Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginnnnnnnn

ginekolog, położnik, seksuolog - odpowiem na wasze pytania

Polecane posty

Gość gregera
mój facet ma nieprzyjemnie pachnącą wydzielinę z penisa. Czy da się coś z tym zrobić? Może jest na coś chory?

Gość ginnnnnnnn
uliczkadma - nie wim dokładnie o czym mówisz, śluz widać podczas badania ginekologicznego, ama też możesz to sprawdzić wkładając dwa palce i potem po wyjęciu rozchylając je... widzisz czy jest przezroczysty, czy ciągnisty itp, a o żadnych takich środkach nie słyszałam nikola25 nie chcę wypowiadać sięna temat Pani leczenia ponieważ nie znam pani histori ani dotychczasowego leczenia i wyników badań, można próbować i leczyć się farmakologicznie pod opieką lekarza, najlepiej specjalisty zajmującym się leczeniem bezpłodności, można też pomyśleć o zapłodnieniu in-vitro sysia111 - odczyn zapalny musisz wyleczyć, możesz też partnera na badania zaciągtnąć gdyż nie zawsze wina leży po stronie kobiety rouse jak jest negatywny to raczej nie jesteś w ciązy, a testy ciążowe moim zdaniem są tak samo skuteczne nie zależnie od marki... jeżeli są zaburzenia hormonalne to co jakiś czas ok 2 miesięcy (zależy) wykonuje się badania na poziom hormonów oczywiście przy braniu leków hormonalnych, myślę że powinna to Pani skonsultować z endokrynologiem - to on powinien dać pani skierowanie na odpowiednie badania i prowadzić ewentualne leczenie gregera jeżeli żadne mycie nie pomaga na zapach to być może ma jakieś zakażenie...być może... najpierw ty się zbadaj u lekarza i zrób posiew a potem okaże się czy może zarażacie siebie nawzajem jak tak to lekarz da odpowiednie leki, jeżeli jesteś zupełnie zdrowa to niech partner uda się do lekarza

Gość kaja73
wrocilam od ginekologa z panstwowej przychodni- robilam usg bo boli mnie brzuch- poza stanem zapalnym uwaza ze nic sie nie dzieje zapisala gymno femidazol mam go brac jutro lub pojutrze dostane okres mowi ze brac i po okresie dalej - a na globulkach pisza ze tylko jak sie bierze bez przerwy sa skuteczne- na kontrole tez nie karze przyjsc nie wspomne o tym , ze od 8 lat mam nadrzerke i nie proponuje poza globulkami nic, Co sadzicie czy to dobry lekarz?

Gość ginnnnnnnn
może spróbuj porównać, idz do innego i sama ocenisz... gynnofemidazolu nie powinno się brać podczas miesiączki, zresztą żadnego leku dopochwowego... ponieważ jest wtedy zmniejszona skuteczność, a jeżeli masz nadżerką to trzeba ją wyleczyć bo inaczej co jakiś czas będziesz miała problem ze stanem zapalnym, skoro masz dostać miesiączkę za 1-2 dni a nie masz nasilonych objawów swędzenia i pieczenia to poczekaj z lekiem na koniec miesiączki a nadżerkę trzeba wyleczyć... musze już uciekać tyle na dzisiaj...

Gość sysia111
moj mąż mial juz badania i najpierw byly wyniki nie zbyt ale teraz juz jest ok

Gość al1234
do ginnnn =====> kochalam sie z facetem choc byl to stosunek przerwany w 7 dniu cyklu(jeszcze plamilam) potem w 32 dniu dostalam @ ktory trwal 6 dni i byl dosc obfity.......dodam jesszcze ze skonczyalm brac tabsy 4 miechy temu teraz boje sie czy dostane okres w tym miesiacu i czy nie jestem w ciazy :( prosze o dojrzale opinie

Biore tabletki antykoncepcyjne ,zaczelam je brac jak tylko zaczela sie miesiaczka bylo ich 21 szt i teraz mam miec przerwy 7 dniowej .To kiedy powinnam dostac okres zaraz po skonczeniu tych 21 tabletkach czy normlanie jak sobie wyliczam zawsze?

