Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość Pykunia
Witam! Czekam na okres i bede zarzywac pierwsza tabletke Yasminelle (wczesniej juz bralam nowinitte i yasmin) i tu moje pytanko: wiem ze po niektorych tabletkach odechciewa sie seksu- mnie sie to nie przytrafilo, ale znam wiele przypadkow ze tak bywalo. Czy przy yasminelle tak sie wlasnie dzieje? oby nie...

Gość madziaa =
Hej Dziewczyny !! Mam mały dylemat... otóż biorę Y już b. długo. Dziś mam wziąć ostatnia tabletke z blistra, a za jakies 4 dni przyjdzie krwawienie... tylko w srodę wyjeżdżam na wczasy, a mój partner chciał sie mną jeszcze "nacieszyć" przez te ostatnie dni :):) I poprosił, żebym jutro zaczęła już kolejne opakowanie, aby krwawienie nie wystąpiło teraz, ale właśnie za to 21 dni.... tylko nie wiem czy sie tego podejmować, bo w sumie mam już wszystko uregulowane w organizmie i boję sie podejmować próby czekania z miesiączką tyle czasu... czy to jest bezpieczne?? Któraś z Was już tak robiła? Są jakies skutki uboczne tego, jak np. złe samopoczucie :(?? Proszę o odpowiedź :( Całuję mocno !! =**

witam ....słuchajcie gdyz tabletki yasminelle sa moimi pierwszymi tabletkami..anty... i chciałam was zapytac... czy biarac tabletki miałyscie jakies plamienia...w ciagu (1-21 dnia brania tabletki) bo nie mowie tu o przerwie 7 dniowej pytam sie...was dlategoz gdyz bardzo lubie nosic spodnice w pastelowych ,kolorach a nawet buałych..i tak myslac logicznie..nie chciałam bym miec wpadki...z plama na dupci...no i czy te plamienie jest obfite czy....delikatne...??z gory za odpowiedz bardzo dziekuje...i zycze miłego dnia... pozdrawiam

Gość nowai22
Witam dziewczyny mam pytanie...piszecie tu dużo ostatnio o tej suchości pochwy. Ja tego problemu nie mam- jest "wilgotno" a mimo po stosunku strasznie mnie piecze tam w środku przez jakieś 10-15 minut:-( Dlaczego tak jest? Miała któraś z was takie pieczenie? Czy to już tak zostanie czy minie? Bardzo prosze o odpowiedz... Pozdrawiam americanos-------------------- ja miałam malutkie plamienia przez jakieś 15 dni a teraz nic. A te palmienia nie były większe od ilości śluzu jaki miałam przez tym jak zaczęłam brać Y. Ale kada z nas jest inna więc trudno powiedzieć jak bedzie u ciebie...

a jesli chodzi Tobie o Twoje pytanie ja bynajmniej nie mam zadnego pieczenia ..ani nic innego..pozdrawiam...

Gość pAULINNNNNNNNNNNNNNNNA
Cześć:-* Dość często odwiedzam to forum, poniewz mam zacząć brać tabsy 23lipca. i teraz wszystko mi ise pomieszalo poniewaz niewiem jak mam pic te tabletki. jeśli wezne w 1dzień okresu czyli 23 lipca bede brac te 21 tabletek, potem zrobie przerwe 7 dni i pojawi sie krwawienie w ciągu nich tak??? to nastepna mam wziać po tych 7 dniach???chociaz to bedzie w ciagu cyklu okresu?? a nie tak jak za pierwsza tabletka czyli na poczatku okresu>???prosze was bardzo pomożcie mi. Czekam:)

Gość teraz ja pytam.
americanos --> trzeba się liczyć z plamieniem,choć nie zawsze występuje. zwykła wkładka wystarczy w zupełności. raczej nie powinno być problemów z plamami na spódniczkach. takie plamienie może się utrzymać przez 1-3 miesięcy. nowai22 --> moja suchość utrzymuje się od trzech miesięcy,czasem jest to naprawdę uciążliwe,bo podobnie jak u Ciebie po stosunku swędzi,piecze,szczypie. No i w czasie stosunku też nie jest zawsze kolorowo. Ja kupiłam sobie lubrykant durexa (ok. 20zł). Bardzo pomaga,choć nie stosuje go zawsze. Już tu dziewczyny pisały o tym problemie i niektórym minął po jakimś czasie,więc liczmy na to,że i nam przejdzie ;) pAULINNNNNA --> pierwsza tabletka w pierwszym dniu okresu,następnie przez kolejne 21 dni,następnie robisz 7 dniową przerwę i w 8 dni bierzesz tabletkę z kolejnego blistra, nawet jeżeli krwawienie trwa nadal. np. ja wzięłam w piątek,po 21 dniach kończę,tj. w czwartek. od piątku zaczyna się okres przerwy,w niedziele krwawienie z odstawienia,a w kolejny piątek biorę tabletkę

