Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość z innej beczki........
a ile kosztuje yasminella? czy jest droga?

ksiasia -- jezeli dobrze sie czujesz i wyniki badan masz dobre,to nie ma potrzeby robienia przerwy. z innej beczki........ --- jest duza rozbieznosc cenowa.Miedzy 32 a nawet 50 zl.A tabletki nazywaja sie yasminelle ,a nie yasminella :-)

Gość troche z innej beczki
Agnieszkaaaa 1986--> Z tych krostek nie wydziela się ropa. One po prostu robią się czewone a potem takie suche i to swedzi Jest to o tyle denerwujące, ze mam to od od jakiegos tygodnia i po prostu wywoluje to duzy deskomfort...Powinnam isc z tym do lekarza? Ginekolog pod to podchodzi czy dermatolog badrdziej? Moze ty "mloda poozno wiesz czym jest moja dolegliwosc? Aha! Te krostki pojawiaja ie tylko na otoczce sutkowej i ie wychodza poza jej obreb...

Gość małamysia
Witajcie :) mam pytanie czy któraś z was dziewczyny przytyła po Yasminelle?? Jestem w trakcie 2 opakowania i przytyłam 5kg :/ nie jem więcej, powiedziałabym,że nawet mniej bo staram się ograniczać słodycze :) , nie jem smażonego i zastanawiam się czym to tycie może być spowodowane, tylko tabletki przychodzą mi do głowy.Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam :)

Gość małamysia
Witajcie.Chciałam zapytać czy któraś z Was przytyła po Yasminelle?Jestem w trakcie 2 opakowania a na wadze 5 kg więcej :/ . Będę wdzięczna za odpowiedź.Pozdrawiam

Gość kłopoteczek mały
Witam, mam kilka pytań: w sobotę skończyłam drugie opakowanie yasminelle ale mam jakieś dziwne hmmm.... czy to tylko skutki uboczne??? przy pierwszym opakowaniu i właściwie przez większość drugiego niemal nie czułam, że biorę tabsy - zero jakichkolwiek skutków ubocznych, krwawienie 3 dni po skończeniu opakowania ;) - jak w ulotce. Ale tym razem na 2-3 dni przed końcem opakowania dostałam plamień, co mnie dosyć zdziwiło, bo nigdy tego nie miałam (kiedyś brałam Diane35 i też bez plamień) w dzień ostatniej pigułki zastanawiałam się już czy to tylko plamienie czy już krwawienie z odstawienia bo było tego sporo a ja krawienia czy okresowe czy z odstawienia zawsze miałam bardzo słabe. Wychodzi na to, że to było tylko plamienie bo w niedzielę rano (czyli 12 godzin po zażyciu ostatniej pigułki dostałam silnych bóli jak okresowych oraz stałego u mnie przy okresie "rozstroju żołądka", biegunki i mocnego krwawienia. Czy któraś z Was miała podobnie??? czy to normalne??? czy tabletki oby na pewno "trzymają mi okres"? skoro krwawienie przyszło tak szybko.... poza tym od kilku dni cierpię wręcz na suchość w pochwie - poza plamieniami nie ma we mnie tego naturalnego śluzu nawet w czasie pieszczot z facetem, choć kiedyś wręcz "ciekło mi po udach". Po dłuższych pieszczotach byłam nadal sucha a w dodatku zaczęło mnie wszystko piec :O . Wy też tak macie? Jak sobie z tym radzicie? To raczej normalne czy powinnam udać się do ginekologa?

małamysia --- skoro uwazasz,ze nie jest to wina Twojego jedzenie, to widac yasminelle zatrzymuja Ci wode.Ziolka moczopedne sie klaniaja, aqua femin. kłopoteczek mały ---- plamienia,wczensiejsze krwawienia sa normalnym zjawiskiem przez pierwsze 3 miesiac.Suchosc w pochwie tez jest skutkiem ubocznych tabletek,ktory moze z czasem ustapic.Durex ma np.zel nawilzajacy.

