Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość new girl
sorki cos mi sie zawiesilo :)

Gość new girl
sorki cos mi sie zawiesilo :)

kurcze no i mialam brazowe plamienia a teraz normalnie krew jest nie iwem co o tym sadzic...jade na wkaacje i nie chcialam robic przerwy ale nie wiem teraz co robic ..myslalam ze te plamienia ustapia ale widze ze nie.. dziewczyny no i co ja mam zrobic ??

kurcze no i mialam brazowe plamienia a teraz normalnie krew jest nie iwem co o tym sadzic...jade na wkaacje i nie chcialam robic przerwy ale nie wiem teraz co robic ..myslalam ze te plamienia ustapia ale widze ze nie.. dziewczyny no i co ja mam zrobic ??

Gość anusia321
Mam pytanko: właśnie wczoraj czyli w piątek o 22.00 wzięłam ostatnią tabletkę z pierwszego blistra. Teraz rozpoczynam 7 dni przerwy. Kiedy mam wziąść pierwszą tabletkę z następnego blistra? Czy tak samo wieczorem w przyszłą sobotę?

Gość anusia321
Mam pytanko: właśnie wczoraj czyli w piątek o 22.00 wzięłam ostatnią tabletkę z pierwszego blistra. Teraz rozpoczynam 7 dni przerwy. Kiedy mam wziąść pierwszą tabletkę z następnego blistra?Czy wieczorem w przyszłą sobotę?

Gość hsdhsdhsdhs
ponawiam: Witam! Wczoraj nieuważnie upuściłam jedną tabletkę schodząc ze schodów, teraz nie mogę jej znaleźć, bo mój dom jest remontowany i jest straszny bałagan. Czy nie będzie problemem, aby zażyć 20, a nie 21 tabletek z jednego blistra? potem zrobić normalnie przerwę 7 dni i zacząć nowy blister. Proszę o pomoc

Gość Genie
hsdhsdhsdhs Odpowiedz znajdziesz w ulotce.

Gość żyrafkah
anusia 321- tak, tabletkę z kolejnego blistra powinnaś wziąźć ósmego dnia czyli w sobotę i również możesz wieczorem tak jak brałaś:)

Gość TeNi*
kolejny już raz przybywam z problemem na to forum:) Powiedźcie mi proszę,moje Drogie,co myslicie o stosowaniu yasminelle i piciu przy tym herbatek odchudzających(ewentualnie czerwonej herbaty) tak..hmm...2x dziennie? Dodam,że herbatki na mnie działają bardzo dobrze,tylko...czy one nie "odchudzają"także hormonów?! Tabletkę łykam o 11 rano,a herbatki piję dopiero po południu i wieczorem. Dziękuję za odpowiedź;)

Gość kasia_87
Bardzo prosze o porade, wlasnie zaczynam brac 4 opakowanie yasminellu, w ciagu tygodnia przerwy odbyly sie 2 stosunki, a ja w pierwszy dzien brania tabletek zapomnialam o nich i wzielam 1 tabletke dopiero po 10 godzinach!!! na ulotce pisze o pominieciach powyzej 12 godzin, ale jednak nie wiele mi brakowalo do tego czasu. jak sadzicie czy powinnam zglosic sie do lekarza???

Gość kasia_87
Bardzo prosze o porade, wlasnie zaczynam brac 4 opakowanie yasminellu, w ciagu tygodnia przerwy odbyly sie 2 stosunki, a ja w pierwszy dzien brania tabletek zapomnialam o nich i wzielam 1 tabletke dopiero po 10 godzinach!!! na ulotce pisze o pominieciach powyzej 12 godzin, ale jednak nie wiele mi brakowalo do tego czasu. jak sadzicie czy powinnam zglosic sie do lekarza???

