Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Yasminelle

Yasminelle

Polecane posty

Gość aanetaa
dziewczyny mam takie pytanie, chcialam sie zapytac czy przez zazywanie tabletek yasminelle czy w ogole tabletek anty moga sie pojawic rozstepy?? bo tak sie zastanawiam, bo nigdy nei mialam z tym problemmow a teraz pojawiaja mi sie na brzuchu:(:(:( niewiem jak to tlumaczyc, bo ani nie przytylam ani gwaltownie nie schudlam wiec stad moje pytanie czy to przez te tabletki moze cos takiego sie dziac??? z gory dzieki za odp

Gość aanetaa
dziewczyny mam takie pytanie, chcialam sie zapytac czy przez zazywanie tabletek yasminelle czy w ogole tabletek anty moga sie pojawic rozstepy?? bo tak sie zastanawiam, bo nigdy nei mialam z tym problemmow a teraz pojawiaja mi sie na brzuchu:(:(:( niewiem jak to tlumaczyc, bo ani nie przytylam ani gwaltownie nie schudlam wiec stad moje pytanie czy to przez te tabletki moze cos takiego sie dziac??? z gory dzieki za odp

Gość aanetaa

Gość aanetaa

Mam małe pytanie: po jakim czasie od brania tabletek mogą wystąpić nudności? i czy one miną?

Gość Ejmi0000
Dziewczyny... Od jakiegoś czasu martwię się, czy aby na pewno pigułki zabezpieczają mnie, mimo że biorę je już ponad rok. Wszystkie biorę o stałych porach. ew. pół godziny wcześniej/ później, żadnych innych leków, żadnych biegunek, nawet zwracam uwagę na to, czym popijam. Krwawienie ostatnio dostałam normalnie, bardzo obfite, ze złuszczoną błoną, z bólem brzucha. Czy mimo tego wszystkiego naprawdę mogę wpaść? Czy jeśli kobieta wciaż przyjmuje w taki sam sposób pigułki, naprawdę jest jakiś procent niepewności? Bo z jednej strony trudno mi w to wierzyć, a z drugiej martwię się za każdym razem, czy dostanę krwawienie, a jak już dostanę, to czy na pewno było właściwe, czy przypadkiem to nie (tfu, tfu!) ciąża. I czy jesli biorę te same pigułki ponad rok, w jakiś sposób mogą przestać na mnie działać? I ostatnie pytanie. Czytam czasem na forach, że dziewczyny biegają na badania i im wychodzi, że mają jajeczkowanie na jakichś usg czy czymś. Jak to możliwe? Czy powinnyśmy wszystkie co jakiś czas latać na takie badanie?

Gość panna mogotka
witam , mam pelno mysl iw glowie... biore tabletki jasminelle juz prawie rok od jakis 2 miesiecy zauwazylam bol lewej reki, teraz jest juz znacznie lepiej, ale poczatek byl okropny, bol byl nie do wytrzymania, leczylam sie , ale nikt nie wpadl na pomysl ze to pzrez tabletki..... do dzis boli mnie prawie codziennie reka.. ale jak to sie mowi zdazylam sie przyzwyczaic... czy warto przestac brac od razu czy czekac do konca opakowania? a czy ktos zaszedl w ciaze przy ich nieregularnym stosowaniu? mi sie to ostatnio czesto zdarza... prosze o odpowiedz

nie wiem jak to sie stalo ale machnelam sie o 1 dzien i tabletke zamiast wziasc 8 dnia wzielam 7 dnia przerwy teraz koncze blister i powinnam skoczyc w piatek a zostaly mi 3 tabletki ... skoncze brac tabletki w czwartek a zawsze bralam ostatnia w paitek.. jak teraz mam postepowac cyz w tym miesiacu bylam zabezpieczona? czy powinnam sie teraz zabezpieczac? mam zrobic normlanie 7dniowa przerwe i wziac 8 dnia tabletke? czy cos sie rozlegulowallo?

nie wiem jak to sie stalo ale machnelam sie o 1 dzien i tabletke zamiast wziasc 8 dnia wzielam 7 dnia przerwy teraz koncze blister i powinnam skoczyc w piatek a zostaly mi 3 tabletki ... skoncze brac tabletki w czwartek a zawsze bralam ostatnia w paitek.. jak teraz mam postepowac cyz w tym miesiacu bylam zabezpieczona? czy powinnam sie teraz zabezpieczac? mam zrobic normlanie 7dniowa przerwe i wziac 8 dnia tabletke? czy cos sie rozlegulowallo?

