Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość kokus
ja mam w czerwcu wycinanie migdałków, czyli tez w tym czasie nie będę mogła brać tabletek? myślałam, że bardzo to ze sobą nie koliduje. kloud? jesteś tu jeszcze? lekarz zabronił w tym czasie brać, czy po prostu nie było jak tego zrobić?

Gość klaud
mloda polozna ---- czyli rozumiem ze moge zaczac brac tabletki tak samo jak za pierwszym razem czyli od pierwszego dnia przyszłej miesiaczki tak ? ;) - w ramach pewnosci ;) kokus - dzien przed operacja moglam jeszce wziac, aczkolwiek po operacji, lekarz nie kazał mi ich zazywac przez 10 dni ... ale tez zastanawiam sie czy to moze zalezec od rodzaju znieczulenia ... ja miałam ogolne ...

Gość kokus
w dniu zabiegu będę brała trzecią tabletkę z nowego opakowania. zastanawiam się teraz czy w ogóle je zaczynać. czy może miesiąc przerwy sobie zrobic. ale po odstawieniu może mi się wszystko pomieszać. jeszcze teraz zmieniam tabletki to już zupełnie. będę musiała popytać. a Wy jak myślicie?

Gość kokus
tak poza tym to.. wiem, że nie do tematu, ale klaud? jak sie czujesz po wycięciu? boli? coś źle? czy lekko idzie w zapomnienie?

Gość klaud
w dniu zabiegu raczej nie bedziesz mogła wziac, bo musisz byc na czczo ;) co do migdałków .. no boli boli .. nie ma co ukrywac... ale przez pierwsze 4-5 dni.. potem juz coraz mniej i mniej ;)

Gość kokus
czyli raczej zrobie przerwe miesiąc, niż wziąść dwie i odstawić. boli? no to miło będzie.. ;)

Gość Monia_24
Cześć wszystkim,mam pytanie.Jestem alergiczką na rotocze kurzu raz na 4 lub 5 tygodni mam wstrzykiwaną szczepionke odczulającą phostal.Czy ta szczepionka moze miec wplyw na skutecznosc dzialania yasminelle?prosze o odpowiedz.

witajcie:) biorę już 3opakowanie yasmin i cały czas bolą mnie piersi...wydaje mi się że są troszkę większe i twardsze ale ten ból jestnie do zniesienia...nawet już synka nie mogę przytulać...czy to przejdzie czy powinnam zmienić tabletki...dziękuje za odpowiedzi.

Gość klaud
dodzwoniłam sie w koncu do gin i powiedziała, ze rzeczywiscie mam zaczac od nastepnego cyklu .. ;) no i jescze kokus .. gin powiedziała ze własciwie mimo tego ze miałam jakies tam trudnosciw polykaniu to mogłam brac te tabletki, wiec nie wiem czemu laryngolog mi zabronił .. :]

Gość młoda położna
klaud --- moze ze wzgledu na gojenie,zeby tkanki byly lepiej ukrwione,moze tez z powodu antybiotyku ( jezeli w ogole go bralas).Najlepiej zapytac laryngologa ;-)

Gość kokus
spytać laryngologa hmm .. to jest ojciec mojej kolezanki i mimo, że mam 21 lat, to jednak troche mi głupio, bo zna mnie juz troche czasu. małą dziewczynkę ;) no ale nic, będzie trzeba. tylko nie wiem, bo zanim spytam to i tak juz zaczne nowe opakowanie, nad ktorym sie zastanawiam czy się opłaca. czy bez problemu można zrobic sobie miesiąc przerwy między opakowaniami?

Gość młoda położna
kokus --- taka przerwa to problem dla organizmu.Na pewno nie jest zalecana.Pozatym jaki masz problem? Co jest takiego krepujacego w zapytaniu sie znajomego lekarza czy musisz odstawic tabletki?To jest najprostrze rozwiaznie.Jak sie bardzo wstydzisz to zapytaj sie przez kolezanke.Kobieto 21 letnia ;-)

Gość kokus
problem jest bardziej w tym, że do zabiegu to ja nie będę się z nim widzieć ani słyszeć. ale pomęczę koleżankę. racja :) dziękuję. : )

kurcze dziewczyny,zaczynając branie tabletek miałam tyle wątpliwości,bałam się szczególnir jakiś skutków ubocznych.ale za 6 dni kończe 1 opakowanie i jak na razie naprawdę nie mam co narzekać.tak naprawdę nic mi się nie dzieje.przez 1 kilka dni po zażyciu tabletki chciało mi się spać-biorę o 21.30 więc mi to nawet nie przeszkadzało. chociaż rozchorowałam się i do środy musze brać antybiotyk który osłabia działanie Y.jak długo powinnam się zabezpieczać dodatkowo?tydzień? pozdrawiam:)

Gość Tigre

Gość Tigre
Jak to jest z tymi ziółkami? Melisa, bratek polny i rumianek wpływają na Y?

Gość młoda położna
karolciaad ---- przez caly okres brania antybiotyku + 7 dni. Tigre ---- wszystkie substancje ,ktore wplywaja na tabletki sa wymione w ulotce.