Gość martuśśśśka0000
Bralam przez ponad rok Yasmin. Niestety przez prawie ten czas wyalatywaly mi wlosy z glowy. Niestety niedawno na to wpadlam i lekarz tez... I dzis biore ostatnia ( 21wsza) tabletke Yasmin a jutro juz od razu Novynette ( bo na takie t6abl mi lek zmienil). Czy to prawidlowe posuniecie ze mam brac nowe tabl bez rzadnej przerwy? II pyt : pytalam lekarza kiedy nalezy zrobic przerwe po braniu tabletek ( w sumie biore 1,5ro0ku bez rzadnej przerwy) a on stwerdzil ze moge nieustannie przez nawet 10 lat... jednajk ja mu nie wierze! czy to moze byc prawda? III pyt : przed zapisaniem tabl mialam robione tylko usg brzucha i badanie ginekologiczne i od razu lekarz przepisal mi yasmin, teraz jak biore przez ten caly czas yasmin ( od jutra juz novynette) mialam tylko cytologie ( badanie wyszlo zawsze ok), chcialam zrobic przerw w braniu tabl i zeby zrobic badania np. proby watrobowe, hormony a lekarz uznal ze nie trzeba ( !!!!!!!! ), czy to rzeczywiscie prawda? a juak nie to jakie dokladnie badania mam zrobic? i w przerwie gdy nie biore tabl anty? Wyasminie wypadaly mi wlosy.i nadal wypadaja...czy novynette przeciwdziala temu wypadaniu? jak tak to mniej wiecj po jakim czasie??? Ostatnie pytanie: nie chce by mi po novynette urosly piersi bo i tak mam juz wystarczajaco duze... czy novynette to moze spowodowac? jesli tak to bede musiala je natych mast odstawic? jak przecie dzialac powiekszeniu piersi przez novynette??? oczekuje na odpowiedzi bo moj gin mi tego nie okazal, olal mnie... dziekuje i pozdrawiam dodam ze mam21 lat dobranoc

Gość jjj
1. co to jest "puste jajo płodowe"?, jakie moga byc przyczyny?jake jest prawdopodobieństwo, że powtórzy sie to przy kolejnej ciąży? 2. czy w pierwszych tygodniach ciąży wystepuje śluz?jaki ma klor? 3. czy będąc w ciąży i lecząc zeby u dentysty można brać znieczulenie? 4. czy w ciąży (pierwszy trymestr)mozna lecieć samolotem?

Martuśśśśka0000 ja też właśnie skończyłam brać Yasmin 1 miesiąc na razie nie mam problemu z wypadaniem włosów może to też zależy od organizmu nie każdy organizm przecież jest taki sam...

Gość ojojojojkaaa
a ja mam pytanie skad czestye zapalenia ukladu moczowo-plciowego :( grzybice itd i czy zwykle leki bez recepty tj urosan urosept furagin maja wplyw na dzialanie tabletek?? bo herbatka zurawinowa chyba nie ?? :)

Gość rouse
czym sie objawia depresja poporodowa i do kogo sie z tym udac???

Gość oppp
czy ktos z was brał albo bierze lek na depresje SETALOFT. własnie dostąłam go od lekrza a teraz mam tez zaczac brac tabletki anty YASMINELLE. jak myślicie czy ten pierwszy lek moze miec wpływ na tabletki anty i czy moge zajsc w ciaze. na ulotce nie moge nic znalesc na ten temat

Gość ineska0222
Mam problem, mam 27 lat, od 5 miesiecy probuje zajsc w ciaze. Naprawde razem z partnerem marzymy o dzidziusiu. Mam lekkie tylozgiecie macicy, wiem ze moze to byc pewne utrudnienie ale po stosunku doslownie staje na rekach aby grawitacja mi pomogla :) i nic. Wedlug ginekologa jest wszystko w porzadku, gdzie zatem lezy problem. Jestem wykonczona psychicznie moimi niepowodzeniami w tym kierunku ;(

Gość vitta998
chciałam się zapytać czy 9 testów ciążowych wykonanych w 6,10,12,14,29,33,34,35,40 dni od stosunku mogą niewykryć istniejącej ciąży?

Gość POMOCYYY
od nikogo nie uzyskalam odpowiedzi... wiec moze ty mi pomozesz porobily mi sie jakies pecherzyki kolo macicy niewiem od czego czy moze byc to zwiazane ze wspolzyciem z moim chlopakiem czy jakas infekcja. boje sie isc do ginekologa i niewiem co mam robic Pomocy:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

ineska0222 ... Też miałam tyłozgięcie macicy tylko takie dość poważne i bałam się że przez mogę przez długi czas mieć kłopoty z zajściem w ciążę :( Mój lekarz doradził mi kochanie się w pozycji tzw.\"na pieska\" i żeby po wytrysku przez jakiś czas zostać w tej pozycji tylko ugiąć ręce w łokciach ... Spróbowałam i ... za 3 tygodnie mam termin porodu :) Życzę powodzenia i ślicznego bobaska 🌼

