Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość yasminellka86
-----> misia1983 zajrzyj na 65 str tego forum tam jest spis lekow ;) pozdrawiam

Gość lena 1985
ponawiam pytanie mam pytanie...dopiero zaczynam brać tabletki. Otóż pierwszą tabletkę powinnam wziac pierwszego dnia miesiaczki...tylko że ja mam bardzo nieregularne cykle i nie wiem dokładnie kiedy dostane okres. Tabletki trzeba brac o stałej porze. Ja chciałbym zeby to było po sniadaniu tak koło 7.00rano. co mam zrobić jak okres dostane dopiero np. o 16-stej...Czy wtedy musze całyczas brać tabsy powiedzmy o tej 16.?? Jesli tak to w jaki sposób moge przesunąć poxniej godzine i kiedy, bez ryzyka utraty zabezpieczenia. pozdrawiam

Gość smyk
chciałam BARDZO PODZiĘKOWAĆ Kraolinie za odpowiedz na moje pytanie:0 :) dzieki.......:)

Gość nnn123
piersi!!! biore już 4 opakowanie Yasminelle a moje piersi nie powiększyły sie nic a nic! Jestem w miare szczupłą osobą ,waże 55kg i mam strasznie mały biust! Jednym z powodów dla których zaczęłam brać tabletki była chęć posiadania wiekszego biustu! a tu nic! teraz zastanawiam sie nad zmianą ale boje sie że przytyje! Po jasminelle czuje sie świetnie, nie mam plamień, nic mnie nie boli nawet schudłam! Ale chce mieś normalne piersi.... ;( Co o tym sądzicie, poradzcie... ?????????????

piersi nie rosną po tabletkach. czasem tylko, szczególnie na początku puchną pod wpływem wody zatrzymywanej w organizmie, yamsminelle to lekkie tabetki i dodatkowo maja własnie tej wody nie zatrzymywac wiec na nic bym nie liczyła

Gość nnn123
słyszałam,że własnie po Yasmin mozna sie spodziewać powiekszenia piersi no i własciwie dlatego sie zdecydowałam na nowszą wersje tych tabletek! Znamkilka dziewczyn, którym tabletki pomogły w powiekszeniu biustu no ale każda brała o innego i oprócz piersi urosły im tyłki i brzuch! Nie wiem czy warto jest tyle ryzyować? Poświęcić szczypłą sylwetke dla fajnych cycków???? Z jednej strony fajnie ale z drugiej..... sama już nie wiem! I tak sie chciałam dowiedziec czy którejś dziewczynie powiekszyły sie piersi po Yasminelle...????

Gość kati 86
Witam wszystkie kobietki:) Mam pilną sprawę. Otóz-biorę Yasminelle 3 tydzień. Cały czas brałam o tej samej porze - o 8 rano, jednak wczoraj i dziś lekko mi się zaspało i wzięłam 1,5h później. Czy to oznacza, że jest jakieś ryzyko zajścia w ciążę? Czy mogę dalej kochać się bez dodatkowego zabezpieczenia?? Nie minęło 12h, więc chyba wszystko jest w porządku... Jak myślicie? Pozdrawiam:)

Gość dziewczynka 4321
wszystko jest ok! ja wprawdzie zawsze używam prezerwatyw bo nawet tabletki nie daja 100% pewności ale takzezdaża mi sie spóźnić o godzinke... ;]

Gość dziewczynka 4321
a tak własciwie to co z tymi piersiami i Yasminelle??? też chce wiedziec.

ja stosuję yasminelle od pol roku i piersi powiekszyly mi sie, ale niezbyt drastycznie. przy pierwszym opakowaniu były spuchnięte, później już się \"unormowaly\", teraz z miseczki B przeszłam na C. :) pozdrawiam

Ale to też zależy od organizmu kobiety. jednym kobietom powiekszają sie bardzo( moja przyjaciółka z małego B przeszła na D) a innym wcale.

