Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ginnnnnnnn

ginekolog, położnik, seksuolog - odpowiem na wasze pytania

Polecane posty

witam! mam pytanie ... otóż przez 9 miesiecy brałam yasminelle... chcialam zmienić na tansze wiec pani ginekolog zapisała mi cilest.. po 7 dniowej przerwie wziełam jedna tabletke cilest jednak zrezygnowalam z niej.. pani ginekolog szybko zapisała mi znowu yasminelle i powiedziala ze mam dokonczyć brać zaczynająć od drugiej tabletki.. 3 dni od pierwszej tabletki odbył sie stosunek... czy byłam w pełni zabezpieczona przed niechciana ciążą ?? proszę o odpowiedz! z góry dziękuje!!

Gość zalamany pomocy
moja dzwiczyna w grudniu 23- 24 powinna dostac okres lecz dostal go wczesniej ok 5 dni przed. okres plodlosci przepadal na ok 5 stycznia + 2 dni dla pewnosci nie bylo zadnych pieszczot itp dpiero po 9 stczynia byly male piesczoty mys moze znajodowala sie sperma na ktoryms z moich palcow lecz napweno miala wiecej niz 5 < godzin 15 stycznia odbylp sie stosunek z prezerwatywa nicn nie peklo nie bylo wytrysku wewnatrz. dzis 26 stycznia a okresu nie ma sa duze oplawy dziewcyzna boi sie pojsc do lekarza BARDZO PROSZE O ODPWIEDZ slyszalem rowniez ze mozan byc w cizay i miec okres...

czy przez przyjmowanie tabletek anty CILEST mozna przytyc??? stosuje je odtygodnia i w kolko chodze glodna srednio co 0.5-1 godz chce mi sie jesc. Czy to normalka...utycia sie nie boje bo przyda mi sie pare kilo wiecej :)

Gość zalamany pomocy

Gość spoon
mam pytanie? strasznie jestem zaniepokojona czy jest ktoś w stanie mi pomóc? poradzić? jeśłi dziewczyna brała tabletki diane 35 i we wtorek wzięła ostatnią,w piątek dostała okres, krwawienie się pojawiło a z piątku na sobote a właściwie w sobote uprawiała sex bez zabezpieczenia..i co dalej bo doszło do szczytowania wewnatrz teraz sa wielkie obawy czy jest mozliwość zajścia w ciaze czy jak najszybciej działać z tabletkami antykoncepcyjnymi po prosze pomózcie

Gość Tess81
hej spoon! jesli dobrze zrozumialam, ost tabletke wzielas we wtorek , w piatek pojawil sie okres, a stosunek byl wlasciwie w sobote to nastepne opakowanie masz rozpoczac w srode. Do tej pory jestes zabezpieczona. pozdrawiam

aha :)o ile wezmiesz kolejne opakowanie w srode nie musisz sie obawiac ,ze zajdziesz w ciaze:)

Gość Karolinka26
Ja mam pytanie dotyczące sluzu dlaczego mam biały śluz byłam u gina i mówił ,ze taki może być , wymas wyszedł ok. ale ten sluz nie ciagnie sie i jest go nie zadużo. Co jest bo to jest juz męczące ,że ciągle taki jest, cykle mam 25-27( I TEZ CIĄZY BRAK) .A może prolaktyna zawysoka ,Co mogę kupić na polepszenie oprócz wiesiołka bo to nie pomogło,A TEST OWULACYJNY POKAZUJE CIĄGLE NIEJEDNOZNACZNY ..........POMOCY!!!

Gość WeWuir
Proszę o pomoc, od pół roku biorę tabletki antykoncepcyjne Diane 35, ostatnio wzięłam 2 opakowania nie robiąc przerwy, teraz gdy skończyłam już 2 opakowanie dostałam okres dzień wczesniej niż zwykle przy tym miałam okropne bóle piersi i temperaturę a zazwyczaj przechodzę okres prawie bezboleśnie, w 4 dniu okresu mam migrenę i bardzo boli mnie brzuch. Zastanawiam się czy ma to związek z tym, że nie zrobiłam przerwy pomiedzy zarzywaniem tabletek czy może to coś innego?

Gość Anulka lat 24
Czy lek Bioprazol 20 mg ma jakiś wplyw na doustna antykoncepcje? ( na obnizenie jej skutecznosci?) Prosze o odpowiedz Panie Doktorze.