Gość KROPULKAA
PISZE PO RAZ TRZECI WIEC MOZE KTOS MI ODPOWIE??? jestem tutaj nowa, i chcialam sie zapytac, po jakim czasie przejda plamienia(mam je przez cały miesiac), czy obnizone libido do granic mozliwosci wzrosnie(jestem po pierwszym blstrze) i czy nie biorac tabletek przez wyznaczony tydzien jest ochrona przed ciaża, pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedz

Gość KROPULKAA
witam, jestem tutaj nowa, i chcialam sie zapytac, po jakim czasie przejda plamienia(mam je przez cały miesiac), czy obnizone libido do granic mozliwosci wzrosnie(jestem po pierwszym blstrze) i czy nie biorac tabletek przez wyznaczony tydzien jest ochrona przed ciaża, pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedz

Gość KROPULKAA
witam, jestem tutaj nowa, i chcialam sie zapytac, po jakim czasie przejda plamienia(mam je przez cały miesiac), czy obnizone libido do granic mozliwosci wzrosnie(jestem po pierwszym blstrze) i czy nie biorac tabletek przez wyznaczony tydzien jest ochrona przed ciaża, pozdrawiam i dziekuje z gory za odpowiedz

Gość OluSs
hej. skonczylam brac pierwsze opakowanie Yasminelle w piatek.. od kad je biore to mialak,m caly czas plamienia. a dwa dni przed ostatnią tabletką mi się skonczyły w sobote spokoj a w niedziele rano bol lekki jak do okresu i znowu plamienia bez krwi tylko brazowe cos.. do tej pory co to jest ? czy to jest reakcje organizmu na tabletki czy jak ..:/ jak kiedys je brałam to nie miałam takiej sytuacji..:/

KROPULKAA --- a moze warto przeczytac ulotke? Tam jest napisane,ze plamienia moga wystepowac przez pare miesiecy ( czyt.3 miesiace), jest tez napisane,ze w czasie 7 dniowej przerwy antykoncepcja jest zachowana pod warunkiem,ze rozpocznie sie nowy blister 8 dnia .Spadek libido tez jest wymieny w ulotce jako skutek uboczny,ktory moze ale nie musi ustapic..

Gość Acia88
Hej dziewczyny, wlasnie przestalam brac yasminelle, bo mialam po nich objawy uboczne i zostalo mi jeszcze jedno opakowanie, chetnie je odsprzedam, szkoda, by tak lezalo nie uzyte:):)... Prosze pisac na maila: acia.girl@gmail.com

Gość momisia R-m
Witam serdecznie. Jak niektóre z Was zmieniam Diane na Yasminelle. Moje obawy? Oczywiście trądzik. Po Diane buźka się wygładziła, ale nie wiem co będzie teraz. A zapytać chcę o opakowania: czy 45 zł kosztuje jeden listek czy trójpak? Moja gin przypisała mi dwa opakowania mówiąc że na dwa miesiące. Więc to jest takie drogie ? A może ona się pomyliła i te dwa opakowania (w sumie za 90zł) są na 6 miesięcy?

Gość momisia R-m
Witam serdecznie. Jak niektóre z Was zmieniam Diane na Yasminelle. Moje obawy? Oczywiście trądzik. Po Diane buźka się wygładziła, ale nie wiem co będzie teraz. A zapytać chcę o opakowania: czy 45 zł kosztuje jeden listek czy trójpak? Moja gin przypisała mi dwa opakowania mówiąc że na dwa miesiące. Więc to jest takie drogie że za dwa miesiące zapłacę 90 zł? ? A może ona się pomyliła i te przypisane dwa opakowania po 45zł to będą właśnie trójpaki i starczą na 6 miesięcy? Dajcie znać, nie wiem jak z moimi funduszami na dłuższą metę.

