Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość poluniaxxx
mam ważne pytanie!! z której strony powinno się zacząć brać tabletki yasminelle,z wewnętrznej czy zewnętrznej??

Gość skate11
kurcze, to pytanie pojawia się po raz enty. ja zanim kupiłam te tabletki to się naczytałam o nich wystarczająco dużo(tak mi się przynajmniej wydaje)zaczynasz z której chcesz.

Gość skate11
dziś wzięłam 4 tabletkę, jestem trochę apatyczna i drugiej nocy miałam jakieś schizy:) nie wiem czy to efekt uboczny. budziłam sie co 5 min. w sumie nie jest źle, piersi się powiększyły, spuchły, no i to co według mnie najgorsze-leje się jak z kranu:) przetrzymam, trzeba być twardym

Gość proszeblagam o pomoc
prosze o pomoc!!! otoz w zeszla sobote przyjmowalam 13 tabletke z blistra ( czyli 2 tydzien sobota. zaczynam w poniedzialki blister) tabletke biore o 18, bylam na imprezie na ktorej pilam wino, okolo 23 wymiotowalam, pozniej jeszcze raz.. nie wiem czy tabletka sie przyjelam. wychodziloby ze wymoty byly po ponad 4 h od przyjecia tabletki. kolejna tabletke przyjelam w niedziele o 18 tak jak zwyjkle. ale w nd kolo 21 kochalam sie z facetem i on skonczyl we mnie 2 razy. teraz sie obawiam, czy tabletki dzialaja? czy jest ryzyko ciazy?? w ulotce jest napisane,ze jesli wymioty nastapia po 3-4h nalezy przyjac kolejna tabl, a jak minie 12 h to w podtepowac tak jak przy pominieciu-w moim przypadku 2 tydzien czyli powinnam zarzyc 2 tabletki w niedziele? niestety nie zarzylam dwoch tylko 1. nie wiem co teraz o tym myslec. blagam o pomoc!!!

Gość generacja
A ja mam pytanie: do ktorej generacji zalicza sie yasminnelle?

proszeblagam o pomoc -- jakbys bardziej uwazala na biologii w szkole to bys nie histeryzowala.... Nic nie przebywa w zoladku 4h.Tabletki po 1,5-2h juz w nim nie bylo .4h h to trwa caly proces trawienia.

Gość Isabella..........
Czesc Dziewczynki! Bardzo prosze o pomoc... Przeczytałam 76 stron watku ale niestety nie znalazlam odpowiedzi na moje pytanie i nie jestem w stanie przeczytac pozostalych stron watku... Ponadto przeczytalam oczywiscie ulotke ale i tak moje watpliwosci nie zostaly rozwiane. Biore Yasmienelle od miesiaca (własnie skonczylam pierwsze opakowania). W tym momencie jestem w 3 dniu 7-dniowej przerwy. Przyjelam wszystkie 21 tabletek praktycznie z godzinna dokladnoscią (tj. codziennie rano w godzinach: 8.30-9.30). Podczas tych 21 dni nie mialam absolutnie zadnych nudnosci, plamien, nie wystąpiła też bigunka ani wymioty. Nie brałam rowniez ŻADNYCH dodatkowych lekow... Jak do tej pory miesiaczki mialam dosyc nie regularne (co 21-28 dni) wiec moja Pani ginekolog przepisałam mi Yasminelle na regulowanie cyklu, a ze mam stalego partnera, rowniez jak srodek antykoncepcyjny. Dla własego bezpieczenstwa przez pierwsze 9 dni przyjmowania tabletek, nie wspolzylam z moim partnerem wcale. Bałam się, ze byc moze moj organizm moze potrzebowac czasu na przyswojenia leku, tym bardziej, ze wczesniej nie przyjmowalam zadnych srodkow hormonalych... Problem polega na tym, ze niestety, ale w tym momencie o moim okresie \"ani widu ani slychu\"... Mimo, ze jestem osoba myslaca w miare trzezwo nie potrafie znalezc zadnego logicznego wytlumacznia, dla ktorego okres moglby sie spozniac... wiem, ze prawdopodobienstwo ciazy jest bardzo znikome ale mimo wszystko mam swoje obwy... W zwiazku z tym bardzo proszę kogos kompetentego o wypowiedzenie sie w temcie...

