Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczkaaa

Zastrzyk antykoncepcyjny...??

Polecane posty

Gość kaczkaaa

słyszałam że istnieje zastrzyk antykoncepcyjny...czy ktoś z was wie,jak on się nazywa?? jakie są skutki uboczne[ o ile są]..? w zasadzie odpowiadała by mi ta metoda...wiem tylko tyle że iniekcję tego zastrzyku powtarza się co 3 miesiące i już dzień po wstrzyknięciu można się kochać bez problemu..i jest wygodniejszy od tabletek bo trzeba go robic co trzy miesiące a nie jak tabletki-że codziennie...gumie jakoś mało ufam :| mimo że cieszy się dobrą skutecznością w skali Pearl'a-0.5-1.5 .. proszę o informacje jak ktos coś będzie wiedział :) kaczqqqa@wp.pl

Gość agakk
cześć, po porodzie ginekolożka zaproponowała mi antykoncepcję w postaci zastrzyku raz na kilka miesiecy (nazwy nie pamiętam). W związku z faktem, że nie wiadomo jak bym zareagowała na dany specyfik dostałam najpierw na próbę ten sam zestaw hormonów w tabletkach, potem miałam się zdecydowac na zastrzyk - ale z powodów osobistych zrezygnowałam. Zastrzyk przepisuje i chyba robi lekarz. Proponuję porozmawiać na ten temat ze swoim lekarzem. Tylko nie jestem pewna czy przypadkiem nie ma oganiczeń dla kobiet nierodzących czy z problemami zdrowotnymi. Nigdy wcześniej lekarz mi tej formy nie zaproponował, chyba nawet wspominał że potem trudniej wywołać miesiączkę.

Gość ollliii
Zgadza się ,zastrzyk ten nie powinien być stosowany u kobiet młodych,ponieważ prowadzi do zaniku miesiączki .Dlatego najczęściej stosuje się go u kobiet ktore są starsze.

Gość dziewczynanazastrzyku
Ja jestem na zastrzyku od dwoch miesiecy i nie narzekam. Przede wszystkim jest to jedna z metod gdzie najwyzsza skutecznosc. Tabletki kiedys bralam ale duzo rzeczy moze wplynac na ich nieskutecznosc no i nie podoba mi sie to pamietanie codziennie o nich. Mysle, ze zastrzyk jest bardziej konmfortowy. Kilka moich kolezanek na tym bylo i tez byly zadowolone. Jedyny mankament to plamienia, ale to ma zaniknac. Nie jest tego duzo, kilka rozowych kropel :-)

Gość ostatnia wypowedz to pracownik
marketingu :o

moja siostra przed 30stką po 1 porodzie wzięła 3 razy zastrzyk w jakimś odstępie a po tem przez 2 lata wywoływali jej miesiączkę bo jej zanikła