Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość kafiwal
aha to juz rozumiem ale to ma duze znaczenie ??? dlatego ze ja zrobilam tak ze w sb przyjelam kolejna tabletke czyli ta z nd dzis przyjelam ta z pn itd czy tak tez mozna wydaje mi sie ze to nie ma wplywu co ty na to???bo dni mi sie razcej nie pomyla skoro biore w kolejnosci....wkoncu wszystkie maja taki sam sklad

Gość kafiwal
TO BYLO SKIEROWANE DO YASMINELLE

Gość kafiwal
poprostu to trzeba tak zrobic zeby dni sie nie pomylily tak ale nie ma wplywu na antykoncepcje??? moge chyba poprostu przyjmowac danego dnia tabletke z dnia nastepnego a to itak idzie po kolei wiec nie sadze zey mi sie dni pomieszaly

Gość kafiwal
a i mamy chyba inne ulotki bo u mnie nie ma nic na ten temat nie amm nawet strony53;p

Gość aaaaaaaaaaaaaga
Aurinko a jak to jest np. z przyjmowaniem leków takich jak RaqnigastMax albo Rennie. bo one osłaniają żołądek. czy to nie wpływa na działanie tabbletki? wiem z czym nie wolno przyjmować po przeczytaniu ulotki, ale pytam bo mam pewne wątpliwiści, a często zdarza mi się przyjmować takie specyfiki pozdrawiam

Gość aaaaaaaaaaaaaga
Kawifal yasminelle napisała str.53 YASMIN :-)

kafiwal .. to nie ma znaczenia :) Jak Ci sie dni nie pomyla to ok:) Tylko pamietaj,ze licz siedem dni od dnia wczesniej ;) niz na blistrze. I pamietaj,zeby wziac dzien wczesniej (niz zwykle bierzesz ) tableteke z nowego opakowania :) Mozliwe,ze w ulotce yasminelle nie ma 53 strony :D nie pamietam. Ale w yasmin jest ;)

Gość kafiwal
DO YASMINELLE ok dzieki wielkie;]skad ty to wszystko wiesz chyba masz juz duza praktyke;p pzd papa

Yasminelle ---> auriko ma rację.. ulotka do yasminelle str. 37,38. okrez bez tabletek można skrócić, aby zmienić dzień przyjmowania tabletek. pisze wyraźnie. ale nie wydłużyć.

Gość speed-86
w którym dniu przerwy dostałyście "okresu"??

Gość a b c
Ponawiam pytanie: A jak sobie poradzić z problemem pod tutułem "suchość pochwy" ? pozdrawiam.

Gość lala_z_duzym_biustem
ja mam pytanie dotyczące biustu... Mam 15 lat i mam rozmiar stanika 80C ;( ;/;/ co ja mam zrobić zeby biust mi zmalał?? Pomocy bardzo prosze o rade

Gość asia_17
hej :) chcialam zapytac czy znaczenie ma ktora tabletke przyjmiemy? np jak okres sie pojawia w piatek a my wezmiemy tabletke ze srody to cos jest nie tak?

Gość asia_17
do lala_z_duzym_biustem ja ci zazdroszcze troche, bo ja mam 17 lat a biustu wcale nie mam :( ja chetnie sie dowiem co zrobic zeby go powiekszyc...

asia_17 no wiesz a ja sie chce dowiedzieć co zrobić zeby cycki mi sie zmiejszyły pomocy ;(

dzeminka - w takim razie przepraszam za wprowadzenie w blad. Widocznie nie zrozumialam co lekarza mial na mysli mowiac,ze albo w ogole nie robic przerwy,albo robic 7dniowa. Kafiwal - 9 miesiac dopiero biore :) Ale jak zaczynalam,to tez wypytywalam o rozne rzeczy lekarza ;)

Gość aurinko5
aaaga--- spokojnie mozesz brac, tylko pamietaj, ze niektore takie specyfiki moga zawierac dziurawiec,ale leki ktore wymienilas nie wchodza w interakcje z tabletkami. lala --- jak masz z czego schudnac to mozesz przejsc na diete bo zwykle najpierw chudna piersi ale to tylko wtedy jak naprawde masz nadwage, a jak nie to tylko chirurgia...

