Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość __Martula__

Max Factor Colour Adapt czy Lasting Performance???

Polecane posty

Gość __Martula__

Hej, szukam podkladu dla siebie od zarania dziejów, poszperalam troche tutaj, pogrzebalam w sklepach, w koncu zdecydowalam sie na Max Factora; ale mam watpliwość czy wybrac Colour adapt czy Lasting Performance, jakie sa różnice, który wg. was jest lepszy. Mam cerę normalną ale z licznymi niedoskonalościami po krostkach, plamkami itp. Zależy mi na idealnym pokryciu tych defektów no i żeby podkład dopasował sie do odcieniu mojej cery. Bo nie znosze gdy twarz ma inny kolor niż szyja... :/

Gość i co kwiaty mam ci kupić
ten drugi. Nawet najgorszy puder nie zostawi maski jak się go odpowiednio nałoży, wycieniuje na podbródku, wytrze ze skroni , brwi,

Gość __Martula__
no wlasnie mialam probke z colour adapt i fajnie sie dopasowal ale nie pokryl zbyt zadowalajaco... chyba znajde gdzies próbke lasting performance i zdecyduje, dzieki za rade

Gość lasting rerformance
jest super, doskonale kryje, szczerze ci go polecam, a ten color adapt- dla mnie gorszy nie kryl mi krostek, za to lasting kryje naprawde swietnie spokojnie mozesz go sobie kupic, bo zalowac nigdy nie bedziesz, ja go uzywam od 6 lat i nie zamienie na zaden inny

popieram. Używam LP od kilku lat, nie jest tani, ale kilka razy skusiłam sie na jakiś inny (tańszy) i za każdym razem pomyłka

Gość a co..
sądzicie o podkladzie AA Oceanic Rozświetlający? musze znowu kupic sobie podkład, a naczytalam sie, że jest on taki super. Tylko jednak troche sie boje, bo 12 zl szkoda tez wyrzucic, jesli sie nie sprawdzi. Bylam w Rossmanie i Lasting Performance mnie dobil - tzn. jego cena 58 zl. No ale gdybym wiedziala, ze bedzie najlepszy to bym je wydala. Boje sie troche kupic AA, bo mam cere wymagającą - bardzo suchą, podklady z wykonczeniem puderowym wiec odpadają, bo skorki suche są bardzo podkreślone i nie wiem na co sie w koncu zdecydowac..

Gość a co..
jesli ogolnie chodzi o konsystencje podkladow to odpowiadaja mi Rimmel Lasting Finish, bo dobrze sie rozprowadzają. Jeden mankament jest taki ze jakos koloru nie moge dobrac. Kupilam kiedys nr 400 natural beige i jest naprawde bardzo ciemny, a u mnie w Rossmanie nie ma próbek tych podkladow i nie chce sie znowu sparzyc

Gość fffffff
ja mam cere bezproblemowa tylko kolor taki szary i kilka przebarwien czytałam jaki to lasting performance ejst swietny na cere tradzikowa i wogoóle to pomyslałam ze mi pomozze napewno kupiła i wsumie nie nie ejstemm zabardzo zadowolona kryje srednio jescze ta bbaba z rossmana mi za ciemny kolor dobrała moze dlatego ale jak za ta cene to słabiutko jego ejdyny plus to to ze trzyma sie bardzo długo

Zanim kupisz Lasting Performance zaopatrz się w próbki tego podkładu. Znam kilka osób (w tym ja), które są zadowolone z odcienia nr. 105. Ten odcień nie jest ani za ciemny, ani za jasny. Miałam próbki Colour Adapt i byłam średnio zadowolona: konsystencja niesamowita, bardzo delikatna, taki chłodzący, lekki mus, ale niestety nie nadawał się do tłustej skóry, błyszczałam się po nim; mimo, że z krycia byłam zadowolona. Lasting Performance używam od 2 lat i lepszego podkładu już chyba nie znajdę, a nawet jeśli, to pewnie i tak po pewnym czasie wrócę do MF.

Gość ja tam w ogóle uważam że
podkłądy z MF sa do niczego:O Sztuczne kolory, działanie badzoewne, zatykają pory, robią maskę, nie ma się czym zachwycać. Z bliska widac od razu, ze się ma makijaż, nawet jak się go nałoży baaaardzo mało i starannie:O W ogóle średnia półka cenowa mnie rozczarowuje, nie ma niczego, co mogłabym tam kupić. Wszystko niby takie super, ale jednak tylko z nazwy...

Gość becky
mam suchą skórę i mnóstwo niedoskonałości.czy mogę sobie pozwolić na LP?Chodzi mi o to,czy mnie bardziej nie "wysuszy".

Gość fffffffff
ja mam normalna ze skłonnosciami do przesuszen a\i nieprzesusza mi skóry wiec raczej mozesz go stosowac ale tak jak juz pisałam za ta cene naprawde sie go nieopłaca...

Gość __Martula__
no hej, wypróbowalam dzis lasting performance i szczerze mówiąc jak dla mnie chyba jednak lepszy bedzie colour adapt, chociaz obydwa sa naprawde niezle, po prostu nire moglam dobrac koloru dla siebie sposród tych które sa dostępne posród LP

Gość __Martula__
A poza tym to naprawde irytujacy jest fakt iz w sklepach nie ma próbek podkladów. Co z tego ze jest tester w tubce? Przeciez zeby wypróbowac podklad nie wystarczy posmarowac nadgarstka! Trzeba sprawdzić jak sie trzyma, czy dlugo no i najwazniejsze jak wyglada w swietle dziennym. Ja zawsze biore ze sobąpojemniczek po kremie i wyciskam sobie z tych tubek zeby w domu sprawdzic czy mi odpowiada. Normalnie żenada...

Gość __Martula__
A naprawde malo sklepów jest zaopatrzonych w próbki... Jak pytam to ekspedientki patrza z takim zdziwieniem jakbym nie wiem co zrobiła... A mi sie nigdy nie udało dobrać poidkładu w sklepie, jak któraś z was potrafi to zazdroszczę!

Gość gość
Odkąd pamiętam, odkąd zaczęłam się malować to mam słabość do Max Factora, a raczej najtańsza to marka nie jest ;-) Także raczej ich rzeczy kupuję internetowo bo zazwyczaj taniej to wychodzi nawet wliczając koszt dostawy, z takich sprawdzonych drogerii to na pewno prouroda24.pl jest okej, nie ociągają się z wysyłką, w ciągu tego samego dnia już wysyłają paczkę.