przez nadmiar stresu jaki mam w tym miesiącu. Nie moge sie doczekac kiedy skończę kuracje. jeszcze jedno opakowanie :)