do witam_was: no wiec: trzeci blister i.. ja nie mam żadnych skutków ubocznych,a libido nadal szaleje na super maxi wysokim poziomie:P co do innych to nie stwierdzono: biust pełniejszy, waga w dół (jupii!!), tylko wiecznie pić mi sie chce..ale z tym sobie radzę..przynajmniej przez te litry wypijanej wody to skórę sobie nieźle od środka nawilżam:) no i dodatkowo cykl mam teraz super wyregulowany:P zobaczymy co będzie po odstawieniu tabletek, ale na razie tego nie planuje:) Yasminelka, Aurinko i reszta: ale żeście kobitki namieszały z tym braniem tabletek:) teraz to i ja nie umiem się z tego wyznać:( więc inne też mogą mieć problemy.. sprecyzujcie to jakoś:) kafiwal ----> dobrze by było, jak byś się upewniła też u swojego lekarza/lekarki...oni pomagają rozwiązywać wszystkie problemy związane z przyjmowaniem tabletek..przynajmniej moja tak:))) pozdrawiam - niech yasminellkowa moc będzie z wami!!:*

Odwrotna ... z mojej winy ;) po prostu zle zrozumialam lekarza jesli chodzi o przerwe w braniu tabletek. A jesli chodzi o rade dla kafiwal to chyba w miare zrozumiale napisalam ?;)

aurinko5 ----> ale ja mam dopiero 15 lat i nie moge pomiejszyć biustu ;(;( dopiero można od 18 lat bo jak sie wcześniej pomniejszy to mmogą być jakieś komplikacje ;( a nie da sie pomniejszyć jakimiś kremamy czy czymś??? ;(

Gość aurinko5
lala ---- nawet nie od 18 a od 20 roku zycia powinno sie takie operacje wykonywac.Nie wynaleziono 'cudow' na zmniejszenie biustu....jedyne co mozna zrobic to pozbyc sie tkanki tluszczowej,ale jezeli jestes szczupla osoba to nic nie da.

;( no nie wiem moge spróbować ale waże 55 kg to moge zchudnąć z 7 kg ale jak??

Gość malenkaaaaaaaaa
dziewczyny ja zaczelam brac yasminelle dopiero, to moje pierwsze tabletki i mam pytanie, zaczelam je brac zgodnie z tym co mi pan doktor powiedzial czyli od pierwszego dnia miesiaczki, ale mam jaks dziwna ta miesiaczke taka jakby czarna.. brazowa ciemno czerwona.. nie jasno czerwona jak zawsze i 7 dniowa tylko 5 dniowa i czarna .. to normalne?? czy one juz moga dzilac, czy cos nie tak ze mna.. gdzies wyczytalam ze bedac w ciazy mozna miec okres i jest on inny niz zazwyczaj.. :/ seksu nie uprawialam a plemniki to chyba ze przez spodnie mojego faceta przeszly na mnie.. wiec co jest?? tez mialyscie inny pierwszy okres jak zaczelyscie brac tabletki?? jestem przy7 tabletce.. odpiszcie plis

Gość aurinko5
lalala --- najwazniejsze pytanie, ile masz wzrostu??

aurinko5----> moj wzrost to 1.65

a dokładnie to mam 1.64

Gość . . .
Aurinko5 Ty to powinnaś dostać jednak jakieś odznaczenie za pomoc i rady ;) ja za 4 dni kończe pierwszy blister,więc w sumie moge podsumować moje obserwacje. Więc: -okres trwał dwa dni dłużej+ze trzy/cztery dni plamień -wahania nastroju były,aczkolwiek nie moge stwierdzić,że to stricte po tabletkach -waga w normie,choć po moim wmówieniu sobie,że napewno przytyje,zaczęłam mniej jeść -libido jeszcze większe niż było ;) -drętwienie i mrowienie,ale to tak co jakiś czas -cera w normie no to by było na tyle ;) pisze,bo wiem,że ja też lubiałam czytać takie podsumowania,które pomogły mi zdecydować sięna y. pozdrawiam.

Gość aurinko5
lala ---to sie nie odchudzaj bo to nie ma sensu....masz prawidlowa wage a takie rzeczy dzialaja na kobiety z nadwaga.Jezeli bierzesz tabletki antykoncepcyjnie to na pewno piersi Ci sie nie zmniejsza.Najlepiej bedzie jak zaakceptujesz siebie,w koncu nie jedna dziewczyna chcialaby miec taki biust, wiem ze to dla Ciebie zadne pocieszenie ale za pare lat docenisz swoje atuty.

Gość a b c
hm...jednak nadal nie otrzymałam odpowiedzi w sprawie suchości pochwy.

Gość aurinko5
............... - wiesz, wyrabiam sobie renome zeby po studiach pacjenci 'walili' do mnie drzwiami i oknami ;-)... zartuje oczywiscie a b c - suchosc pochwy jest jak najbradziej normlanym objawem do 2 opakowania, potem mozesz wrecz narzekac na nadmiar wilgoci. A do tego czasu nawilzac, nawilzac i jeszcze raz nawilzac.Lubrykant na przyklad,slina tez sie sprawdza...