Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginnnnnnnn

ginekolog, położnik, seksuolog - odpowiem na wasze pytania

Polecane posty

Gość giniee
czy trzy miesieczny plod to nie czlowiek?

Gość niedoświadczona...
biore pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych. zaczełam od pierwszego dnia miesiączki. dzień przed okresem podczas stosunku pękła nam prezerwatywa ale od razu się zorientowaliśmy i przerwaliśmy seks. Mój mężczyzna nie miał wytrysku ale jak wiadomo już w wydzielinie mogą pojawić się plemniki. własnie na następny dzien dostałam miesiączki i zaczelam branie tabletek. Codziennie odkąd zaczełam je brać mam plamienia lub krwawienia. oprócz tego zaczęły bolec mnie piersi i troszkę urosły. Dzis została mi ostatnia tabletka na jutro. W tym czasie kochalismy sie z chłopakiem zazwyczaj z prezerwatywą chociaż czasem uprwiwaliśmy też chwile seks bez niej ale później ją zakładaliśmy. Czy kobieta mogłaby zajść w taki sposób w ciążę? bardzo prosz o odpowiedź...

Gość Ewka24
Mam takie pytanie...... Nosze Marine w celu leczenia endometriozy, ale ta wkladka wogole mi nie sluzy, bo ciagle mam bole, zapalenia, plamienia a mam ja od 9 miesiecy, a wszyscy mowia abym przy niej zostala dla mojego dobra, ale jezeli ja ciagle krwawie to jaki ten sens w leczeniu endometriozy

Gość deli24
jestem w połowie cyklu i mam lekkie plamienia, nigdy mi sie takie coś nie przydarzyło, miała któraś tak?

Gość dza

Gość ewwka
DZIĘKI PANIE DOKTORZE>>>>beznadzieje te hormony>>>>>:(cholerka ktoś niezbyt dobrze wymyślił z tą płodnością..:(nie ma włącznika i wyłacznika...pozdrawiam gorącą

Heeej! Mam 16 lat, torbiel miałam w wieku 13... Miałam wypadek samochodowy i tydzień po wypadku, już jak mnie wypisali, w nocy dostałam straaaaaaasznego okresu - normalnie wszystko we krwi, w ogóle nie było można tego jakoś zatrzymać, po prostu się ze mnie lało strumieniami, a pode mną wszystko przesiąkało... Zaczął mnie POTWORNIE (jak nigdy w życiu) boleć brzuch... Z bólu najpierw zwymiotowałam, a potem zasłabłam i osunęłam się w ubikacji na ziemię. Mama zadzwoniła po pogotowie, przyjechali, dali mi środki przeciwbólowe, najpierw dożylnie, potem domięśniowo i potem jeszcze raz dożylnie, nic nie dawało, więc mnie zabrali do szpitala... Tam facet - ordynator na chirurgii dziecięcej powiedział, że to mogą być takie ostrzejsze objawy okresu (sic!)... Rodzice jednak zrobili awanturę i w końcu lekarz zgodził się na USG... A tam, na lewym jajniku, torbiel - 5x7 cm... Byłam przerażona, ryczałam, doktor się przestraszył, powiedział, że to prawdopodobie skręt toribeli i nie mają ginekologa, bo jest na urlopie i wraca za parę dni, wic będzie sam operował, gdy zajdzie taka potrzeba, nawet w nocy... A jak będzie spokojnie, to poczekają, a okres minie. Ojciec spotkał znajomą, która uświadomiła nas, że czasami takie torbiele się same wchłaniają i rodzice mnie przenieśli na własne życzenie do innego szpitala. Tam leżałam na obserwacji, okres po 10 (!) dniach ustąpił(a w tym czasie się lało i lało - zużywałam nawet po 18 podpasek dziennie! oprócz tego ból potworny, w ogóle nie dający nawet chodzić), po trzech miesiącach kontrola - jajniki w porządku... :-))) Ale teraz nmie martwi, że mimo, że miesiączkuję od 4 lat, to miesiączki są bardzo nieregularne, poza tym mam okropne PMS zawsze... No i mi się zdaje, że mimo wszystko mam na ciele za dużo włosów...:-((( Czy to może oznaczać zespół policystycznych jajników??? I czym się to właściwie różni od zwykłych toribeli??? HELP!!! :-(

Gość gosiassss
mam pytanie mój facet jest "długodystansowcem" niestety jak spotykamy sie a widujemy sie żadko (odległość):( chcemy sie soba nacieszyć niestety ja już po drugim numerkujestem obtarta!co zrobić abym tak szybko sie nie obcierała?