Gość dziewczynka 4321
to ja chyba należe do tych co wcale! nosze miseczne A a wcale taka szczuplutka nie jestem! biore Yasminelle od poczatku wakacji, rzeczywiścia na poczatku troszke mi sie powiekszyły, tak jakby napuchły a potem nic! nie widze żadnych zmian w rozmiarze...niestety:(

Gość dziewczynka 4321
a moze powinnam jeszcze poczekac? tak sie zastanawiam czy moze to być spowodowane nierówna gospodarka chormonalną i z czasem jak organizm sie przyzwyczai to może cos mi sie powiekszy ;)

Gość dziewczynka 4321
hormon;] ale byki sadze ;)

Gość ona ona ona ona
sorki może to co powiem będzie drastyczne, ale te tabletki nie maja na celu powiększania biustu, tylko mają działanie antykoncepcyjne.... wybaczcie ale jedyny sprawdzony sposób na powiększenie biustu to operacja.... a wiem ,że od tabletek nawet jeśli rośnie biust, to należy to uznać za skutek uboczny... mojej siostrze lekarz z tego powodu zmienił tabletki, bo powiedział że mogą być później jakieś dodatkowe powikłania.... i eszcze takie małe cos ode mnie..... przykro mi jeśli uważacie że biust jest najważniejszą cechą kobiety..... i to nad tym trzeba ubolewać a nie nad miseczką A czy B....

----> lena 1985 przeczytaj ulotke!!! pierwsż tabletke należy wziąść pierwszego dnia okresu czyli w ciągu 24 godzin o ile sie nie myle.... im wcześniej tym lepiej.... ale może sz tez wziąść 5 dnia okresu, tylko wtedy należy się dodatkowo zabezpieczać przez tydzień TO WSZYSTKO JEST W ULOTCE!!!

Gość kati 86
Dziewczynko 4321 dzięki serdeczne za expresową odpowiedź:D My z moim chłopakiem nie używamy już prezerwatyw, bo po to właśnie biore tabsy, żeby tego uniknąć:) A co do rozmiaru biustu... Ja biorę za krótko,żeby skutkiem ubocznym było jakiekolwiek powiększenie rozmiaru, ale czasem mnie bolą piersi:( Ale co zrobić, nie jest to taki ból, żebym zaniechała brania tabletek:)

mi niestety(a moze w sumie stety)piersi powiekszyly sie z C na D(i to dosc sporeD).tylko,ze nie tylko piersi,ale cala przytyla,.choc dokonca pewna nie jestem czemu(jem jak jadlam, a teraz w sumie mniej by schudnac, tylko troszke to co jem mi si ezmienilo i to moze dlatego) dziewczyny a jak u was z zylami??bo ja do rtj pory mialam bardziej widoczne na nogach, a teraz robia sie bardziej widoczne na rekach:)

Gość kaaaasia
czesc.. mam taki problem gdyz biore pierwszy taz tabletki i sa to yasminelle... wzielam pierwsza tablete w pierwszym dniu okresu.. okres mialam tylko dwa dni... o co chodzi??? bo nie rozumiem ...?? czy to cos zlego.. bo jestem wystrachana... prosze o odp...

Gość akka22
kaaaasia-------- nic tylko się cieszyć ;-) To nic złego, u niektórych tabletki powodują skrócenie okresu wiec nie ma sie czym martwić :-) Ja też bym chciała mieć 2 dni a mam 5;-(

Gość kaaaasia
dzieki:) no to swietnie.. bo juz sie balam.. bo biore tabletki pierwszy raz i juz myslalam ze jest cos nie tak..

Gość an86ia
a czy któraś z was miała tak ze przez calutki miesiąc plamiła przy pierwszym opakowaniu ?? jesli tak to po ilu opakowaniach sie wam to wkońcu unormowało. Bo szczerze to już zmeczona tym jestem.