Gość new girl
Ale w sumie co Ci lekarz teraz poradzi? Wydaje mi się że powinnaś być poprostu ostrożniejsza na następny raz... i pamiętać o tabletkach... ;) a narazie zachować spokój i czekać na krwawienie po 21 tabletkach ;)

Gość kasia_87
Mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok, stosunki odbyly sie dzien, bo zakonczeniu krwawienia,czyli dzień przed planowanym rozpoczeciem brania tabletek, wiec sadze, ze raczej nic z tego nie powinno wyniknac, ale pomimo wszystko czuje lekki strach:) bedzie dobrze:)

Gość ciekawaaa2727

Gość ciekawaaa2727
hej dziewczyny!w wieku 21 latek zdecydowałam się na tenpierwszy raz...niedługo zacznę barać po raz pierwszy w zyciu tabsy antykoncepcyjne i lekarz przepisał mi yasminelle...od 2 dni czytam na forach opinie o nich...dużo piszecie o skutkach ubocznych i w zwiazku z tym mam pytanko... 1. w razie wystapienia skutków ubocznych których nie mogłabym juz znieść moge odstawic yasminelle np po tygodniu czy dwóch i czy bardzo rozreguluje mi to cykl?? 2. lekarz powiedział że sa to tabsy o małej zawartości hormonów i nie wiadomo jak mój organizm na nie zareaguje, z uwagi na to że to moje 1 tabl...w dni płodne zalecił zastosowac dodatkowo prezerwatywe..tylko kurde tu jest problem bo mój cykl trwa czasem 29 dni a czasem 33:/...wiec dni niepłodnych po wyliczeniach bedzie niewiele:( a mój pierwszy raz chciałam przezyc bez gumki.. co o tym myslicie?bardzo prosze o odp

Gość ciekawaaa2727
hej dziewczyny!w wieku 21 latek zdecydowałam się na tenpierwszy raz...niedługo zacznę barać po raz pierwszy w zyciu tabsy antykoncepcyjne i lekarz przepisał mi yasminelle...od 2 dni czytam na forach opinie o nich...dużo piszecie o skutkach ubocznych i w zwiazku z tym mam pytanko... 1. w razie wystapienia skutków ubocznych których nie mogłabym juz znieść moge odstawic yasminelle np po tygodniu czy dwóch i czy bardzo rozreguluje mi to cykl?? 2. lekarz powiedział że sa to tabsy o małej zawartości hormonów i nie wiadomo jak mój organizm na nie zareaguje, z uwagi na to że to moje 1 tabl...w dni płodne zalecił zastosowac dodatkowo prezerwatywe..tylko kurde tu jest problem bo mój cykl trwa czasem 29 dni a czasem 33:/...wiec dni niepłodnych po wyliczeniach bedzie niewiele:( a mój pierwszy raz chciałam przezyc bez gumki.. co o tym myslicie?bardzo prosze o odp

Gość ciekawaaa2727

Gość ciekawaaa2727

Gość new girl
będzie dobrze ;) ale musisz się pilnować :)

Gość bocobybylogdyby
ciekawaaa2727 kochana po pierwsze to zmien lekarza. podczas brania tabetek dni płodne NIE wystepuja i niby jak je sobie masz obliczyc? zamiast gadac takie bzdury lepiej zalecił by ci badania hormonalne i dobrał tabletki na podstawie twojego typy a nie na chybil trafił ;/ co do skutków ubocznych mogą one wystepować do 3 miesiecy. po tym okresie czasu powinny ustapic albo przynajmniej stac sie mniej uciazliwe

Gość ciekawaaa2727

Gość bocobybylogdyby
kasia_87 pierwsza tabletka z nowego blistra może być wzięta o innej godzinie. oczywiście w granicach rozsądku. 10 godzin to nie przekroczone 12. bądź spokojna.

Gość bocobybylogdyby
TeNi* herbatki, jakiekolwiek, jeżeli nie powoduja wymiotów ani cięzkiej biegunki, nie mają wpływu na tabletki. jednak pamietaj ze beda miały na Twoje zdrowie. nie lepiej unikać słodyczy i więcej ćwiczyć?