Gość salatkagrecka
do Ejmi: pewnosci 100% nigdy nie ma. Moja koleżanka brala tabletki regularnie,nie zapominała, była lekarzem w dodatku, a okazało się że mimo to ma owulację. wspołżyjąc zawsze ponosisz ryzyko. tabletek nie da się sprawdzić od razu... no dopiero krwawienie z odstawienia może coś wskazac....a najlepiej test ciążowy, taka jest prawda. stosuj dodatkowo gumkę, jak to Cie aż tak stresuje.

Gość salatkagrecka
do Ejmi: pewnosci 100% nigdy nie ma. Moja koleżanka brala tabletki regularnie,nie zapominała, była lekarzem w dodatku, a okazało się że mimo to ma owulację. wspołżyjąc zawsze ponosisz ryzyko. tabletek nie da się sprawdzić od razu... no dopiero krwawienie z odstawienia może coś wskazac....a najlepiej test ciążowy, taka jest prawda. stosuj dodatkowo gumkę, jak to Cie aż tak stresuje.

Gość salatkagrecka
wiele kobiet zaszło w ciaze!! skutecznosc pigulek polega tylk i wylacznie na ich regularnym stosowaniu (jak i niełączeniu z innymi lekami itp)... z ręką zgłoś się do lekarza. Pigułki nasilają roznego rodzaju bóle.

Gość Carmamelle
salatka -- To, że twoja koleżanka zaszła nie znaczy, że wiele kobiet zaszło! Tymbardziej, że na pigułkach to są naprawdę POJEDYNCZE przypadki, kiedy się zachodzi biorąc nieregularnie, jeśli dziewczyna bierze pigułki cały czas regularnie, to niby co nagle miałoby się stać? A to, że twoja koleżanka była lekarzem, nie ma nic do rzeczy w ogóle w tej sprawie.

Gość salatkagrecka
Ale ja pisałam do dziewczyny, która chciała 100% zabezpieczenie..wyjaśniam, że takowego nie ma i nawet osoba,która ma głowę na karku i wie jak dokładnie wszystko działa (tylko dlatego podałam przykład lekarza) nie przechytrzy czasem natury. Ps. nie napisałam, że zaszła w ciążę,ale że występowało u niej jajeczkowanie,mimo wszystko.

Gość panna mogotka
zastanawiam sie nad odstawieniem tych tabletek,same problemy (chodzi o ten bol reki...) mam pytanko czy ktoras z was planowala ciaze po jasminelle i jak dlugo trwalo zajscie w ciaze po ich odstawieniu?

Gość Kupię Yasminelle
Witam, pilnie odkupię tabletki YASMINELLE 2 lub 3 opakowania. Jeśli ktoś ma bardzo proszę o kontakt mailowy a_s_i_u_l_a@op.pl Pozdrawiam serdecznie!

Gość Asia odkupię tabletki
Witam, pilnie odkupię tabletki YASMINELLE 2 lub 3 opakowania. Jeśli ktoś ma bardzo proszę o kontakt mailowy a_s_i_u_l_a@op.pl Pozdrawiam serdecznie!

Gość Kamila_
Witam! Biorę Yasminelle od prawie dwóch lat i bardzo mi się podobają.Co prawda trochę przytyłam po nich,ale wystarczyła mała dieta i powrót do wago był szybki. Zawsze dostaję regularną miesiączkę,pamiętam o braniu tabletek.Jednak ostatnio się zmartwiłam: zawsze moja miesiączka trwała od 5-7 dni (w zależności z którego jajnika), ostatnia trwała zaledwie 4 i to tylko jeden dzień mocny. Trochę się martwię, bo wiem,że tabletki nie dają 100% skuteczności. Na pewno napiszę jak się sprawa skończyła i czy przypadkiem nie zostanę mamą. Pozdrawiam

Gość ameriki
To nie musi być kwestia ciąży. Twoje ciało się zmienia, wpływ hormonów na nie również. Zanim zaczniesz kolejne opakowanie pigułek, zrób sobie test ciążowy, zapłacisz kilka złotych i po kłopocie;) a z ciążą trzeba się liczyć zawsze, bardziej lub mniej, nawet przy idealnie zażywanych pigułkach- czasem kobieta ma owulację mimo tego.