Gość ewwka
Mam pytanie do ginekologa...biorę cerazette z powodu problemów z zyłkami po innych tabletkach, męczą mnie ciągłe plamienia i krwawienia prawie przez pół miesiąca...to już 3 opakowanie i dalej to samo czy są jakieś leki wstrzymujące krwawienie, albo czy mozna wziążć dodatkowo harmonet przez kilka dni i powstrzymać ten niekończący się okres?? rattuuuuunnnku

Gość serdecznaaa
Witam Panie Doktorze :) Mam jedno pytanie. Podczas badania USG macicy, okazało się, że mam jej przedozgięcie. Czy może mi Pan powiedzieć - jakie są tego konsekwencje? Czy będę miała problemy z poczęciem i wydaniem na świat dziecka? Czy może to objawiać się bólem podczas sexu? Dziękuję za uwagę. :)

Gość ineska0222
Kiara21 - Bardzo Ci dziekuje za dodanie otuchy :) Szczerze to juz glupieje, poniewaz z natury jestem bardzo niecierpliwa. Coraz czesciej lapie dola, czekam z nadzieja na brak miesiaczki a tu nic z tego. Strasznie mi sie to dluzy ...

Gość ginnnnnnnn
al1234 – skoro cykle masz 32 dniowe to mało prawdopodobne że jesteś w ciąży tym bardziej że poprzednio dostałaś normalną miesiączkę w*e*r*o*n*i*k*a – w przerwie 7 dniowej powinnaś dostać krwawienie, pomimo niego w 7 dniu powinnaś już wziąć tabletkę a krwawienie skończy się martuśśśśka0000 – Jeżeli chcesz być dobrze zabezpieczona to kontynuujesz tak jak dotychczas, powinnaś zrobić 7 dniową przerwę na krwawienie są różne opinie na temat tabletel, ale ptrzeba pamiętać że to jednak hormony i nie pozostaje to bez żadnego wpływu na nasze zdrowie (np. zwiększają ryzyko zachorowania na nowotwór – szczególnie u osób u których w rodzinie pojawiła się ta choroba), moim zdaniem min co 5 lat powinno zrobić się kilkumiesięczną przerwę, W przerwie powinno się zacząć od podstawowych badań krwi i moczu – moim zdaniem one wystarczą jeżeli nie ma żadnych objawów choroby, Po zmianie leku włosy mogą przestać wypadać (choć nie muszą) po 2-3 miesiącach – stopniowo, możesz wzmocnić je biorąc np. skrzyp polny z witaminami, i Ew dobry szampon np. dermena lub pregaine – w aptece Ciężko powiedzieć czy urosną ci piersi, może to nastąpić ale na pewno nie bądzie to duze powiększenie, mogą być po prostu lekko nabrzmiałe i lekko pobolewać Jjj – pusta jajo płodowe występuje wtedy gdy dojdzie do zapłodnienie i pierwszych podziałów komórek lecz później następuje zanik rozwoju w sumie zapłodnione jajo jest puste W pierwszych tygodniach ciąży jak i później śluz jest zupełnie normalny jak w dni niepłodne, choć odrobinę rzadszy, będęc w ciąży można brać znieczulenie, choć w pierwszych tygodniach powinno się go wystrzegać, lecz jak jest potrzeba to lepiej wziąć gdyż stres matki o wiele gorzej wpływa na płód niż samo znieczulanie Podrużowanie samolotem odradzam w każdym momencie ciąży Ojojojojkaaa urosept furagin ni8e mają wpływu na działanie tabletek, a skoro masz tak często zapalenia to może masz nadżerkę, albo partner cię zaraża, lub nie masz odpowiedniej kwasowości pochwy – polecam laktovaginal rouse – depresja objawia się płaczliwością matki, niechęcią matki do dziecka przede wszystkim, najlepiej zwrócić się o pomoc do psychologa PPPP – SETALOFT to lek przeciw depresyjny i nie powinien mieć wpływu na działanie tabletek antykoncepcyjnych, choć w tym wypadku polecam inną metodę antykoncepcji ineska0222 – radzę się nie przejmować, proszę o tym przestać tak myśleć gdyż stres i takie staranie o dziecko może utrudniać zajście w ciążę, możecie wspólnie urlop spędzić gdzieś wyjechać zrelaksować się razem, macie jeszcze troche czasu na próby  vitta998 – nie ma sensu wykonywać tak często testów, test ciążowy powinien pokazać już dobry wynik 3-4 dni po zaniku planowanej miesiączczki POMOCYYY – nie jest możliwe byś zobaczyło pęcherzyki na macicy gdyż ona nie jest widoczna, przy badaniu ginekologicznym lekarz namacalnie bada macicę i przydatki a zobaczyć może tylko szyjkę macicy i okolice, może zle interpretujesz swoją anatomię? Radzę jednak udać się do lekarza on rozwieje twoje wątpliwości, prędzej czy później i tak będziesz musiała pokazać się u ginekologa Ewka –masz rozchwianą gospodarkę hormonalną musisz iść do lekarza a on zastosuje odpowiednie leczenie, w samopas radzę nie brać żadnych leków, może czs zastanowic się nad inneym rodzajem zabezpieczenia, bo u ciebie żadne hormony nie są raczej wskazane Serdecznaaa -Przodozgięcie to prawidłowa budowa macicy, tak właśnie powinna wyglądać, tylko tyłozgięcie jest jej wadą i mkoże utrudniać współżycie i poczęcie dziecka, w Pani przypadku wszystko jest jak najbardziej ok.

