Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marsha

popękana skóra dłoni - dobry krem?

Polecane posty

Gość Marsha

mam dopiero 21 lat, ale podczas zimy pęka mi skóra do krwi (zresztą to rodzinne), czy może ktoś polecić jakiś dobry krem? bądź inne sposoby wzmacniające skórę dłoni... z góry serdecznie dziękuję za porady :)

Gość malami1986
neutrogena najlepszy

Gość chuddaa
Nutrogena-krem do rąk.Dość dtogi ale dobry

Gość chuddaa
No to masz odpowiedz,skoro dwie osoby jednocześnie napisały to samo to coś wtym jest!

Gość Marsha
heheh no chyba tak ;) dzięki za błyskawiczny odzew :)

Gość w życiu nie wiem
kamill, epikrem z apteki, masło karite

Gość mam to samo...................
hmm... Na miejsca popękane - Pimafucort, a w ciągu dnia Cicaplast. Dopiero jak podleczysz, możesz użyć np. Neutrogeny

Gość zeby uchronic od tego
neutrogena, najlepszy krem

jesli schorzenie to jest w pewnym sensie dziedziczne, to powinnas raczej isc do dermatologa... ja na przyklad mam azs, skora na dloniach rowniez mi peka, i to niekoniecznie zima, i akurat nie moge stosowac neutrogeny, poniewaz ma jakis skladnik, ktory mnie uczula.... proponowalabym ci najpierw wizyte u dobrego dermatologa, moze dolecic krem, ktory bedzie tanszy i skuteczniejszy od neutrogeny:)

Gość niebieska jak pomarancza
mozesz stosowac czasem

Gość kup sobie tłusty emolient
w aptece, a po kilku godzinach będziesz miała ręce jak nowe. Neutrogena na naprawdę suche ręce guzik daje.

mi kiedyś popękała skóra na 2 palcach i miejsca popękane smarowałam Scholem do pękających pięt (akurat miałam pod ręką) :) pomogło :)

Gość Marsha
dzięki Wszystkim za rady :) Moja mama ma ciągle problemy z dłońmi, niezależnie od temperatury, ja (przynajmniej na razie) mam tak tylko w zimie, ale może faktycznie powinnam poszukać jakiegoś dobrego lekarza (a nie takiej co mi kiedyś leczyła grzybicę paznokcia, wierząc mi na słowo, że ją mam ;) bo nawet jej się obejrzeć nie chciało...) Na razie to w dwóch aptekach w stolicy na słowo "emolient" farmaceutki popatrzyły na mnie jak na dziwaka, ale popróbuję z tym co doradzacie 🌻

Gość emolient to na przykład
LIPOLAN Orion Pharmy🖐️

Gość nad niemnem
Ja tez mam ten problem, mam AZS, niestety nie znalazlam nic super dobrego, neutrogena daje tyle co inne zwykle kremy do rak, czyli nic. Ja mam lepsze rece jak uzywam po prostu duzo kremow, obojetnie co, ale rece nie moga pozostac suche. Najlepszy krem jaki dotychczas uzywalam to "Creme de la Mar", ale jest niestety drogi (ok 300zl), a ja go zuzywam bardzo szybko. Wiec w tych ilosciach wole kupowac tansze kremy, wybieram zawsze takie, ktore sa do skory szczegolnie suchej, np. "eucerin" albo "eumo base". Wszystko jednak pomaga tylko jak ciagle to stosuje, jak tylko przestane (zwlaszcza w zimie) to problem wraca, dlatego chetnie bym uslyszala jakas porade... Mam ten problem od dziecinstwa i niestety dermatolodzy potrafili mi pomoc tylko masciami sterydowymi, ktorych na dluzsza mete nie mozna stosowac.

Gość aewaeaeda
ja sie dolaczam do wpisow o neutrogenie. Ale czy on jest taki drogi to bym nie powiedziala, bo ja np. kupilam go razem z pomadka ochronna (w sumie w promocji) za 14zl:]

Gość Janka646344
Krem z olejem z wiesiołka! Działanie rewelacyjne i w dodatku szybkie!