Gość ho ho ho
do Kamila_ --> skoro bierzesz pigułki, to nie masz miesiączki, więc nie pisz tu głupot, że masz różnej długości krwawienia, w zależności od tego, z którego jajnika. biorąc pigułki masz krwawienie z odstawienia, które jest spowodowane spadkiem hormonów (bo nie bierzesz pigułek w trakcie przerwy 7 dniowej), to nie jest miesiączka, nie masz dni płodnych, a Twoje jajnik są "uśpione". Krawienie może się zmieniać, może być skąpe, obfite, długie i krótkie, nie ma na to reguły i nie ważne jakie było wcześniej, zawsze może się zmienić i nie ma w tym nic nadzwyczajnego czy niepokojącego.

Gość ho ho ho
do Kamila_ --> skoro bierzesz pigułki, to nie masz miesiączki, więc nie pisz tu głupot, że masz różnej długości krwawienia, w zależności od tego, z którego jajnika. biorąc pigułki masz krwawienie z odstawienia, które jest spowodowane spadkiem hormonów (bo nie bierzesz pigułek w trakcie przerwy 7 dniowej), to nie jest miesiączka, nie masz dni płodnych, a Twoje jajnik są "uśpione". Krawienie może się zmieniać, może być skąpe, obfite, długie i krótkie, nie ma na to reguły i nie ważne jakie było wcześniej, zawsze może się zmienić i nie ma w tym nic nadzwyczajnego czy niepokojącego.

Gość Lulaaa
Dziewczyny, czy Wy kiedy dostaniecie krwawienie z odstawienia jesteście spokojne, że nie zaszłyście w ciążę? Brałam pigułki wszystkie regularnie, żadnej nie zapomniałam i nie przyjmowałam żadnych leków, krwawienie dostałam obfite i kilkudniowe, ze skrzepami. Czy Was coś takiego uspokaja i nie ma powodów do obaw?

Gość Lulaaa
Dziewczyny, czy Wy kiedy dostaniecie krwawienie z odstawienia jesteście spokojne, że nie zaszłyście w ciążę? Brałam pigułki wszystkie regularnie, żadnej nie zapomniałam i nie przyjmowałam żadnych leków, krwawienie dostałam obfite i kilkudniowe, ze skrzepami. Czy Was coś takiego uspokaja i nie ma powodów do obaw?

W 'zaleznosci z ktorego jajnika '? -- to jest jakies nowe odkrycie w fizjologii kobiety ? ************* Czy wiekszosc z Was naprawde musi sobie wyszukac jakies problem ? Powod do zmartwien ?Skape krwawienie - zle,obfite - tez niedobrze.A od kiedy to ciaze w ogole podejrzewa sie na podstawie obfitosci krwawienia ? Ale skoro jestescie na tyle dorosle,zeby uprawiac seks,to musicie liczyc sie z konsekwencjami.Nie ma 100% antykoncepcji,chyba,ze szklanka wody zamiast...Wiec moze zamiast odstawiac szopki,czy jestem w ciazy bo mi niedobrze,bo mam inne krwawienie,bo mam piersi za duze,bo popilam tabletke herbata bo cos tam innego,to warto sie zastanowic czy wogole dojrzalam,zeby seks uprawiac ?

Gość ameriki
do DOKŁADNIE to samo chciałam teraz napisać. Nie wiem, po co sie zabieracie dziewczyny w ogole za seks i jaką macie z niego radość i spełnienie ? robicie to chyba tylko dla swoich facetów, bo takie odnoszę wrażenie. Nie ma 100?% metody zapobiegania ciąży poza abstynencją i w końcu się z tym pogódźcie, ze pewnego dnia mimo idealnego zażywania tabletek ,może się okazać że jedna czy druga zostanie mamą. Cieszcie się życiem a nie wyszukujcie problemów!

Gość ameriki
do DOKŁADNIE to samo chciałam teraz napisać. Nie wiem, po co sie zabieracie dziewczyny w ogole za seks i jaką macie z niego radość i spełnienie ? robicie to chyba tylko dla swoich facetów, bo takie odnoszę wrażenie. Nie ma 100?% metody zapobiegania ciąży poza abstynencją i w końcu się z tym pogódźcie, ze pewnego dnia mimo idealnego zażywania tabletek ,może się okazać że jedna czy druga zostanie mamą. Cieszcie się życiem a nie wyszukujcie problemów!

Gość ameriki

Gość anusiaaaa
czy meteospasmyl moze obnizac dzialanie yasminelle?

Gość anusiaaaa
czy meteospasmyl wplywa na dzialanie yasminelle?