Gość nowai22
teraz ja pytam-------- też mam taką nadzieję:-P dziwi mnie to bo nie jest sucho a mimo to piecze:/ no ale ... jestem dobrej myśli papa

Gość teraz ja pytam.
nowi22 --> aa,ja zrozumiałam,że suchość jest ;) skoro Cię piecze "w środku" czy swędzi to może jakieś zapalenie masz? ja też miałam podobny stan i kupiłam sobie proszek do robienia roztworu,którym się podmywasz. Tamtum Rosa (ok.3 zł). Ja robiłam takie "płukanki" dwa razy dziennie przez kilka dni i czasami smarowałam się maścią i przeszło.

mam pytanie , czy po dwóch opakowaniach yasminelle moge wziasc 3 opak. bez zrobienia 7 dniowej przerwy ?? Jade na wakacje w tym czasie kiedy powinanm zrobic przerwe w braniu tabletek ??

i jeszcze jedno ) dostałam miesiaczke po pierwszym opakowaniu która trwała raptem 3 dni ? :||moje miesiaczki przed braniem yasminelle trwały 7 dni i byly naprawde obfite.. czy to normalne ???

Gość nowai22
beu_vista----> jasne że możesz zrobić przerwe tylko nie rób jej za często:-) a jeśli chodzi o twój okres to...tylko się cieszyc:-) tak to jest normalne :-) Życzę UDANYCH wakacji :-D papa

Gość bue_vista
Dziękuje :):)

Gość megi23
cze :):) mija tydzien jak biore tabsy :) mam sie oki:):):) brak apetytu ; jej normalnie nawet mniej :):):) >>> okres=============== mam dluzszy ale to juz raczej te mini plamienia :P hey ! pozdro :):) :):)

Gość megi23
jem* POMYLKA jej

Gość Pykunia
W nocy pisalam ale niestety nikt nie odp, pewnie przekonam sie na samej sobie, ale mam drugie pytanko: lekarz zalecil mi wziac pierwsza tabletke w drugim a nie pierwszym dniu okresu. Czy ktoras za Was tak miala? czy to robi jakas roznice? bo wczesniej kazdy gin wrecz przestrzegal ze wazny jest ten 1 dzien i zeby nie przegapic. Juz nie wiem co o tyum myslec.. Prosze o wsparcie.

Gość teraz ja pytam.
Ja mam pytanie do Was: czy któraś miała może robiony poziom hormonów? na czym to polega i ile to kosztuje? byłabym bardzo wdzięczna. co do tej tabletki w 2 dniu to ja osobiście nie mam pojęcia i sama chętnie bym się dowiedziała czemu tak Ci kazał. ;)

Gość teraz ja pytam.
co do seksu to w ulotce jest wspomniane obniżenie libido jako jeden ze skutków ubocznych. ale większość dziewczyn tu piszących raczej zaobserwowało tutaj skutek odwrotny,czyli zwiększenie chęci ;) tradycyjnie wszytko zależy od organizmu. dużą rolę odgrywa też psychika (sama wiem po sobie). po prostu nie myśl o tym i będzie dobrze.

W trzecim tyg. zazywania tabsów zapomniałam przyjąć jednej Yasminelle.Wg. tego co było napisane w ulotce przerwalam zarzywanie i zaczełam tydzien przerwy z tym ze skrociłam go do 4 dni, nadal mam krwawienie,poza tym chyba wszystko ok...wg ulotki ochrona anty jest zachowana, ale chciałabym poznać wasze opinie..moze wam się zdazyło coś podobnego..?zawsze konsultujecie to z lekarzem? prosze was o zdanie na ten temat

tak sie zastanawiam.... bo troche sie...boje.... jesli biore juz te tabletki yasmenelle.....i tak obawiam sie troche....ze moj chłopak miał by skonczyc we mnie....nie chodzi ze mam przed tym obawy nie nie....tylko chodzi mi o ta ciaze bo ..naprawde nie w tym wieku i powiedzcie mi czy wasi partnerzy tez sie zabespieczają..w sumie...nie po to sie trujemy zeby oni jeszcze...ale jakos tak troche dziewczyny mam TE obawy.... jak skoncze sie kochac...i we mnie bedzie...jego..nasienie...i mam byc spokojna ze nie bede w ciazy..... powiedzcie mi jak wy macie naprawde z gory bede wdzieczna......

witam serdecznie. Mam pytanie, z racji zem nowicjusz, zastanawiam sie czy jest jakas roznica pomiedzy wzieciem np tabl srodowej z gornego blistra a tabl srodowej z nizszego. Chodzi o to, ze nie szlam wg strzalek na opakowaniu sugerujacych kolejnosc brania, ale trzymalam sie scisle dni. Czy tabletki np. z poniedziaku róznia sie miedzy soba jezeli znajduja sie w roznych blistrach?

