Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puderek i róż

Kolejność makijażu

Polecane posty

Gość puderek i róż

Dziewczyny, w jakiej kolejności powinno się robić makijaż? Na umytą i nakremowaną twarz najpierw korektor na przebarwienia i syfy, potem podkład czy odwrotnie - najpierw podkład, potem korektor?, dalej cień do powiek/kredka, na końcu tusz do rzęs...? Czy puder nakłada się od razu rano przy robieniu makijażu, czy lepiej poprawić nim makijaż kilka godzin później? I jeszcze mam pytanie co do różu - jak wybrać jego odcień? Aha, ten problem już się pewnie pojawiał, ale jak zatuszować cienie pod oczami - jaśniejszy ciut niż podkład korektor w płynie nadaje się do tego? Kiedyś czytałam, że należy tam, gdzie oko jest podkrążone, nałożyć punktowo w kilku miejscach jaśniejszy podkład i leciutko rozetrzeć - to prawda?

demakijaż twarz, oczy, usta,szyja Kremik---> odczekać aż się wchłonie, wówczas lepiej trzyma podkład, korektor pod oczy-----jeśli masz sińce lub chcesz optycznie zmniejszyć widocznośc zmarszczek mimicznych, korektor na wypryski, podkład---- najlepiej gabeczką jak masz na twarzy korektor Nie nakładamy podkładu pod oczy jak juz do tego służy bardzo jasny korektor. Podkład uwidacznia zmarszczki. no i teraz puder....poprawić nim możesz tez po kilku godzinach makijaż to nawet wskazane aby przetrwał :) teraz cienie....sa różne szkoły, 3 cienie to podobno maksimum, cień na cień nie powinno sie nakładać bo sie obc\\sypuje. Przed aplikacja---- przypudruj powieke cień wówczas trzyma sie dłużej. kredka----możesz ja ładnie rozmazać ukośnym pędzelkiem. Efekt zadymionego oka, mocny ale naturalnie wykonany, tusz----- nakladajac \" zygzakowato\", najlepiej stosowac z biała bazą----efektownie wydłuża i pogrubia rzęsy, Kolor różu-----mozna dobierać według ciepłej lub zimnej karnacji. Wiadomo ruda osoba dziwnie będzie wygladac o różowo zaznaczonych policzkach.

Gość puderek i róż
Rosasita, bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź 😘

Gość to ja tez mam pytanie
maseczka i tonik. w jakiej kolejnosci?

Gość to ja tez mam pytanie
a i czy gin dolac do toniku przed maseczką czy po ?

Gość bo chude nie jest
oj tam. nie nasmiewaj sie. po prostu nie wiem no :P

Gość no dobra to ci odpowiem
jak z tym ginem, lepiej dolej po maseczce, bo potem krzywo maseczke nałozysz :P

Gość nie wiem kurde
aaaaa no spoko. dzieki. zostalam oswiecona

Gość no dobra to ci odpowiem
;) dobra juz nie przeszkadzam

Gość nie wiem kurde
alez nie przeszkadzasz. bardzo dziekuje za informacje

Maseczkę tonikiem możesz na przykład zmyć z buzki :) Wiadomo woda chlorowana, skóra tego nie lubi. Albo maseczka potem tonik.

Umyj twarz, przetrzyj tonikiem (o ile w ogóle używasz toniku), odczekaj parę chwil i nałóż krem. Po nałożeniu kremu musisz odczekać 10 minut, żeby kosmetyk mógł się wchłonąć, bo w przeciwnym razie podkład się zwałkuje. Ja w ogóle nie używam kremu pod makijaż, ponieważ uważam, że moja skóra szybciej się po tym przetłuszcza i w efekcie czego nakładam krem tylko wieczorem. Następnie nałóż korektor na miejsca, które tego wymagają, a dopiero potem dokładnie nałóż podkład. Ja podkład nakładam i rozcieram palcami. Sypkim pudrem oprósz twarz po nałożeniu podkładu, ale możesz też poprawiać nim makijaż w ciągu dnia. Dopiero po przypudrowaniu zabierz się do wykonania makijażu oczu (kredka, cień, tusz- w zależności od tego czym się malujesz), rzęsy tuszuj zawsze na końcu. Z korektorem to prawda, aczkolwiek ja używam tylko podkładu i on też zakrywa cienie po nieprzespanej nocy.:D to ja tez mam pytanie---> Tonik stosujesz 2 x dziennie, rano i wieczorem, a maseczkę nakładaj na twarz 1, 2x w tygodniu. Wykonaj peeling twarzy, żeby odżywcze składniki maseczki mogły się wchłonąć, nałóż na twarz maseczkę, zmyj ją po paru minutach wodą i żelem do mycia twarzy, następnie przetrzyj skórę tonikiem.

Gość demakijaż przed zrobieniem
makijażu....hmmmmmmm

Dziewczyny a ja nakładam najpierw fluid na cała twarz a potem korektor najpierw pod oczy nawilżający, a potem na syfy wysuszający. i pod oczy nakładam korektor o ton ciemniejszy bo mam bardzo duże cienie i jaśniejszy prześwituje.