Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość monicha
lekarz polecil mi yasminelle bo nie chcialam tabletek ktore bardzo zatrzymuja ta wode w organizmie bo bede myslec ze przytylam! cos czuje ze moze nawet jutrso zaczne brac yasminelle! pierwszy raz bede stosowac tabletki wiec sie boooje! czytam wsze forum i to dodaje mi otuchy;)

Gość lasencja007
Boze z tymi plamami to jestem przerazona teraz.. ;O mam niedlugo bal i musze sie ciut opalic i mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. Dzis wzielam 2 tabl. ale czuje sie jakas ospala i wszysstko mnie boli.. tak jak przy grypie. ;/ glowa mnie tez bolala jak tylko wstalam. co do libido to nie moge sie doczekac kiedy moj MZ wroci -> czyli nie spadlo :):)

Gość Sheera
Biorę Yasminelle od tygodnia.To moje pierwsze pigułki więc nie wiem, co jest ok, a co nie powinno sie dziać ^^' Na początku strasznie mnie wszystko bolało, a okres miałam dużo obfitszy niż zwykle - wręcz ciekło ze mnie, ale po dwóch dniach przeszło. Teraz cały czas mam plamienie, co mnie trochę niepokoi. Do tego zaczęłam bardzo dużo spać, nawet po 10-12 godzin. Czy to normalne?

Gość młoda położna
majaa2212 ---- moj mail poloznaa@wp.pl Sheera ----- tak, to jest normalne na poczatku brania.

Gość AQUA12
Czy któraś z was zapomniała tabletki w 2 tyg ..i mineło przeszło 12h ! Prosze o pomoc.

Gość młoda położna
AQUA12 ----- musisz ja wziąć ta tabletke.Nawet jakbys miala polknac 2 na raz.W ulotce pewnie tez tak polecaja.

Gość AQUA12
młoda położna : tak wiem, zaraz jak sie zorientowałam to to zrobiłam, chodzi mi o to jak sie sprawdza ulotkowa reguła w praktyce a mianowicie czy dalej jestem zabezpieczona i antykoncepcja została zachowana(w ulotce pisze ze tak,niestety gin mi powiedziala ze mam do końca jej nie wierzyć), bo no niestety 2 dni przed kochałam sie, owszem było to stosunek przerywany ...ale wiem ze on nie jest dobrą metodą antykoncepcji. Czy mozesz mi odp na moje pytanie?

Gość młoda położna
AQUA12 ---- moim zdaniem jestes zabezpieczona.W 2 tyg , nie dzieje sie w oragizmie nic istotnego.Co inngo 1 czy 3 tydzien kiedy blokuje sie owulacje.

Gość kajcia
to wcale nie jest tak ze sobie z was jaja robie przepraszam jezeli to tak wygladalo i za moje moze czasem glupie pytania dziewczyny zrozumcie to moje pierwsze tabletki i troche mam stracha sory jak was urazilam

Gość kasia84444444
Czesc mam pytanie..jestem po drugim opakowaniu, jest juz 4 dzien przerwy i nadal nie dostalam miesiaczki..boje sie troche ze moge byc w ciazy..miala ktoras z was taka sytuacjie?

Gość kajcia
kasia>>>moja kolezanka dostaje dopiero w 3 dniu przerwy wiec moze poporostu sie spuznia

Gość młoda położna
kasia84444444 ----- masz 7 dni na dostanie krwawienia.Nie wazne w ktorym dniu wczesniej dostalas.Wyluzuj,nerwy w cale nie pomagaja a wrecz opozniaja krwawienie.

Gość AQUA12
młoda położna: dziękuje za pomoc:) mam nadzieje ze będzie tak jak mówisz:)

Gość młoda położna
AQUA12 ---- reklamacji nie przyjmuje ;-)

Gość AQUA12
młoda położna: haha mam nadzieje ze nawet nie będzie powodu by sie o nią ubiegać;) Pozdrawiam.

Gość ania0000
drogie dziewczynki, na pewno wiecie, ze tabletki nawet takie fajne jak yasminelle nie dają 100% pewności! Ja tego nie rozumie! Niby wszystko wszyscy wiedzą, każda bierze te pigułki i to jeszcze nie zabardzo regularnie, kocha się bez innego zabezpieczenia i wierzy, że nie zajdzie....... prosze was! Na jakim swiecie żyjecie! Najfajnie brać sie za sex i nie mieć o tym pojęcia..... A poza tym jest Ulotka! i to jest rzecz swieta! pisze tam wyraźnie co i jak! co zrobić jak sie zapomni o tavletce i pisze takze o dodatkowym zabezpieczeniu! Zejdzcie na ziemie.....

