Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakanojakaaaa

jaka grupa krwi jest najrzadsza?

Polecane posty

Gość jakanojakaaaa

hm?

Gość rozwodniona

Gość magdusia_medyczka
ab - nie ważne rh

Gość najrzadsza jest AB

Gość naczelnikowa
tak na logikę to 0

Gość chodząca do ubikacji
ta 0?? hahah.. jasne najrzadsza jest A albo B juz nie pamietam i nie chce mi sie w to zagłebiac..

Gość naczelnikowa
no jasne jak ci się zachce , to sie wtedy przekonasz , że pierdolisz głupoty niczym niepoparte

ale mi się chce cały czas dzisiaj i to jest własnie mój problem :(

GRUPA KRWI"AB"*CZŁOWIEK WSPÓŁCZESNY********* Pojawiła się stosunkowo niedawno, bo około 2,5 tysiąca lat temu. Jest efektem mieszanki etnicznej, dokonującej się podczas wędrówki ludów. Do tej pory jest to najrzadsza grupa krwi. Tworzy się u dzieci osób z grupami A i B, w których spotykają się cechy jednego i drugiego przodka. wiedziałam, w kazdym badz razie, ze napewno nie zero! co pewnie Ty masz taka.. to jakas dziwna fobia społeczna! ludzie lubia jak ich krew.. czy kurwa kolor włosów jest najrzadszy...:o

Gość naczelnikowa
ab jest najrzadsza

Gość naczelnikowa
no rzeczywiscie wiedziałas - mówiłas , że a albo b - to nie to samo , co ab a ja nie mam 0

Gość LEKARZ prawi
NAJRZADSZA JEST AB.

Gość LEKARZ prawi
a teraz poproszę szybki obciąg z połykiem od posiadaczki takiej krwi

Gość naczelnikowa
poza tym proponuje zajrzeć do słownika i sprawdzic znaczenie słowa "fobia"

a ja sie tutaj logiki nie mogę doszukać?? co ma w ogole do tego logika? i dlaczego akurat 0? a tak nawiasem co sie tak bulwersujesz? uspokoj sie.. pffff

i nie napisałam, ze wiedziałam ze a albo b... napisałam ze wiedziałam ze napewno nie 0

Gość naczelnikowa
Grupę A1 posiadają osoby o genotypie: A10, A1A1, A1A2 Grupę A2 posiadają osoby o genotypie: A2A2 lub A20 Grupę B posiadają osoby o genotypie: BB lub B0 Grupę A1B posiadają osoby o genotypie: A1B Grupę A2B posiadają osoby o genotypie: A2B Grupę 0 posiadają osoby o genotypie: 00 jakby z tego namieszac , to 0 otrzymac jest bardzo trudno; tak na pierwszy rzut oka powiedziałabym - trudniej niż ab

Gość najrzadsza jest AB
ale tu nie chodziło o trudność otrzymania danej grupy krwi a o to która występuje najrzadziej, ja osobiście znam najwięcej osób z grupą 0 :)

Gość naczelnikowa
wiem - ale ja tłumacze , skad wymyslilam sobie to 0 i nie twierdzilam nigdy , że to potwierdzona informacja - powiedziałam , że logicznie mi tak wygląda ja nie znam chyba nikogo z 0

ale ta twoja logika nie bierze pod uwage tego ze ludzi nie jest po równo z danymi genotypami :] z 00 niechaj bedzie przykładowo 60% a cała reszta 40% to juz logika wskazuje na co innego idz sie doucz dzieciaku, a nie dorwałas ksiazke od biologii starszej siostry i sie mądrzysz.

Gość naczelnikowa
spierdalaj

Gość Dominologii__
Najrzadszą grupą krwi jest moja:. - Czyli ( A1 Rh - ) Jestem w pewnym sensie wyjątkowa .!!!

jaka grupa krwi jest najrzadsza? Chyba ta , która najbardziej smakuje wampirom, i jest jej mało ze zrozumiałych względów.

Gość BOGDAN DUBLIN
JEDNĄ Z NAJRZADSZYCH GRUP TO A1RH(-)ALE NIE O TO CHODZI.KAZDA JEST POTRZEBNA DLA INNYCH,I JEST WSPANIALYM GESTEM ODDAĆ INNYM.

Gość BOGDAN DUBLIN
A1RH(-)-TAKĄ WLASNIE MAM

Mam A1 rh- i koleżanka pracująca w krwiodawstwie zawsze namawia mnie, żebym oddała chociaż troszkę. Czasami ulegam tym namowom, bo ona zawsze mi tłumaczy, że o taką krew trudno i że jak ja kiedyś będę potrzebowała, to przecież też ktoś dla mnie odda. Apeluję do wszystkich, którzy taką mają: oddajcie troszkę chociaż raz w życiu. Dzięki Wam może jakieś dziecko nie zostanie sierotą. Wiem, że to ckliwe, ale.... no chociaż ten jeden raz...

AB jest najrzadsza a 0 najczęściej występującą - a co za tym idzie największe zapotrzebowanie jest na nią ps. pytałam się jak krew oddawałam

Okropne, ze z takiego pytania zrobila sie taka klotnia. [Ja mam chyba najczestsza i i tak oddaje regularnie, no, prawie regularnie. Polecam] 🖐️