Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Go艣膰 . . . kto艣 mi zaj膮艂 m贸j nick
ja to ju偶 mam t臋cze na moim ciele,mam 偶y艂y 偶y艂ki i inne naczynka w kolorze zielonym,fioletowym i ciemno r贸偶owym ka偶dej wielko艣ci. Jutro id臋 zrobi badania i id臋 do lekarza,bo chce mie膰 pewno艣c. Moja mama mnie wczoraj u艣wiadomi艂a,偶e ja ju偶 mam jednego 偶ylaka,a drugi chyba mi si臋 zrobi艂,a ginekolog mojej kole偶anki powiedzia艂,偶e w moim przypadku powinnam przerwa branie tabletek. ja jednak wole osobi艣cie si臋 poradzi,a diagnoze miec potwierdzon膮 wynikami. no...to tyle biadolenia,mia艂o go nie by,ale jak mamy sie dzielic roznymi do艣wiadczeniami to w艂asnie to robie,ale p贸ki co tabletki biore nadal. aurinko biore ten aspargin dwa razy po jednej tabletce,to ma艂o? tam pisze,ze do trzech,wiec nie wiedzialam ile wziac. moge zwiekszyc do dw贸ch tabletek?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aurinko5
........ -- zaskoczylas mnie tym postem,skarzylas sie tylko na wystajace zyly a nie na az takie zmiany....Ginekolog kolezanki ma absolutna ale idz do lekarza i to dobrego.A tak z ciekawosci jake badania robisz?Co do Aspraginu to bierz tak jak bierzesz, tam jest potas wiec nie szalej zbytnio chyba,ze lekarz zadecyduje inaczej.Generalnie jest tak ze przez pierwsze pare dni stosuje sie wieksza dawke a pozniej juz 2x1.

Udost臋pnij ten post

ide sobie zrobi g臋sto艣c krwi, potem p贸jde do lekarza, 偶eby mi popatrzy艂 na ten wynik. tak w艂asnie my艣la艂am,偶e co艣 bedzie nie tak z tymi 偶y艂ami,ale c贸偶. a Ty co艣 m贸wi艂a艣,偶e bierzesz inne tabletki,kt贸re tak bardzo nie obciazaj膮 偶y艂,tak? narazie biore te tabletki,bo nie chc eprzerywac w po艂owie,wiem 偶e musze i艣c z tym do lekarza,ale my艣lisz,ze co艣 powaznego mo偶e mi sie stac po tak kr贸tkim czasie,dopiero jestem w trzecim dniu drugiego blistra.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aurinko5
......- ja biore aspiryne,ktora rozrzedza krew.Biore ja na stale bo mam wade serca a przy tym za gesta krew.Jezeli juz masz takie zmiany na nogach to smaruj je jakas mascia z heparyna,zreszta jak masz az takie widoczne jak opisujesz to lekarz na pewno Ci cos doradzi.Zylaki sa przeciwskazaniem do stosowania tabletek, przez nie przeplyw krwi jest urtudniony a zageszczanie krwi hormonami wcale nie pomaga.Sadze, ze ilosc plytek krwi wyjdzie Ci podwyzszona, nawet jezeli bys nie miala takich zmian.Mysle, ze warto byloby sie skonsultowac z chirurgiem naczyniowym w koncu naczynia to jego dzialka.

Udost臋pnij ten post

aurinko5--> Dzi臋ki za rady:) spr贸buje z yasminelle, a najwy偶ej p贸藕niej je odstawie. Zobaczymy jak po nich b臋dzie...dam znac:)

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki za pomoc. Badania tak czy inaczej zrobie na t膮 g臋sto艣c, narazie to skonsultuje sie ze zwyk艂ym lekarzem,bo jestem teraz w innym miescie i nie mam orientacji takiej,chyba,ze dowiem si臋 od kogo艣. mam nadzieje,ze wszytko bedzie dobrze. w艂asniesie zastanawialam nad t膮 aspiryn膮,ale boje sie kolejnych lek贸w zazywac. pozdarwiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 annolina
te 偶ylaki to pewnie od tabletek,a aspiryna pomaga wam?? A znacie jakies tab. ktore nie szkodz膮 偶y艂om??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxwszzzxx
Witam! Zacze艂am brac Yasminelle od soboty bo lekarz mi ja doradzi艂 ale moj okres trwa juz tydzien i 1 dzien...nie wiem czy to normalne, bo pierwszy raz zaczelam je brac...chyba musze sie przejsc z tym do lekarza...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 plamkabianka
Do xxwszzzxx Hei. Nieprzejmuj sie tym moj okres w pierszym opakowaniu tabletek trwal 15 dni. Zgodnei z ulotka plamienia sa normalne, ale neistey neiwem jaka jest granica plamin a okresu umnie moim zdaniem to bylo wiecej niz plamienia ale mniej niz normalny okres czyli jak koncowka okresu ... Wzilam nasteone opakowanie dostalm nastepny okresy ktory byl juz normalny. poczekaj jeszcze troche powinno przejsc.... Ps. Dziewczyny niesadzicie, ze troche zaduzo dziewczyn skarzy sie na plamienia i dretwienie konczyn po tych tabletkach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxwszzzxx
Dzieki! pocieszy艂as mnie ! mi znow po tych tabletkach jest strasznie gor膮co... nic naszczescie nie dretwieje;] ale i tak przejde sie dzis do lekarza... Pozdrowionka!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maraZZZ
dziewczyny dzis wzielam 8 tabletke a wczoraj przestalam plamic.Jest jednak jedno ale... te plamienia byly jakies dziwne mialy kolor pieczonego jablka i smierdzialy. Czy to normalne?

