Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość marat
pisze do was, licząc na porade....miesiąc temu zaczełam brać yasminelle,pojawiły się ciągłe mdłości i bóle głowy, był to czas mojej sesji na uniwerku, egzaminy zbliżały sie wielkimi krokami, a ja nie byłam wstanie w ogole się skupic tak sie zle czułam...kontaktowałam się z lekarzem i najpierw miałam dalej próbować dalej brać, ale nie dałam rady- presja przed egzaminami wygrała, odstawiłam po 5 tabsach, a lekarka powiedziała zebym spróbowała jeszcze raz na spokojnie...i teraz prosze was o porade, czy mam próbować już od pierwszej miesiączki po tych 5 tabletkach, czy lepiej dać organizmowi ten miesiąc odpocząc...i czy dalej mam próbować tabletki yasminelle nczy może jakieś inne tabletki byście mi poleciły...a ile czasu może zając takie przyzwyczajanie się do tabletek...prosze napiszcie co o tym myślicie:)

Gość lenjka.....
marat....ja sie przyzwyczajalam do 3 opakowania czulam sie senna ciagle wkurzona itd to przeszlo jestem na 3 opakowaniu i juz nic dziwnego nie widze a tabletki sa naprawde spoko nie przytylam cera super(ale to tez nie od pierwszego opakowania)i strachu nie ma szaleje do woli .jesli mialabym ci doradzic to sprobuj i to jest tak ze jesli w pierwszy dzien krwawienia to jestes odrazu zabezpieczona jesli w inny to musisz poczekac 7 dni i dopiero jestes bezpieczna ,ja ci radze w 1 dzien bedziesz spokojniejsza,nie martw sie te ogjawy mina ja tez sie balam ze to bedzie wiecznie trwalo

Gość młoda położna
_Mimi_ ---- nie,tylko ilosc plytek krwi moze byc podwyzszona przez branie tabletek.Ale to nie jest zaden dowod na to,ze bierzesz tabletki.Skoro juz pol roku bierzesz to dobrze byloby sprawdzic proby watrobowe i uklad krzepniecia,ale to juz moze sama z lekarzem mozesz zalatwic.

Gość ...lencia
Mam do Was pytanko: CZY MOGĘ ZACZAC BRAĆ Yasmionelle NIEKONIECZNIE PIERWSZEGO DNIA MIESIĄCZKI...NA PRZYKŁAD JEDEN DZIEŃ PO MIESIĄCZCE?? Proszę o odpowiedz! POZDROWIONKA!!!:-)

Gość lenjka.....
po co ukrywac cos takiego przed mama kochana jestes dorasta wiec tak tez sie zachowuj jak bedziedzesz udawac dziecko tak tez cie beda traktowali pisze to bo tez mialam ten problem ale poradzilam sobie z tym udowodnilam ze mam rozum mam 20 lat ucze sie pracuje mieszkam z moim chlopakiem i radze sobie a moi rodzice widzac ze nie jestem juz dzieckiem ufaja mi jak nigdy sa dumni

Gość młoda położna
...lencia ---- wystarczy zajrzec do ulotki.... Czemu nie czytacie ulotek? Co by bylo gdyby internetu nie wymyslili.....

Gość lenjka.....
lencia....tak ale wtedy nie jestes zabezpieczona odrazu tylko po tygodniu

Gość młoda położna
...lencia ---- wystarczy zajrzec do ulotki.... Czemu nie czytacie ulotek? Co by bylo gdyby internetu nie wymyslili.....

Gość ...lencia
Dziękuję za WYCZERPUJĄCĄ odpowiedz! :-)

Gość lenjka.....
znowu dostalam okres chociaz wczoraj mialam rano a wieczorkiem nie ech ja to z tym mama

Gość lenjka.....
mama-mam POMYLKA

Gość mandi_88

Gość mandi_88
czesc babeczki ;* mam takie pytanie czy Was tez pojawil sie skutecz uboczny w postaci braku apetytu? a no i jeszcze jedno jak wystepuja silne wymioty czy biegunka to musze zwiac po tym jeszcze jedna tabletke(moge wziac te ktora jest na jutro np i caly cykl brania bedzie 20 dni anie 21)?

Gość Genie
mandi_88 ----- jezeli wymioty wystapily do 3h po wziecu tabletki to wtedy bierzesz druga tabletke i zaczynasz przerwe dzien wczesniej.Chyba,ze masz zapasowy blister.a jezeli chodzi o biegunke to musi to byc naprawde ciezka biegunka.

Gość mandi_88
Genie oj wielkie dziek;) i tak tez bym zrobila gdyby cos, ale wolalam sie upewnic... a ten brak apetytu?

Gość lenjka.....
ja mam wrecz odwrotnie jem jem i jem bez konca no teraz juz nie ale niedawno ciagle teraz juz przechodz

Gość YasminelleCzarna
Eee... laseczki .. ja dopiero biore Y od 5 dni i wpieprzam jak dziki bąk .. caly czas jem .. no chyba ze imprezuje ;> ale jak jest mi nudno to jem jem i jeszcze raz jem !!

Gość mandi_88
ja to wegetuje a nie jem..zjadlam juz cale opakowanie i z 61 zesztam na 58.5

Gość mandi_88
a tak sobie teraz przypomnialam... ile dajecie za Y ja 48 zl...(wrocław)

Gość mala106
ja płacę 40 (warszawa) :)

Gość aaaaaaa1111111
a ja 45 torun

Gość tagusia
ja płacę 36..< Kielce>

Gość mandi_88
super płace najwiecej...;/ ehh ale warto ;)

Gość DariSSa
hey... A ja sie zastanawiam, czy z nich nie zrezygnowac :( biore juz 5 opak i na poczatku czulam sie super, zero skutkow ubocznych az do ..czasu. Juz w poprzednim i w trakcie brania tego opak. znowu nastapilo krwawienie, ktore powinnam dostac dopiero po skonczeniu opakoania..a tu znowu przy 8 tabl :( a szkoda bo myslalam ze bede mi sluzyc..wczesniej przez 9 mies bralam Janine i tak nie mialam..:( trudno chyba czas sie udac do Pani GIn.i zmienic na inne...pozdro

Gość DariSSa
Sorry zostalo mi 8 tabl do konca :)

Gość pollyy88
ja mam brak apetytu. czasem muszę na siłę :( i z 52 kg zeszłam na 47.5kg. i poranne mdłości to norma. a płacę 37,50 Białystok

Gość YasminelleCzarna
ja płace 44,90 :P (ok. katowic)

gdzie w Białymstoku tyle płacisz ? w której aptece ?

Gość pollyy88
Koło Rossmana na Jurowieckiej.

Gość pollyy88
ponoć najtaniej w mieście. ale tego nie mogę potwierdzić na 100%