Gość qarolcia
100% pewności zdaje się dawać tylko abstynencja.

Gość lenna090
ja biore prawie 3 tygodnie, samopoczucie bardzo dobre, przez pierwsze 15 dni mialam zwiekszony apetyt, ale i trawienie i przemiane b. dobra, teraz juz to sie uspokoilo, jem jak poprzednio. no i moge dopisac powiekszenie biustu z B do C i bol piersi, ale da sie przezyc, tak jak przed okresem.^^ jak pytalam mojej ginekolog o ten biust, czy to tak zostanie, to powiedziala ze u doroslych kobiet majacych juz ustatkowana gospodarke hormonalna wystepuje najczesciej tylko 'opuchniecie' i obrzek, a u mlodszych dziewczyn moze tak zostac. ogolnie po yasminellkach dobre wrazenia :>

Gość jagodowo
witam panie ja skonczylam wlasnie drugi blister. samopoczucie bardzo ok, aczkolwiek z początku bywało trudno...tzn ja bywałam trudna :p. teraz już dobrze tylko dzisiaj rano coś mnie zaniepokoilo i nie wiem - może któraś z was mi pomoże...głupio o tym pisac, bo to dość dziwne, ale...jak nie spytam to bede się cały czas denerwować... otóż wczoraj wieczorem zaczął się okres...dzisiaj rano jak poszłam do łazienki to na podpasce było coś...mało normalnego wg mnie...wyglądalo to jak kawałek miesa mniej więcej 1 / 1,5 cm... w pierwszeych (duzych) nerwach zaswitalo mi poronienie, ale przeciez to tak nie wyglada wiec wyprowadzilam sie z bledu, bo dobrze wiem, że poronienie to troche inne przezycie...ale w takim razie co to może byc...?co się ze mną dzieje? prosze, jeśli któraś wie to odpiszcie...będe niezmiernie wdzieczna.

Gość młoda położna
jagodowo ---- skrzep?

Gość nanus86
mloda polozna wazne pomoz... wczoraj wzielam tabletke o 22 a o 24 dostalam ostrej biegunki ktora utrzymuje sie do teraz, wiem ze mam wziasc druga tabletke ale powiedz mi czy wtedy bede musiala wziasc jeszcze do konca blister i ponadto ta jeszcze jedna tabletke ktora wzielam\dzisiejszego dnia czyli razem z tymmiesiacu wezme 22 tabletki czy tylko normalnie 21.. pomoz

Gość młoda położna
nanus86 ---- 22 bo musisz wziac jeszcze raz ta wczorajsza i dzisiejsza.Tylko ta za wczoraj musisz wziac w ciagu 12h od ostatniego przyjecia.

Gość jagodowo
młoda położna -> tez tak myślałam, ale taki dziwny? to było w kolorze skóry praktycznie. no ale może...oby. dziękuje za odpowiedź...

Gość nanus86
czyli jesli zawsze bralam o 22 to dzis tez moge wziasc o 22?? bo ta druga wzielam o 13.

Gość młoda położna
nanus86 --- czyli wczoraj wzielas tabletke o 22 do rana mialas biegunke i wzielas dopiero o 13? Bo po 12h nie ma sensu juz brac.W ulotce jest wszystko wyjasnione.Musisz postepowac tak jak w przypadku zapomnianej tabletki.

Gość agaga
Bez tabletek dzien 4 Cycki mi sie zmniejszyly :( Apetytu na normalne jedzenie brak , slodyczy zjadlabym ciezarówke Dalej jestem placzliwa Libido dalej niskie Spiąca jestem bardziej aaaa... i 3 sny o tym , ze jestem w ciazy :D

Gość agnieszkaaaa
do mloda połozna>>> czy moze byc tak podczas barnia tabletek,ze w 1miesiacu krwawienie bedzie mniejsze,a w 2troche wieksze?? bo ja w tym miesiacu mam jakies takie.."wieksze"niczym jak przed braniem tabletek;/ i jajniki mnie bola;|

Gość nanus86
tak dokladnie mloda polozno. to brac ta o 22 dzis?? i powiedz mi jakie teraz sa ostrzezenia dla mnie w zwiazku z ta sytuacja.

Gość młoda położna
agnieszkaaaa - moze tak byc. nanus86 --- musisz ja wziac.Tylko po 12 h nie potrzebnie bralas ta zapasowa.Teraz musisz przeczytac w ulotce co dalej, bo to zalezy od tygodnia.