Gość AduSka
Hmmm ja tez biore teraz yasminelle ... wczesnije bralam regulon! Po yasminelle czuje sie lepije to fakt ale podczas brania tych tabletek czyli podczas tych 21 dni boli mnie brzuch tak jak bym miala okres ... bole menstruacyjne! Jets to dokuczliwe bardzo a nie mam zadnego plamienia ani nic nie wiem co na ten temat myslec! Prosze pomozcie!

an86ia- niestety to sie często zdaża, również tak miałam choć biore inne tabletki. musisz to przeczekać mi się skonczyły plamienia przy drugim opakowaniu. mogę poradzić żebys piła wapno musujące, bez witaminy c (kilka złotych w aptece), mi plamienia złagodziły się po tym wapnie bo miałam dosć intensywne

Gość Aguuusia
hej dziewczyny:)te forum znalazłam jak miałam problem i postanowiłam znowu je odwiedzic i poczytac o czym piszecie....własnie wyszłam ze szpitala bo miałam usuwane migdałki(bolesne:/)...biore y teraz juz 5 opakowanie, pod koniec 4 dostałam plamien co mi sie nigdy nie zdarzyło i przerwałam i zostawiłam 3 tabletki i zrobiłam sobie 7dniowa przerwe akurat przesunełam sobie oikres bo podczas zabiegu nie mozna było miec...i zabezpieczam sie do konca tego opakowania by nie było zadnej niespodzianki bo biore silne leki... a tak ogolnie to na poczatku brania czułam sie koszmarni ...cała spuchnieta,wiecej syfków na twarzy mineło to po pierwszym opakowaniu z kolei podczas 2i3 miałam koszmarne mdłosci a teraz jest cudownie wszystko sie unormowało cere mam sliczna włosy tez juz sie tak nie przetłuszczaja tylko denerwuja mnie wzdecia pod koniec opakowania ale czytalam na forum ze espumisan na to pomaga,musze spróbowac:)zyły tez zriobily sie widoczne u rak co mnie cieszy ale u nog niestety tez:/ a co najwazniejsze nic nie przytyłam przez tan czas a do szczuplutkich nie naleze....teraz nie mam od 4opakowania apetytu to i moze schudne... A wiec dziewczyny nie rezygnujcie po pierwszym czy drugim opakowaniu warto przeczekac bo jak gospodarka hormonalna sie ureguluje wszystko bedzie juz lepiej i wszystkie dolegliwosci mina Głowy do gory i mam nadzieje ze kogos upewniłam co do tych tabletek swoja dluuga wypowiedzia:) Pozdrawiam

Gość Aguuusia
acha a co do wielkosci piersi:) moje drogie panie to na poczatku tez mialam wieksze io moj Miso tez to zauwazał zwłaszcza pod koniec opakowania ale w przerwie wracaly do normy... a teraz przy piatym opakowaniu mam takie jakie mialam moze ciut wieksze:) nie liczcie na to ze urosna wam cycuszki ale cieszcie sie ze maci w koncu 100% pewnosci:) buzka uciekam

Gość regiksa
cześć dziewiczyny! Jutro kończę drugie opakowanie jasminelle. W trakcie branie pierwszego blistra przez dwa tygodnie miałam plamienia.W 16 dniu cyklu wyniotowałam po 3 godzinach przyjęcia tabletki. Od tego czasu plamienia ustały, nie miałam później żadnych stosunków, bo bałam się, że tabletki przestały działać, może zbieg okoliczności, sama nie wiem. Miałam po odstawieniu normalny okres, zaczełam brać kolejny blister i po 5 tabletce kochałam się z miom chłopakiem(z prezerwatywą). Jak myślicie tabletki przy drugim blistrze działały, bo teraz niedługo kolejny okres powinien być, a ja mam schizy, że może prezerwatywa zawiodła, a to był wtedy mój środek cyklu???? PS. po tabsach powiększył mi się biust i przytyłam niestety!

regiksa- jesli wtedy gdy wymiotowałas nie współżyłas i dopiero przy drugim opakowaniu jak piszesz to nie martw sie. a środek cyklu niby kiedy? przy tabletkach masz sztuczny cykl wiec nie ma co liczyc takich rzeczy.

Gość regiksa
dzięki moniak trochę mnie pocieszyłaś. trochę się martwiłam tym, czy tabletki działają skoro te plamienia ustały po tych wymiotach. Jeszcze jedno pytanko czy w trakcie brania tabletek macie jakieś upławy śluzu. Co prawda od brania tabletek jest go znikoma ilość, ale jednak jest.