Gość ciekawaaa2727
hej dziewczyny!w wieku 21 latek zdecydowałam się na tenpierwszy raz...niedługo zacznę barać po raz pierwszy w zyciu tabsy antykoncepcyjne i lekarz przepisał mi yasminelle...od 2 dni czytam na forach opinie o nich...dużo piszecie o skutkach ubocznych i w zwiazku z tym mam pytanko... 1. w razie wystapienia skutków ubocznych których nie mogłabym juz znieść moge odstawic yasminelle np po tygodniu czy dwóch i czy bardzo rozreguluje mi to cykl?? 2. lekarz powiedział że sa to tabsy o małej zawartości hormonów i nie wiadomo jak mój organizm na nie zareaguje, z uwagi na to że to moje 1 tabl...w dni płodne zalecił zastosowac dodatkowo prezerwatywe..tylko kurde tu jest problem bo mój cykl trwa czasem 29 dni a czasem 33:/...wiec dni niepłodnych po wyliczeniach bedzie niewiele:( a mój pierwszy raz chciałam przezyc bez gumki.. 3.czy podczas brania yasminelle można pić alkohol,nawet w małych ilosciach np 1 piwko:)?? co o tym myslicie?bardzo prosze o odp

Gość ciekawaaa2727
hej sorka tyle razy za tego posta ale net mi szwankuje:)):/ hmmm tak mi lekarz powiedział że od 11 do 17 dnia mam uzywac prezerwatyw...a po skonczeniu yasminelle mam do niego isc i pobierze cytologie i zrobi inne badania itp:(....juz sama nie wiem co myslec...okres ma p[ojawic mi sie dzis lub jutro wiec musiałabym juz zaczac brac te tabsy bo planowalismy pierwszy raz gdzies tak za tydz:)...

Gość hajleselasi
możesz pić alkohol, ale do granic dobrego smaku, np nie aż tak żeby zwymiotować tabletkę. Teraz ja: Czy konieczne jest robienie tygodniowej przerwy? Co bedzie jak po zakonczeniu pudełka zaczne od razu nowe? wyjezdzam i nie za baddzo pasuje mi mieć okres.

Gość hajleselasi
możesz pić alkohol ale do granic dobrego smaku, np nie ąż tak żeby zwymiotować tabletkę. Teraz ja: Co będzie jeślinie zrobie tygodniowej przerwy i od razu zaczne nastepne opakowanie? wyjezdzam i nie za bardzo mi na ręke miec okres... Czy nadal będe bezpieczna ?

Gość Ogru
Hejka ja też zmieniłam yasmine na yasminelle ponieważ ginekolog powiedział, że hormon w tych drugich tabletkach jest bardziej oczyszczony- czyli lepszy dla kobiet Robiłam 7dniową przerwę Miałam nudności przez pierwsze 4 dni ale już jest ok (właściwie to może chinszczyzna zaszkodziła?- tak jak innym znajomym ;)) Miałam ładną cerę ale teraz mam trochę krostek- ale przy yasmine też w pierwszym tyg brania miałam krostki- niewiele a później cerę noworodka :) Ogólnie czuję się dobrze a ospała byłam przy yasmine- a przy yasminele tego nie zauważyłam :) Tak pzy okazji między braniem tabletek robimy 7dniową przerwę i wystepuje wtedy KRWAWIENIE Z ODSTAWIENIA To nie żadna menstruacja Przecież nie ma w tym czasie owulacji- inaczej już dawno wszystkie miały byśmy dzidziusie :D Pozdrawiam ;)

Gość new girl
hajleselasi ale nawet jeśli się zwymiotuje po alkoholu np. po 5 godzinach od przyjęcia tabletki, to już można być spokojnym, bo się wchłonęła...