ja też mam pytanie. staramy sie o dzidzi od pół roku i nic. mąż jest czysty,a ja niewiem, niby ok, po cytologi. ale mmój gin nie chce zrobić mi dalszych badań twierdząc że jeszcze mamy czas do roku. a ja już bym chciała. mierze temperature i dochodze do wniosku że brak owulacji bo wykres zygzakowy. czy uważa pan żeby zrobić jakieś badania na własną rękę czy mam tak czekać bezczynnie? prosze o odp

Ew moge Ci podpowiedzieć że jedna z przyczyn niewystępowania owu jest podwyższony poziom prl, jakbyś robiła badanka to pamietaj o tym hormonie. Wiele dziewczyn dowiaduje sie o nim dopiero jak nie mogą zajść w ciąze. Po podstawowego badania należy jeszcze zrobić prl z obciążeniem.

no więc właśnie może spytam specjalistę , żeby się uspokoić (albo i nie ) , otóż niby mam nieregularny okres ale tak w granicach 25-29 dni ...dziś jest 31 a ja juz panikuje- to znaczy panikuje od 3 tygodni kiedy to spędziłam noc z chłopakiem ...nie wiem czy to wyrzuty sumienia się we mnie odezwały czy jak , ale czy jest duże prawdopodobieństwo zajścia w ciąże przy takich łóżkowych pieszczotkach ? nie pamiętam teraz bo juz sobie duzo powymyslac zdolalam i sie pogubilam jak bylo naprawde ale dotknął mnie kilka razy i nie wiem czy wczesniej dotknal swoich narzadow czy nie ale teraz sie zastanawiam czy duzo jest takich przypadkow ze na reku... kurcze... jak nastolatka sie czuje - taka babska straszna panika :(

Gość mw25
mam 25 lat w grudniu poronilam. a 24 stycznia byłam na laparoskopii: lewy jajnik z gładkościenna, hypoechogeniczna torbielka o srednicy 30mm, prawy jajnik torbiel o niejednorodnej podwyzszonej echogen... srednica 25mm. wynika badania histo: i tego nie rozumiem bo lekarz mowil po operacji ze w lewym juz nie ma bo pekl a w prawym wyluskali. wiec koncze :) wynik histopatologiczny: pobranow material torbiel jajnika lewego??? o Sr 3,8cm rozpoznanie: potworniak. dzis byłam u lekarza i dupa ze tak powiem. w prawym jajniku nadal widac tego potworniaka a w lewym torbile, krwiaka i pecherzyki powietrza. i co ja mam teraz robic? jak to mozliwe? czy w szpitalu moga sie pomylic az tak?

Gość ew..
ale co za tabletka bo za bardzo sie nieorientuje. a w którym dniu sie robi to badanie?

Gość AJOY69
Hej!uzywam plastrow 2 miesiac.teraz mam naklejony 3 plaster.przez 3 dni bralam antybiotyki i wtym czasie wspolzylam bez dodatkowego zabezpieczenia.mam pytanie czy jest mozliwosc zajscia w ciaze(mialam w te dni przezroczysta wydzieline)?od tyg.czuje sie jakos dziwnie ospala i slaba...BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ I Z GORY DZIEKUJE POZDRAWIAM

Ew napisałam Ci o tym hormonie bo spotkałąm sie z wieloma przypadkami gdzie za brak owulacji odpowiedizalna była własnie prolaktyna, a włściwie jej nadmiar. Tabletka o która pytasz to meclopramid, poczytaj sobie w necie o badaniu prl i prl po obciążeniu czyli po tej tabletce. Wiem jak to jest bo sama mam hiperprolaktynemie.

Gość ew..
a jak dostanę od gina skierowanie na prolaktynę to będzie za darmo czy też trzeba płacić? Bo akurat mam wizyte za 2 tygodnie wiec moge poczekać. podejrzewam, że to chyba jest mój problem, mam 25 lat i zawsze jakieś pryszcze na buzi, to w tym wieku chyba nie jest normalne. I żadne maści itp nie pomagają.

Gość PANNA NIKT.....
Mam pytanie do ginnnn ,kochalam sie kilka dni temu z chlopakiem w dni plodne zn 15-16 dnia cyklu a cykle mam regularne jednak dlugie do 31 dni ,mialam 3 stosunki (jakos tak nas wzielo na dlugie amory:p)i mam dziwne zjawisko z pochwy wycieka mi duzo wydzieliny mlecznej bialej ,jajniki mnie nie bola nawet piersi mnie nie bola wiec wykluczam ciaze ,boje sie ze to wynik jakies grzybicy ,a moze sperma ze mnie wylatuje -jestem przerazona ze to zakazenie jakies

Gość dominia20
Ja mam pytanie! Czy biorac Bromocorn mozna jednoczesnie brac tabletki antykoncepcyjne? Dodam ze Bromocorn biore od 2 miesiecy, a moj poziom prolaktyny nie przekracza normy ale byl w gornej granicy wiec lekarz zadecydowal ze powinnam pobrac ten lek.

mam małe pytanko do Pana bądź Pani. Miesiączka mi się spóźnai 5 dni, mam mdłości, zawroty głowy, kłopoty ze snem. Niebolą mnie natomiast piersi. Testy wyszły negatywnie. Dodam jeszcze, że 17 grudnia poroniłam. Prosze o odpowiedź i z góry dziekuję.