Gość Isabella..........
Własnie zaczełam czytać wątek "od tylu" i widze, ze bardzo duzo Pan, ma ten sam problem co ja. Wydaje mi się, ze nie powinnam się martwić... ale mimo wszystko jestem bardzo ciekawa, jak to mozliwe, ze krwawienie z odstawienia moze nie wystąpić... Co powoduje taki stan rzeczy??

Isabella.......... --- nie musisz czytac calego watku, wystarczy jak przeczytasz ulotke...Krawienie z odstawienia ( nie okres), ma sie pojawic w przeciagu 7 dni a nie 3 .O spoznieniu bedziesz mogla mowic jak w przeciagu 7 dni sie ono nie pojawi.

Isabella.......... może się wcale nie pojawić i też nie ma co panikować ;) dopiero brak dwóch @ to już powód do wizyty u lekarza ;)

Gość lenaa89
isabella ja też w sumie dopiero zaczynam, dostałam w 4 dzień, myśle że nie ma co panikować :))

Gość kiri271

Gość kiri271
Pytanie do Młodej Położnej, biorę tabletki yasminelle ponad rok i do tej pory było wszystko ok, jednak w miesiącu dostałam "okresu" kiedy brałam tabletki i kiedy on ie powinien wystąpić, nie jest to plamienie ponieważ jest to zbyt obfite, myślę że ten niby "okres" wystąpił z tego powodu iż krwawienie w ciągu przerwy 7dniowej było bardzo skąpe. proszę o pomoc.

Gość toffik007
Witam, 22 dni temu rozpoczelam zarzywanie yasminelle i sa to pierwsze tabletki antykoncepcyjne w moim zyciu, pierwsza pigulke powinnam polknac w pierwszym dniu miesiaczki, ale ja zarzylam ja dopiero w drugim dniu i od tamtego czasu zuzylam regularnie cale opakowanie. Kochalam sie z moim skarbem w 3. dniu brania tabletek (4. dniu mojej miesiaczki) bez dodatkowego zabezpieczenia... czy jest ryzyko wystapienia ciazy w takim wypadku? dziekuje z gory za odpowiedz i pozdrawiam

wg ulotki jeśli zażyłaś pierwszą tabletkę w 2 dniu miesiączki, to powinnaś zabezpieczać się dodatkowo przez tydzień. 3 dzień jest trochę ryzykowny a prawdopodobieństwa nikt tu nie obliczy.

Gość andzia17
Moim zdaniem powinnaś zrobić sobie test...bo przez pierwszy tydzień należy z zabezpieczeniem...

Gość andzia17
A ogólnie to witam wszystkie panie:) Dużo czytałam o Yasminelle zanim zaczęłam ją brać i jak czytałam niektóre komentarze to aż się bałam zaczynać! ;/ Jestem właśnie po pierwszym opakowaniu Yasminelle i za 2 dni zaczynam kolejne!:) Jestem zadowolona, ponieważ jedyne skutki uboczne to powiększanie się piersi(z czego jestem zadowolona:D) i w tej 7 dniowej przerwie mam biegunkę! Mam nadzieję, że to minie przy kolejnej przerwie:) Pozdrawiam:)

