Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HiPPHiPP

Czy oliwka HiPP stsowana na cere tradzikowa powoduje nasilenie sie tradziku?

Polecane posty

Gość HiPPHiPP
Mi sie takze wydaje ze cos w tym jest... bo sama wiem po sobie ze jak chodziałam na silarke ..pisalam juz wczesiej stosowałam oliwki bambina i po opalanu jeszcze smarowalam sie (chyba) kremem Nivea z tego co pamietam i nie miałam az takich problemów....

Gość nie miałas pryszczy bo
solarka wysusza cerę i poprawia jej stan (na krótko), a nie z powodu oliwki.

Gość HiPPHiPP
Tak ale teraz tez chodze na solarke i wyskakuja mi pryszcze moze dlatego ze jedynie wusyszam buzke a jej nie nawilzam...jak sadzisz?

Gość Malutka_26
oliwka hipp jwat super na cialo ja stosuje ja po kapieli na mokre skore,super:) a na twarz polecam kremi hipp,dobrze sie wchlania nawilza i dobry pod make up

Gość HiPPHiPP
A mozesz podac skład tego kremu?

Gość Malutka_26
ok poczekaj pojde do pokoju po niego minutka

Gość Malutka_26
aqua prunus amygdalus dulcis cocoglycerides cetearyl alcohol behenyl alcohol myristyl alkohol zinc oxide sodium carboxymenthyl betaglucan phenoxythanol cetearyl glucoside panthenol myristil glucoside carbomer methylparaben xanthan gum propylparaben lactic acid perfum o kurde! duzo tego ale krem jest super,ma nawet atesr oko test "sehr gut",ja mam cere z tendencja do syfow ale u mnie dziala ok! co myslicie? uzywam go ponad 5 mies

Gość HiPPHiPP
Rzeczywiscie bardzo duzo tego =/ oliwka zaledwie trzy składniki

Gość Malutka_26
ale inne kremy np nivea czy loreala cyz inne tez maja duze tego dobrze ze parafiny nie ma ktos sie na tym zna? jakies zwiazki wywoluke tradzik? opocz parafiny? oliwka moze i ma skladniki ale moze byc ze twoja cera nie toleruje tych olejow(oleji?) sorry za zla odmiane:) i oliwka natluszcza a krmik nawilza

Gość HiPPHiPP
A w jakiej cenie jest kremik? Wlasnie moze jest ktos to sie na tym zna?

Gość rany dorosłe baby a będą się
smarować krememi dla dzieci:O Dużo lepiej działają półtłuste i tłuste emolienty, w dodatku po nich naprawdę skóra się mniej przetłuszcza. A zaraz po nałożeniu jest zupełnie matowa.

Gość rany dorosłe baby a będą się
aha, no i one mają tak max. 10 skłądników, a nie całą tablicę mendelejewa.

Gość Malutka_26
no to daj jakas przykladowa nazwe

Gość HiPPHiPP
Malutka_26 A Tobie nie nasilił sie tradzik po tym jak zaczelas stosowac ten krem

Gość Malutka_26
nie jest ok ale on nie matuje i ja mysle ze powinnam sie na inny przerucic ale nie wiem na jaki, ja chce jakis co mi nie zaszkodzi ,zeby matowal i nie wywolywal tradziku i zaskornikow

Gość chciecAmócTOróżnica
ja uzywam l'oreal happyderm cera cudna po nim miekka gładka pachnąca błyskawicznie sie wchłania cudenko!!:) polecam

Gość madzia_82_
a cos tanszego??do ok 12-13zl

Gość upiii

Gość BasiaKasia
Mnie też po niej wyskakiwały pryszcze. Ale cerę ładnie matowiła.

Gość warto coś wiedzieć o cerze
zanim się coś zastosuje.... oleje na skórę stosowane są przecież od wieków..... to, że cera ma być sucha jak "wiór", to wymysł naszch czasów..... normalnie powinna posiadać warstewkę ochronną..... czy oliwka będzie dobra czy nie..... zależy od czego cera się przetłuszcza.... jeżeli po prostu jest zbyt przesuszona chodżby przez współczesne spacyfiki czy solarium ...i dostaje sygnał do nadmiernej produkcji łoju.... wtedy oliwka jak najbardziej.... ja sobie "załatwiłam" cerę długotrawłymi podkładami.... i "wspaniałym" specyfikiem vichy normaderm.... efekt był taki, że cera świeciła mi się strasznie i miałam mnóstwo zaskórników- lepiej było tylko tuż po nałożeniu kremu- po odstawieniu- TRAGEDJA.... teraz używam oleju na mokrą skórę od pół roku i jest o niebo lepiej!!!!!! ostatnio wogóle nie muszę używać podkładu!!! tak nie miałam od lat!!!! ważne aby był to olej naturalny, bo ten ma mniejsze częsteczki i może się dzieki temu wchłaniać w skórą.... taką oliwką jest oliwka hipp, aczkolwiek ja używam jej tylko do ciała..... do twarzy wolę inne olejki.... jojoba czy z orzechów laskowych....

Gość ja kiedyś używałam właśnie
oleju z orzechów laskowych do twarzy - masssssssssakra. Musiałam się po tym leczyć 8 miesięcy, zeby jakoś wyglądać:O

Gość Adasdsa
to zalezy jaki masz rodzaj cery. Ja mam cere nie-tradzikowa. Codziennie smaruje roznymi olejkami, witamina E , A , olejek taki siaki itp. Mam wiecznie natluszczona. Nie wyskakuja mi zadne pryszcze. za to jak nie posmaruje, zajebiscie mi sie przesusza.

Gość hipp szampon
jaką witaminą A i E smarujesz?? jakiś krem, płyn??

Gość Adasdsa
witamina E kupuje w sloiczku- kropelki. A witamine A w kapsulkach do polykania, tylko ja przegryzam kapsulke i wylewam jej zawartosc, mieszam z kilkoma kroplami e i mam olejek.

Gość upiiiiiii

Gość kosmetycznadusza
Oliwka Hipp jest fenomenalna... ja stosuje ja do wszystkiego!!!! tutaj macie przykladowe zastosowanie i zdjecia (btw bardzo artystyczne): http://wieczniemloda.com/oliwka-hipp-na-twarz-do-wlosow-i-do-ciala-kosmetyki-hipp-dla-dzieci-3254/ Ja nia smaruje skore plecow, zawsze mialam tam taka "kaszke" ale odkad stosuje hippa to te problemy u mnie zniknely :) pomoglo picie duzej ilosci plynow i codzienne smarowanie plecow ta oliwka na noc!!!!