Do americanos :-) Hej:-) Jesli chodzi o Twoje pytanie, to u mnie jest tak ze odkad biore tabletki to nie używamy z moim chłpoakiem już żadnych zabezpieczeń dodatkowych. I stosunek przerywany tez nie wchodzi w gre, wszystko zawsze zostaje we mnie:-) i jak narazie jest wszystko ok. Wczesniej brałam logest a teraz drugi blister yasminelle zaczęłam i naprawde nie stosujemy zadnych dodatkowych zabezpieczeń. Czasem mam małe wątpliwości,ale narazie jest okey, a jesli by sie zdarzyło ze jednak bede w ciąży to bede szczęsliwa, bo bardzo tego chce, ale poki co musze skonczyc studia i dlatego te tabsy. Mam nadzieje ze Cie troche uspokoiłam!! Wg mnie nie trzeba juz nic stosowac oprocz tabletek. Zreszta nie wiem jak Wam ale ja nie nawidzilam kiedy moj chlopak mial prezerwatywe, to jakby ,, jeść cukierka razem z papierkiem\" hehe :) Pozdrawiam

Gość bejbee8
natka 1234--------> Kolejnosc nie robi zadnej roznicy te strzalki i dni sa tylko dla twojej wygody mozesz byc spokojna nic sie nie stalo pozdrawiam ;)

Do Efelinka ....jesli chodzi o seks z gumka to nie musisz tu duzo gadac bo sama ..wole bez gumki..bo z gumka to nie to samo...to moje zdanie....w sumie uspokoiłas mnie troche....tylko ze ja...no nie wiem duzo dzioeczyn mowi ze...no po to bierzemy te tabletki wydajemy na nie kase...zeby kochac sie bez gumek i zeby on konczył w tobie... no ale ten strach jets no zobacze....jak cos to wrazeniami sie podziele....no ale dzieki....za odpowiedz..pozdrawiam

Do americanos :) Ni ma sprawy jak coś to pisz, ale jestem pewna ze wszystko bedzie ok:) Nie mysl o tym. Ja poczatkowo tez bardzo sie bałam ale to normalne, kazda z nas tak ma.Teraz juz jest ok, ten strach sam jakos zniknął.Może dlatego że duzo rozmawiamy o tym z moim chłopkiem i on mnie zawsze zapewnia ze jestesmy razem na dobre i złe, i że jak okaze sie ze jestem w ciąży to on bedzie najszczęśliwszym facetem na świecie:-) Więc czym tu się stresować:-) Tobie życze tego samego, pozdrawiam buzka:)

Gość felicjaaaaaaaaa
..

Gość felicjaaaaaaaaa
wiem,ze to pytanie moglo sie juz tu pojawic,ale chcialabym je powtorzyc otoz ginekolog zapisal mi wlasnie tabletki yasminelle,ale zapomnialam zapytac po jakis czasie od rozpoczecia stosowania tabletek jestem zabezpieczona,nie ma ryzyka wpadki,slyszalam opinie,ze juz od pierwszej tabletki,inne ze po tygodniu a jescze inne,ze dopiero po miesiacu,gubie sie juz w tym i nie wiem co jest prawda wiec prosilabym was o konkretna odpowiedz,z gory dziekuje dodam jeszcze,ze to moja pierwsza stycznosc z tabletkami stad moje watpliwosci

Gość Marcia_18
felicjaaaaaaa-------> te tabletki działają od pierwszej, ale tylko jeśli weźmiesz je w pierwszy dzień okresu, to bardzo ważne Mam strasznego stracha...mam juz 4 dzień po odstawieniu tabletek i mam tylko lekkie plamienie, wogóle nieporównywalne ze zwykłym okresem, niby brałam wszystko jak trzeba, ale jak tylko zaczęłam brać te tabletki mój chłopak przestał używać gumek (bo jestem uczulona na latex) i kończy we mnie przez to strasznie się boje że mogłam zajść w ciążę, czy u którejś z was zdarzyło się ze nie miały okresu po tym pierwszym blistrze?? Czy mogę mieć powody do obaw??