Udost臋pnij ten post

a ja si臋 tam na nic nie skrar偶臋 :) sko艅czy艂am w艂a艣nie drugie opakowanie i czekam na okres :) brak jakichkolwiek skutk贸w ubocznych :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kicia123
No a co do tych plamien t ile one moge mniej wiecej trawac podzielcie sie swoimi obserwacjami bardzo proooosze. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 maraZZZ
ja plamilam przez 3 dni ale byly naprawde dziwne napiszcie czy Wy tez takie mialyscie? moze powinnam isc do lekarza i powiedziec o moich obserwacjach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asasdadasd
ja ju偶 ponad 2 tygodnie

Udost臋pnij ten post

plamienia mo偶ecie mie膰 nawet do 3 miesi臋cy.. wyra藕nie pisze w ulotce..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxwszzzxx
nie macie sie czym przejmowac! wlasnie nie doczytalam a plamienie moze byc caly czas i sie ciagnac... mi lekarz powiedzial ze to jest normalne ale z czasem minie i ureguluje sie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niumka
Hej, kobietki powiedzcie mi, bo jestem zak艂opotana... Przez 4 miechy bra艂am harmonet i oprocz tego, pogorszy艂a mi sie cera nie by艂o zadnych efekt贸w ubocznych. ze wzgl臋du na cere wlasnie postanowi艂am zmieni膰 tabsy. Lekarka przepisa艂a mi yasminelle. Wczoraj wzie艂am ostatnia tabletke harmonetu wi臋c czekam teraz 7 dni aby wzi膮c yasminelle. Wszystko by艂oby ok gdyby nie fakt, 偶e jakies 10 dni temu zacz臋艂y mi si臋 plamienia takie dosyc dziwne... w czwartym miesiacu zazywania tabletek, a wczesniej ich nie mia艂am. w ulotce yasminelle przeczyta艂am, 偶e nie powinno sie ich zazywa膰 jesli wystepuj膮 jakiekolwiek niewyja艣nione krwawienia z pochwy. Jak mam traktowa膰 t臋 sytuacje? Czy te moje krwawienia s膮 "niewyjasnione" czy nie powinnam si臋 obawia膰 i zacz膮c normalnie bra膰 yasminelle? prosz臋 o odpowied藕....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kUaczysko
czesc. biore ju偶 drugie opakowanie yasminelle. niby wszystko spoko, ale pod koniec pierwszego opakowania wyst膮pi艂a u mnie opryszczka miejsc intymnych, nic przyjemnego...sko艅czy艂a si臋 opryszczka to zacz膮艂 bole膰 i sw臋dzie膰 mnie odbyt (by膰 mo偶e hemoroidy tylko pytanie od czego,bo prowadze aktywny tryb zycia i mam zr贸znicowan膮 diete). Ka偶da pisze z was ze ma to czy tamto, kto艣 nawet na pocz膮tku napisa艂,ze jesli chciecie zeby uros艂 wam biust to poleca sie Yasminelle, a mi sie wydaje, ze to zalezy od organizmu, ja sama nie wiem z czego wynikaj膮 moje problemy, by膰 moze z tabletek, bo dzi艣 zacze艂a mnie sw臋dziec sk贸ra. Jestem w kropce bo nie wiem czy odstawi膰 tabletki czy wyleczy膰 si臋 do ko艅ca z tym wszystkim,a odnosnie tabletek nie mam do艣wiadczenia bo to te偶 moje pierwsze... Pozdrawiam!

Udost臋pnij ten post

do kUaczyska.Czyta艂am gdzies na tym forum 偶e dziewczyna dosta艂a od tabs贸w hemoroid贸w...:(Ja w koncu zdecydowa艂am sie-wywali艂am Yasmenelle do kosza bo 偶y艂y mi po nich wysz艂y i popeka艂y naczynka a sk贸r臋 mia艂am jak tarka, papier scierny taka such膮 i sw臋dzia艂o strasznie:(Lekarka twierdzi艂a 偶e to przej艣ciowe-b贸le n贸g, swedzenie itp ale mam to gdzie艣, meczy艂am sie 4 miesiace z tym 艣wi艅stwem.Ide zrobic badania krwi prywatnie bo skierowania nie dosta艂am-tacy kompetentni s膮 lekarze w przychodni.Niech ich szlag....!!!