Gość Callie
Droga ginnnn! :) Spadasz mi ja z nieba. Proszę napisz jakie badania powinno sie wykonac przed rozpoczęciem łykania pigułek antykoncepcyjnych. To znaczy, wchodze do laboratorium i robię co? Poziom hormonów - ale jakich konkretnie? I co dalej? Będę bardzo wdzięczna, bo chciałabym zrobić takie badania przed wizytą.

Gość gaga211986
mam pytanie co oznacza wynik testu bety hcg

Gość gaga211986
mniej niż jeden (min 0 max 2,7) skoro pod wynikiem wyodrebniony jest 2 3tydzien cizay

Gość gaga211986

mam pytanko. czy efektem ubocznym tabletek antykoncepcyjnych moga byc bardziej widoczne podskorne zyłki, szczegolnie na piersiach i dekolcie? czy normalne krwawienie z odstaweinia w trakcie przerwy to gwarancja braku ciazy?

Gość jajcia
hej przed braniem tabletek mialam obfite i bolesne miesiaczki pozniej zaczelam brac novynette i dalej mialam takie miesiaczki i ginekolog powiedziala mi ze nalezy zmienic tabletki bo nie powinnam miec takiego okresu. no i teraz biore cilest i mam krwawienie wystepujace 4 dni ,skape, i taka jest gesta ta krew i lekko m odcien brazowy i skrzepowat a brzuch e ogole nie boli nawet troche. tez tak macie????????????? i mam przy braniu tabletek do polowy opakowania strasznie sucho w pochwie a od polowy mam pozniej az do krwawienia duzo sluzu takiego bialawego ale rzadkiego . i zawsze gdy zaczynam nowy listek to przez pierwsze 5 tabletek mnie mdli a potem juz jest ok i tak co miesiac. mam 22lata i biore juz 8mc tabletki

To ja też mam pyt. Mam 20 lat, zawsze mialam nieregularne miesiaczki ale od czerwaca 2005 nie mama w ogole. Poziom prolaktyny i hormonow plciowych mam w normie. Ginekolog (dwoch) powiedzial ze nie moze mi pomoc bo nie wspolzylam i w zwiazku z tym nie moze mi zrobic roznych badan. Wyslano mnie do endokrynologa, ale ten powiedzial ze sie nie zajmuje takimi sprawami. No a gin. jeszczze probowal mi wywolac okres, i jak bralam Duphaston to sie udalo, ale mialam raz krwawienie i na tym koniec. Co powinnam robic?

Gość Trinity_27
Ginku kochany mam pytanko : mój maz ma osłabione nasienie - leczy się u androloga i wyniki zmierzaja ku normalnych - martwia nas tylko komórki pozaplemnikowe - czy one moga utrudniac zapłodnienie - jezeli sa stane zapalnym a nie rozwinietymi plemniczkami ? za 2 tyg. bedzie miał robioną cytolofie nasienia! co do mnie to wszystko niby oki ... cykle w miare równe 25-29 dniowe ... wielke razy sprawdzałam testami owulacyjnymi i wystepuje pik Lh - czyli jest prawdopodobieństwo owulacji ... do tego sluz jest juz zbadany przez gina i jest dobrej jakosci ... marwi mnie tylko fakt ze od jakis 5 miesiacy bola mnie piersi mniej więcej tak od jajeczkowania az prawie do końca miesiaczki - co to moze byc i do tego cylke skrociły się o jkies 4 dni - może to wina hormonów ? kiedyś ciepiałam na stany zapalne ale teraz mam wszystko wyleczone - cytologia I - no i troszke owlosienie na nogach czesciej mi rosnie - wokół sutków tez zdarzaja się małe włoski - prosze o dopowiedz!staramy się o dziecko przeszło 1,5 roku :(