Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość bumerangiem
nanus - mialam identycznie po 7 opakowaniu yasminelle przeszlam na yasmin, tak zdecydowal moj lekarz... nie masz owulacji - jestes zabezpieczona przed ciaza - ale ten drugi skladnik tabletki ktory jest odpowiedzialny za trzymanie cyklu ( zebys dostala krwawienie w odpowiednim czasie) jest dla Ciebie niewystarczajaco wysoki pozdrawiam

Gość młoda położna
nanus86 ---- ma skutki... bo jak sama widzisz dostajesz krwawienia wczesniej, a tak nie moze byc.

Gość nanus86
dzieki bumerangien teraz juz wiem skad to plamienie

Gość lenjka....
a mnie yasminelle nie tylko daly cudowne udogodnienie w milosci ale tez super cere nigdy nie mialam jakis wielkich problemow ale teraz moja cera jest po prostu boska :)

Gość YasminelleCzarna
młoda połozna ------------------> widze ze duzo wiesz na te tematy .. mam male pytanie .. czy jest to pewniak ze moge sie kochac do konca ?? do saego wytrysku moge faceta ... ? nie musze sie bać o ciąże .. ? :( jedne mowia ze moge i zyczą udanych zabaw i szalenstw a drugie mowia ze lepiej nie bo bede w ciazy i takie tam .. ja juz nic z tego nie wiem .. :/

Gość YasminelleCzarna
mialo tam byc: "do samego wytrysku mojego faceta" w drugiej linijce :P sory :P:P

Gość MartaWawa
Witajcie dziewczyny! Mam pytanie, brałam 2,lata microgenon21 , miałam okropne migreny i moja gin przepisała mi Yasminelle.Zaczełam brac w styczniu, teraz biore juz 2 opakowanie.jestem na drugim tyg. i znowu wyglada na to ze mam okres.Nie jest to tylko plamienie bo troche za mocno.Przez ostatnie tydzien mialam mnóstwo stresu przez meza, jestem mloda mezatka i troche ostrzej sie kochalismy.Wyczytałam ze moze sie trafic plamienie ale przy 2 opakowaniu i po innych pigułakch.Moze mi ktos powiedizec co sie dzieje?

Witam, mam taki mały problem... brałam yasminelle - 6 opakowań, potem miesięczna przerwa i w pierwszym dniu krwawienia zaczęłam kolejne - 7. opakowanie. Dziś powinnam dostać okres a jednak go nie ma... czy mam się niepokoić? Liczę na Waszą pomoc.

Gość pollyy88
młoda położno -> pytanie skieruje do Ciebie bo jesteś najbardziej w temacie ale jeśli ktoś jeszcze potrafi pomóc to będzie mi miło :) tak więc odnośnie tej mojej strasznie suchej skóry.. powiem, że kremy stosuje od bardzo dawna co raz nowe i nie ma rezultatów w nawilżeniu tak samo balsamy mało dają tak więc czy mogę np spróbować CAPIVIT HODRO CONTROL? znam osoby które są zadowolone z działania tych tabletek. czy mogę spróbować biorąc Yasminelle? w sumie te tabletki to tylko: Olej z nasion ogórecznika, witamina E, witamina A. ale zawsze lepiej wiedzieć.

Gość młoda położna
pollyy88 ----- zaszkodzic to nie zaszkodzi,ale czy pomoze.... Nic nie zastapi 2 litrow wody dziennie.

Gość pollyy88
ale ile można w siebie lać? :/ nawet jak smaruję twarz kremem to po 3 godzinach znowu widać suche i łuszczące sie miejsca. więc może warto spróbować? bo innych pomysłów nie mam.

Gość młoda położna
pollyy88 ----- a pijesz 2 L regularnie,tak szczerze? Jak Ci nie szkoda kasy na takie wynalazki to sprobuj.....Ja bym wolala juz je wydac na zabieg nawilzajacy u kosmetyczki :-)

Gość Mango ***
mandi_88--->chodzilo mi od kiedy bierzesz tabletki wogole,tzn czy dopiero zaczełas ?bo jesli tak,to Twoje krwawienia sa całkiem naturalne.Moga trwac nawet do 3ego blistra.Wiec głowa do góry i wytrwalosci.Ja prez zespoł PCOS jestem rzyzwyczajona do takich kwawien,ktore trwaly nawet 2-3 tyg,ale mam nadzieje ze teraz po Yasminelle wszystko sie zmieni:) pozdrawiam