Czytam sobie pytania do pana/pani i zastanawia mnie jedno!Dlaczego odradza Pan/Pani lot samolotem kobietą w ciąży?Sama jestem w ciąży w 6 tygodniu!W marcu czeka mnie 2,5h lot samolotem!rozmawiałam o tym z dwoma lekarzami i żaden nie miał nic przeciwko!A więc dlaczego Pana/Pani zdaniem nie powinno sie lecieć?

Pani doktorze.. 4 dni temu byłam u ginekologa... poniewaaz od tygodnia dreczyło mnie lekkie pieczenie, swedzenie i wydzielina z pochwy. Stwierdził ze to zapalenie pochwy... i nic wiecej.... gdy pytałam co to jest w ogole? to powiedział ze bakteryjne i łatwo sie zarazic wiec partner tez musi wiaśc jedna pigułke a ja maśc i glubulki. Co to w końcu jest? Grzybica? Czy co? Bo lekarz nie kazał mi przyjśc na zadna kontrole... w ogole nic nie mowił;/tyle co zdarzyłam wypytac ( jednak za malo) Ja i moj partnej mielismy zazyc flukofast po ktorym miałam az do dzis bóle brzucha i dodatkowo globulki i maść Clotrimazolum.według zalecenia lekarza mam je stosowac raz dzinnie na noc... a o maści juz nie wspomniał... dlatego nie wiem czy stosowac sie do ulotki gdzie pisze ze 2 razy dziennie przez conajmniej 2 tyg? Poza tym kiedy mozna by powiedziec, ze jestem zdrowa? I kiedy mogłabym znow rozpoczac kontakt sexualny i czy moj męzczyzna powinien tez zglosisc sie do specjalisty czy ta tabletka wystarczy? Prosze o pomoc.z góry dziekuje.

OKRES SPIOZNIA MI SIE 1,5 MIESIACA.OSTATNIO BRALAM ANTYBIOTYKI NA STAN ZAPALNY,DENTYSTA ZASUGEROWAL ZE BYC MOZE JESTEM W CIAZY,PONIEWARZ PRZEZ PIERWSZE 2 DNI PUCHLAM BARDZIEJ NA TWARZY,MIMO ZE BRALAM ANTBIOTYK.rOBILAM TESTY I WYSZLY NEGATYWNIE ,ALE MOJE PYTANIE JEST TAKIE;CZY BRANIE ANTYBIOTYKU MOGLO MIEC WPLYW NA WYNIK TESTU??????????CZY TO BEZ ZNACZENIA? okresu nadal nie mam :(

Dziekuje za odpowiedz mam jeszcze jedno pytanie jak pisalam wczesniej biore tabletki antykoncepcyjne yasmin czy choroba i branie lekow lub zastrzykow moze miec wplyw na nie ,czy musze bardziej uwazac ,czy to moze oslabic antykoncepcje ?

Mam pytanie do doktora od 2 cylki biorę luteinę. Staramy się z meżem o dziecko już od ok. 5 miesiecy i nadal nic już sama nie wiem co mogę jeszcze zrobić. Czytałam ,że można podawać mężczyżnie rutinoscorbin oraz salfazin gdyż działa to wspomagająco na plemniki. Sama już nie wiem gdzie szukać przyczyny nigdy nie miałam robionego usg i zaczynam się zastanawiać co mogę jeszcze zrobić .Może pan da mi jakieś cenne wskazówki . Z góry serdecznie dziekuję

wiatam Pana Od 2 miesiecy zazywam yasmine. Wczesniej od 3 lat stosowalam inne proszki takie jak m.in regulon. Nurtuje mnie pytanie. Otoz w poprzdenim opakowaniu zapomnialam dwoch proszkow..jednego w pierwszym tygodniu drugiego 4 dni przed koniecem..Z nikim nie wspolzylam w tym czasie..mialam przerwe, krwawienie mialo miejsce bez zmian. Zaczelam wiec normalnie kolejne opakowanie..6 dnia branai abletek uprawialam sex..Zapomnialam calkowicie o tych zapomnianych proszkach i nie zastosowalam prezerwatywy..co gorsza za pozno bylo na pigulke po gdyz dopiero wtedy zajrzalam w ulotke i przeczytalam, ze na;lezy rozpoczac natychmiast rozpoaczac kolejne opakowanie po skonczeniu pierwszego w ktorym ominelo sie proszki.. Sama jestem winna sobie i swojej nierozwadze. Zastanwiam sie o ile maleje skutecznosc pigulek w takim wypadku?