Gość black espresso
Czesc dziewczynki;) ja juz po 4 tabletkach.Jak narazie jest dobrze.Nie jestem ospała, o dziwo MAM MNIEJSZY APETYT (jupi:P),okres trwał zamiast 5 dni jak to u mnie bywa tylko 4 i był słabszy (najważniejsze) ale coś czuje,że będe miała plamienia.Bo okres się skończył, tylko te brązy śluz został wrrrrrrr....a poza tym jest super.Czuje się lepiej niż po Yasminie;))) Aaaa i też niestety biore antybiotyk;/ale,że nie jestem w stałym związku to nie mam się o co martwic;))

Gość szczesliwa_88
Dziewczyny mam do was pytanie czy stosujecie może tabletki na alergie razem z yasminelle?ja wczoraj bylam sie pytac w aptece o jakies lekkie bo mam dosyc mocne tabsy(telfast120)i boje sie troche isc na calosc...:(:(:(

Gość bocobybylogdyby
ja biorę telfast 120 i nie zabezpieczam się dodatkowo, pani w aptece jedynie mi powidziała żeby tabletki anty i tej na alergie nie brać jednocześnie. Nie wydaje mi się żeby jakiekolwiek tabletki na alergie osłabiały działanie tabletek anty, nie obniża ich ani zyrtec ani amertil...

Gość młoda położna
Ja bym sie na Waszym miejscu ta lista nie sugerowala.Jestam tam pare lekow,ktore roznia sie nazwa a wg autora listy jeden wchodzi w interakcje z yasminelle a drugi nie.Pozatym sa tez wymione leki,ktore nie wplywaja na yasmiennle a wg tej listy tak. Najpewniejszym sposobem jest CZYTANIE ULOTEK.W kazdej ulotce jest adnotacja co do oddzialywania na inne leki.

Gość jajniczek
mam pytania. czy po każdych tabletkach jest plamienie czy jest to indywidualne. pytam, bo wiekszość jak nie wszystkie moje znajome miały plamienie. i czy Y pomogły Wam na cere??

Gość bocobybylogdyby
mloda położno faktycznie, ale z jednej strony przynajmniej orientacyjnie może być pomocna... Ale to prawda że chyba żadne z tabletek na alergię nie mają wpływu na działanie, przyanjmniej nic nie ma o tym w ulotce ani na tej liscie :) mam nadzieję ze nie okłamałam tej dziewczyny powyżej

Gość młoda położna
Zadne leki p/histaminowe nie wchodza w interakcje z tabl.anty. Trzeba tylko zachowac odstep miedzy jednym a drugim lekiem,ale to sie tyczy wszystkich lekow.

Gość mirvell
jajniczek- ja również mam plamienie nieustannie od początku a dzisiaj właśnie koćnzę 1 blister. wcześniej używałam evry było to samo. ginekolożka powiedziała że jak nie ustaną w ciągu 3 miesięcy to trzeba będzie zmienić na inne. i powiedziała że przy długotrwałych plamieniach dobrze jest zrobić irygację z tantum rosa bo krew z plamień jest najlepszą pożywką dla bakterii i trzeba ją wypłukać od czasu do czasu. a takiej cery szczerze mówiąc nie miałam od dzieciństwa :D

Gość mirvell
i ludzie wezcie się za czytanie tych ulotek bo od razu widać że duży procent ma problem z czytaniem ze zrozumieniem ;P

Gość grysia
hej dziewczyny mi y pomoglo na cere i to bardzo wczesniej mialam zawsze cos na buzi wyskakiwalo niespodziewanie a teraz jak malowana :) ani jednego nigdzie

Gość zmieszanaaa
mam pytanie i bartdzo prosze o odpowiedz!!! bralam microgynon 21 ale niestety po 3 tabletce zgubilam tabletki;/ a nie mialam recepty. Na dodatek znajomy lekarz powiedzial ze mam te tabletki zdecydowanie odlozyc bo pod zadnym pozorem nie sa przeznaczone dla tak mlodej dziewczyny.Odrazu na 2 dzien wzielam yasminelle, teraz jestem po 9 tabletce. czuje sie o wiele lepiej, lepsza cera itd. Wolałam zrobić tydzien ostroznosci ale... czy juz jestem bezpieczna? tlumacze sobie to w ten sposob ze gdybym dokonczyla opakowanie microgynonu, bylabym zabezpieczona przez 7 dni przerwy ale potem tabletki i tak traca swoje dzialanie...wiec kiedy zaczyna sie brac inne po 7 dniach przerwy a na nastepny dzien po zarzyciu ostatniej tabletki innego preparatu... czy jest to roznica?? prosze bardzo o odpowiedz:)

Gość młoda położna
zmieszanaaa --- radze sie zapytac tego 'znajomego ' lekarza ', moze on Ci za przeproszeniem przemowi do rozumu,ze nie zaczyna sie nowych tabletek w trakcie innego opakowania....I nie wazne,czy skonczylas na 3 tabletce czy na 15.Nie robi sie takich rzeczy.To nie sa cukierki,ktore tylko chronia przed ciaza,ale moga rowniez mocno zaszkodzic.