Gość OluSs
moze by ktos odpowiedział na moje puytanie dotyczace plamien zamiast okresu..? tak yasminelle najdrozej za jeden blister 21 tabletke na jeden miesiac spotkalam za 47 zł.. obecnie kupuję w Kwiatach Polskich za 32,80

Gość momisia R-m
Witam serdecznie. Jak niektóre z Was zmieniam Diane na Yasminelle. Moje obawy? Oczywiście trądzik. Po Diane buźka się wygładziła, ale nie wiem co będzie teraz. A zapytać chcę o opakowania: czy 45 zł kosztuje jeden listek czy trójpak? Moja gin przypisała mi dwa opakowania mówiąc że na dwa miesiące. Więc to jest takie drogie ? A może ona się pomyliła i te dwa opakowania (w sumie za 90zł) są na 6 miesięcy?

Gość czerwone_piorko
SKończyłam jedno opakowanie tabletek, brałam je codziennie o godz. 14. Czy po tygodniowej przerwie mogę przemienić sobie godzinę na poranną, czy raczej pozostać przy tej, którą ustaliłam wcześniej? Pozdrawiam!

Gość czerwone_piorko
SKończyłam jedno opakowanie tabletek, brałam je codziennie o godz. 14. Czy po tygodniowej przerwie mogę przemienić sobie godzinę na poranną, czy raczej pozostać przy tej, którą ustaliłam wcześniej? Pozdrawiam!

Gość ksiasia
witam:)) mam takie pytanie bo nie chce mi sie isc do gina no i najpierw Was zapytam:) bo biore juz yasminelle prawie 2 lata no i zastanawiam sie czy to przypadkiem nie jest juz dlugo. no i czy np nie powinnam sobie zrobic jakiejs przerwy? czy np lepiej zebym brala tak caly czas i niewazne jaki czas? no i jezeli chcialabym sobie zrobic przerwe to jak dlugo powinna ona byc?;] pozdrawiam:)

Gość ksiasia
witam:)) mam takie pytanie bo nie chce mi sie isc do gina no i najpierw Was zapytam:) bo biore juz yasminelle prawie 2 lata no i zastanawiam sie czy to przypadkiem nie jest juz dlugo. no i czy np nie powinnam sobie zrobic jakiejs przerwy? czy np lepiej zebym brala tak caly czas i niewazne jaki czas? no i jezeli chcialabym sobie zrobic przerwe to jak dlugo powinna ona byc?;] pozdrawiam:)

Gość ksiasia
myslalam ze moj post sie nie wyslal bo jakies bledy mi sie pojawialy;] bardzo dziekuje ci mloda polozna:) a mam jeszcze takie pytanie;] bo w sumie teraz mam tak ze biore tabl a nie musze:) no i tak sie zastanawiam ze jesli je przerwe to po jakim czasie moge do nich wrocic jakby co:)? no i czy jezeli chce przestac je brac to musze czekac na koniec blistra czy po prostu kiedykolwiek i nie ma to znaczenia?:) pozdrawiam:)

Gość Genie
ksiasia Przerwa musi trwac min 3 miesiace.Nie mozna przerywac brania w trakcie blistra .Chyba,ze za zgoda lekarza jezeli cos sie dzieje.

Gość ksiasia
dzieki:)

Gość Genie
NaTaLiA-BaLiA To,ze Tobie nic sie stalo ,to nie znacze ze jej nic nie bedzie?Pozatym co ma sie stac? Tylko gospodarka hormonalna bedzie zachwiana.Nieregularne cykle,problem z hormoanmi - brzydka cera,cykle bezowulacyjne.W Twoim organizmie przerwanie blistra pozostawia slad,a ze Ty tego nie odczulas? Ciesz sie.

Gość Mari_02
Hey dziewczyny!!!Chętnie odkupię kilka opakowań yasminelle..Prosze o kontakt: mariczka_02@wp.pl pozdrawiam