Gość Anulka lat 24
Czy lek Bioprazol 20 mg (Omeprazolum) ma dzialanie oslabiajace doustna antykoncepcje lub zaburzjace jej dzialanie?? Prosze o odpowiedz Panie doktorze! :)

Gość kkl
mam niekończącą się miesiączke

Gość kkj
co mam jeszcze zrobić by moja jedna wielka niekończąco się miesiączka na kilka tygodni opóściła mnie!

Gość karo801
mam pytanie miałam normalne okres lecz w ostatanich dniach bardzo boli mnie brzuch i wymiotowalam czy moge byc w ciąży?

Gość Nataleczkaaa
Ok, wiec czy od Nuva Ring może powiekszyc sie znacznie cellulitis? Stosowałam przez 5 miesiecy, mam PCOC.

Gość rankiig
mam takie pytanie .... miałam okres przez 2 miesiace i poszłam do ginekologa pani powiedziałam mi że mam zapalenie dróg rodnych po czym umówiła mnie na wizytę USG po wykonaniu badania powiedziala ze mam b. duze jajniki i kazała mi zrobic badanie na testosteron i prolaktyne.czy wynik prolaktyna 28,62ng/ml to wporządku?? i czy wynik testosteronu 72,88ng/dl tez jest ok ?? jesli nie jest dobrze to czy dostane leki hormonalne ?? co sie ze mna dzieje??

Gość paskuda1111111
witam. mam 23 lata i mam problem z przed wczesnym wytryskiem:( moja dziewczyna nie chce juz sie zblizac:( czasami jest ok , ale w wiekszosci dochodze po paru minutkach stosunku. moja dostaje szalu gdy dojde przed nia.a dalej nie ma sesu sie kochac bo jest juz zwiotczaly i ona nic nie czuje:(boje sie juz zaczynac stosunek zeby znow nie zawalic:(:(:( nie wiem co moglbym zrobic:( boje sie ze przez to nasz zwiazek sie rozpadnie. zastanawiam sie nad permenem,ale nie wiem czy to by cos dalo??? bardzo prasze o porade.

Gość Niknika
Witam. Biorę 3 opakowanie tabletek pod rząd i dziś przy 6 tabletce dostalam niewielkie plamienia, musze dodac ze nie robilam pierwszej przerwy bo wyjezdzalam na wakakcje, natomiast 2 bo moja ginekolog zmienila mi tabletki z Yasminelli na Yaz i nie kazala robic przerwy. Czy plamienie moze wynikac z tego ze biore nowe tabletki?

Gość pytajace aga
Witam, mam pytanie. Jak bardzo prawdopodobne jest zajście w ciążę uprawiając seks dzień przed okresem bez zabezpieczenia? Ostatnią miesiączkę dostałam 25 września, a dziś dostałam plamień z krwią i brązową cieczą, myślę, że to plamienie owulacyjne, ale nigdy nie objawiały się one w ten sposób.

Gość on.....
witam, mojej dziewczynie spóźnia się okres ;/ dodam, że miała go 3 czerwca, potem 29 lipca i do dziś nic ;/ niby chodzi czasem wzdęta, lekkie kłucie jajników, ale na tym koniec, w zeszłym roku też nie miała 2 miesiące.... a pierwsze co przychodzi do głowy to... ostatnio koło 1 września byliśmy ze sobą blisko, do zbliżenia nie doszło, był tylko petting, wzajemne pieszczoty, a gdy robiło się gorąca to zakładałem prezerwatywę i dochodziło do pocierania jej narządów - w prezerwatywie, następnie dochodziło do wytrysku poza nią, doprowadzała mnie ręką daleko od pochwy... nie wiem czy w którymś momencie przed założeniem prezerwatywy mogliśmy się dotknąć i coś przenieść... ale to już 3 miesiąc idzie bez okresu... dziewczyna koło 20 września była u ginekologa i on jej powiedział, że musi czekać cierpliwie na okres, robił zwykłe usg i niby jest ok, no ale przy ewentualnej ciąży w 4, 5 tyg usg chyba i tak nic nie wykryje... nie wiem co już mam myśleć...

Gość z ch*jem nie ma zartow
jak w temacie hehe