Udost臋pnij ten post

Niumka obawiam sie ze my Ci nic na to nie poradzimy opr贸cz przejscia sie do lekarza... :/ musisz to zbadac i tyle A co do plamie艅 i 偶y艂 to: plamienia jak juz WRESZCIE kto艣 zauwa偶y艂 (w ulotce) mog膮 wyst臋powac do 3 pierwszych opakowa艅, zazwyczaj przechodz膮 po pierwszym, pisa艂am to juz tysi膮c razy. A co do 偶y艂, kto艣 zada艂 pytanie czy s膮tabletki kt贸re nie wp艂ywaj膮 na 偶y艂y, pewnie, kochana, Yasminelle. U MNIE. Dziewczyny, nie ma co zadawa膰 pyta艅 o takie reakcje na tabsy jak 偶y艂y, b贸le g艂owy, wymioty, cera itp, bo to s膮 INDYWIDUALNE reakcje. Zazyjecie Yasminelle to si臋 przekonacie. Ja np nie mam zadnych skutk贸w ubocznych pora tym 偶e mnie wysuszaj膮 i dzia艂aj膮 moczop臋dnie.

Udost臋pnij ten post

Mam takie pytanko, zacze艂am u偶ywa膰 w艂a艣nie Yasminelle i strasznie boje sie ze utyje. Kiedys bralam Logest i troche utylam wiec odstawilam i nie uzywalam teraz na nowo zaczelam brac ta Yasminelle, i myslicie ze znowu to moze sie powtorzyc czy zmiana tabletki moze na to jakos wp艂yn膮膰 ??

Udost臋pnij ten post

Yasmin/Yasminelle s膮 tabletkami 4 generacji i s膮 najgro藕niejsze dla 偶y艂. Moja mama ma 偶ylaki, chodzi艂a do dobrego gina kt贸ry dobra艂 jej takie tabletki po kt贸rych nic jej nie by艂o-zadnej zakrzepicy, powiekszania sie zylak贸w itp. Ja nikogo nie odwodze od brania tych tabletek tylko pisze co wiem bo nie moge s艂ucha膰 ju偶 tych narzeka艅 o wychodzacych zy艂ach, naczynkach itp.Dziewczyny !tabsy 4 generacji tak wlasnie dzialaja na kobiety ktore maja s艂absze zyly! Nie chcecie mi膰 偶ylak贸w to bierzcie cos starszego, sprawdzonego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dfsdfsdfsf
偶ylaki to pryszcz w por贸wnaniu do tego co mo偶na dosta膰 po innych tabletkach anty np. DIANE 35 - rewelacyjna bomba hormonalna po kt贸rej 偶ylaki to najmniejszy skutek uboczny. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dfsdfsdfsf
po YASMINELLE w moim przypadku nie stwierdzono wzrostu wagi...wr臋cz przeciwnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dfsdfsdfsf
@Groszek1988: My wiemy,ze krwawienie mo偶e utrzymywa膰 si臋 nawet do 3 opakowa艅. My tylko por贸wnujemy... Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marti19
hej dziewczyny!!! koncze 4 opakowanie no i mnie tak teraz wypryszczylo ze szok,czuje sie jak bym przechodzila znowus tradzik!!!napiszcie czy wam tez tak sie przydarzylo,bo juz myslalam ze mi sie wszystko ustabilizowalo(przy 1 opakowaniu wyskoczylo mi kilka pryszczy)

Udost臋pnij ten post

aurinko kolejne niusy o moich 偶y艂ach,jutro wybieram sie do chirurga...jak narazie mamy tutaj strajki i trudno cokolwiek za艂atwi膰,a ja jako艣 biedna studentka nie bede prywatnie po milionach lekarzy 艂azi膰 ;) no...ten ginekolog co powiedzia艂 mojej kole偶ance,ze powinnam odstawi膰 tabletki powiedzia艂 jeszcze,ze jedyn膮 droga wyj艣cia s膮 plastry. troch臋 mnie to zaskoczy艂o,co o tym my艣lisz? mam nadzieje,ze jutro ju偶 sprawa 偶yl sie wyjasni. a jak jest z odstawieniem? lepiej dokonczyc opakowanie,bo jestem w pierwszym tygodniu drugiego blistra czy w razie czego odrazu?

Udost臋pnij ten post

do chumele -> a jakie tabletki bra艂a/bierze Twoja mama?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aurinko5
........--najlepiej by bylo skonczyc opakowanie,ale jezeli chirurg stwierdzi duze zmiany w naczyniach to pewnie bedziesz musiala przerwac i pewnie w ogole zrezygnowac z antykoncepcji hormonalnej..

Udost臋pnij ten post