Gość pollyy88
tak szczerze to jakieś 1,5L dziennie. nie no spróbuję. te tabletki kosztują jakieś 16 zł za 30 kapsułek więc nie taki majątek. ale dziekuje za odpowiedz :)

Gość młoda położna
pollyy88 ---- widzialam je za jakies 50-60zl,wiec sugerowalam sie ta cena. :-)

Gość Inesss970
Dziewczyny powiedzcie mi tez wlasnie mam yasminelle i zaczne ja brac pierwszy raz wogole pierwsze tabsy i ja mam okres 5 dni wiec tez musze robic 7 dniowa przerwe czy jak mi sie skonczy okres to moge odrazu brac nowe opakowanie

Gość Czytaj ulotke
Dziewczyny czytajci ulotki! Pisze 7 dni to ma byc 7 dni - nieważne ile masz okres... Skracasz przerwe tylko jak chcesz przesunąć dzien brania pierwszej tabletki z blistra.

Gość Czytaj ulotke
a tak wogóle to okreszwykle pojawia sie w 2-3 dniu przerwy... Wiec konczysz blister -> robisz 7 dni przerwy (wtedy np. od drugiego dnia masz krwawienie) ->ósmego dnia (nawet jesli krwawienie nadal masz) bierzesz pierwszą tabletke z nowego opakowania. Po skonczeniu znów siedem dni przerwy...

Gość lenka797
proszę niech ktos mi pomoże czy mogę przy Y. brać valrin mite?? Skład: - standaryzowany wyciąg z korzenia kozłka lekarskiego 100 mg - magnez 30 mg -cukier -laktoza -skrobia ziemniaczana - talk -guma arabska -stearynian magnezu - sacharoza puder -brąz Ht prosze o odpowiedz!schiza juz ostra....:-((((

Gość tagusia
polly88--- napisalam Ci maila:)

Gość tagusia
lenka797--- Ty nadal w nerwach??????????;( raczej valerin nie dziala na yasminelle...zobacz czy jego skladniki sa wymienione w ulotce z tabletek!!

Gość możesz brac
lenka797 -> możesz

Gość MartaWawa
Mloda Położna - pomozesz? Witajcie dziewczyny! Mam pytanie, brałam 2,lata microgenon21 , miałam okropne migreny i moja gin przepisała mi Yasminelle.Zaczełam brac w styczniu, teraz biore juz 2 opakowanie.jestem na drugim tyg. i znowu wyglada na to ze mam okres.Nie jest to tylko plamienie bo troche za mocno.Przez ostatnie tydzien mialam mnóstwo stresu przez meza, jestem mloda mezatka i troche ostrzej sie kochalismy.Wyczytałam ze moze sie trafic plamienie ale przy 2 opakowaniu i po innych pigułakch.Moze mi ktos powiedizec co sie dzieje?

Gość mandi_88
a ktos wie czy zielona herbata i czerwona jakos zle dzizlaja na anty?

Gość pollyy88
tagusia-> odpisałam:)

Gość pollyy88
herbata? kurde to może całkiem trzeba przestać jeść i pić :/ nie no to juz by była przesada.

Gość Mango ***
dziewczyny polly ma racje,nie mozna si edac zwariowac.NO jak herbatka moze zle wplywac na tabsy??jesli jest dziurawiec w ulotce wymieniony to ok,jakie dzialanie oslabiajace czy jakies tam ma,ale herbatka zielona? jakby tak mialo wszystko zle wplywac to kobiet by ich nie braly,bo wszystko by szkodzilo,albo ze stresu ze nie mozna a one nie wiedza i przestaly by jesc i pic:)

Gość serducho86
witam wszystkich mam pytanie, jak jest z tym odchudzaniem z Yasminelle? mam lekka nadwage i lekarka powiedziala mi, ze te tabletki oprocz dzialania antykoncepcyjnego pomoga mi zrzucic zbedne kilogramy. czy jest w tym cos prawdy czy to tylko zwykly "chwyt marketingowy"?:) pozdrawiam

Gość tagusia
serducho86--- tabletki nie maja zadnego dzialania odchudzajacego!!! czasem po prostu niektore dziewczyny maja mniejszy apetyt, o czym bylo pisane juz na forum, ze schudly pare kg, ale to nie znaczy ze w kazdy przypadku jest tak samo.. ja np trzymam swoja wage, nic nie przybylo ani nie ubylo;)

Gość serducho86
sama juz nie wiem kogo sluchac:/ jedni mowia ze ma inni ze nie ma:/ gin tez powiedziala ze pomoga mi schudnac pare kg a w sumie bylabym bardzo "za" :D