Gość proszeblagam o pomoc
mloda polozna, czemu jestes taka zgryzliwa??? poprosilam cie o porade i oczekiwalam moze nie jakies super milej odpowiedzi, ale przynajmniej profesjonalnej, bez zbednych uwag i zlosliwosci... poza tym skoro proces trawienia trwa jak mowisz 4h. to dlaczego w ulotce jest napisane, ze jezeli nastapia wymioty do 3-4h PO ZAZYCIU tabletki to istnieje ryzyko ze sie nie wchlonela i nalezy przyjac kolejna? ?? czkam na odpowiedz

witam a ja mam pytanie,bo chce zmienic jak najszybciej tabletki-biore obecnie microgynon,ale strasznie zatrzymuje wode i puche... Dzisiaj biore 4 tabletke-czy za zmiana trzeba czekac do konca czy blistra,czy moge zaczac brac od razu...? pozdrawiam

witam a ja mam pytanie,bo chce zmienic jak najszybciej tabletki-biore obecnie microgynon,ale strasznie zatrzymuje wode i puche... Dzisiaj biore 4 tabletke-czy za zmiana trzeba czekac do konca czy blistra,czy moge zaczac brac od razu...? pozdrawiam

proszeblagam o pomoc --- a dlaczego Ty jestes taka wraziliwa? To nie mialo byc zgryzliwe tylko zartobliwe, bo Twoja panika jest co najmniej smieszna w tym momencie. Producent w ulotce musi podac maksymalny czas wchloniecia tableki.A tabletka nie wchlania sie z zoladka tylko z jelit.Wiec wiedza z lekcji biologii sie przydaje do interpretacji takich informacji.Bo wiadomo,ze po 1,5-2h tabletka w zoladku zostanie strawiona.Ale jezeli Tobie panika w czyms pomaga to prosze bardzo... nowa277 ----- musisz czekac do konca.W zadnej ulote nie ma przezciez informacji,ze mozna zmienic tabletki w dowolnym momencie prawda?

Gość skate11
a ja chciałam zapytać o kwestię zażywania tabletek i chodzenia na solarium. czy są jakieś przeciwwskazania?

Gość Genie
skate11 tak,sa.Poczytaj w necie,problem byl juz poruszany milion razy.

Gość polo09
mam do was pytanie czy krwawienie w tygodiu odstawienia tabletek anty wyklucza ciąże ?? prosze odpowiedzcie

Gość Karuta
oczywiśćie, że tak. jest to normalna rzecz, że krwawienie występuje po 21 dniach. Wtedy również jesteś zabezpieczona przed ciążą:)

Gość kopakabanaa
sprzedam blister Yasminelle z 5 tabletkami - idealny jako paczuszka zapasowa. data ważności: sierpień 2013 cena: 5 zł szczegóły na @

Gość kopakabanaa
hej dziewczyny! mam do sprzedania blister Yasminelle - z 5 tabletkami - idealny jako PACZKA ZAPASOWA. cena: 5 zł szczegóły na @

Gość Dorka87
Dziewczyny (i chłopaki jesli tacu tutaj są ;) ). Mam pytanie i mam nadzieje, że ktos będzie mógł mi pomóc. Po porodzie lekarz przepisał mi Azalie. Jednak zaczęłam po nich tyć i teraz przepisał mi własnie Yasminelle. Ale teraz nie wiem kiedy mam zacząc brać te tabletki? Bo w ulotce pisze, że w pierwszy dzien miesiączki. Ale ja dalej biore Azalie, żeby miec zabezpieczenie bo nie wiem kiedy wziąźć te Yasminelle. Czy ktoś mi odpowie?:)

Gość Dorka87
Dziewczyny (i chłopaki jesli tacu tutaj są ;) ). Mam pytanie i mam nadzieje, że ktos będzie mógł mi pomóc. Po porodzie lekarz przepisał mi Azalie. Jednak zaczęłam po nich tyć i teraz przepisał mi własnie Yasminelle. Ale teraz nie wiem kiedy mam zacząc brać te tabletki? Bo w ulotce pisze, że w pierwszy dzien miesiączki. Ale ja dalej biore Azalie, żeby miec zabezpieczenie bo nie wiem kiedy wziąźć te Yasminelle. Czy ktoś mi odpowie?:)