Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

Gość bunia_14
czy ktoraś z was kupowala zestaw na allegro NeoNails??? napiszcie co sądzicie o tym zestawie szczegolnie o tipsach (jakiej jakosci są) i żelach pozdrawiam :))

Gość mkomko
wyślecie mi też film instruktażowy? karolina1414@o2.pl

Gość Suneczka
ja tez bym prosiła o wysłanie filmiku. Adres : alexxxs@wp.pl Pozdrawiam!!

Gość kasioreczka
na takich filmikach jest megaduzo bledow ;) moim zdaniem niewarto sie wzorowac, opierajac sie na kiepskich probach nakrecenia go i sprzedazy tylko i wylazcznie dla kasy i zerowaniu na innych :P lepiej popytac, poczytac, a w necie info jest wiele :) zapraszam tu: http://nailcity.myboard.pl/

Gość sanndrus
Przeczytałam ten dział i musze stwierdzić, że każdy uczy się na swoich błędach i tak najlepiej... Ja skończyłam kurs, ale wiem, że kurs niewiele by mi pomógł gdyby nie to, że wcześniej ćwiczyłam na swoich pazurkach. Teraz owszem mam papierek, ale uczyć się musze dalej, poprawiłam dzięki kursowi swoje błędy, ale znam wiele stylistek, które mimo kursu robią tragiczne pazurki i je niszczą... Najlepiej idąc do stylistki poprosić, aby pokazała foty, spytać czy dłuo już się tym zajmuje... Czasami po fotach widać wszystko... Ja już poprawiałam paznokcie po wielu stylistkach bądź samoukach... Dobra rada jeśli się dopiero uczycie ćwiczcie na sobie bądź rodzinie... Nie na klientkach... i jeszcze jedno lepiej kupić droższy np. żel niż jakieś badziewie za 10zl na allegro... droższy żel wystarczy na dłuo, będzie się trzymał, szybko się utwardza, jest zdrowszy i pozostawia lepszy efekt.

Gość neil
witam chcialam sie poradzic co moze byc przyczyna szybkiego odpadania pazurków??

Gość ulciaszpulcia123
przyczyna:głupota....zle robisz i tyle

Gość neil
ales ty madra... ohoho moze i głupota, czlowiek po kursie tez nie wie wszystkiego i tyle. jesli ktos ma ochote pomoc, to bardzo prosze, a jesli nie, to niech siedzi kulturalnie cicho.

Gość mkomko
szybkie odpadanie pazurków? masz na myśli, że żel ci zaczyna odpryskiwać czy tip się nie trzyma ?? jeśli to pierwsze to może źle matowisz.. spróbuj używać primera na naturalną płytkę paznokcia, a sam tips musisz zmatowić idealnie:) co do odpadania całego tipsa, przyczyna pewnie jest taka, że źle go naklejasz - jeśli zobaczysz, że pod tipsem jest choćby jeden malutki pęcherzyk powietrza to spróbuj docisnąć go w taki sposób aby się go pozbyć lub szybko odklej i próbój nakleić jeszcze raz. Tak naprawdę ponad połowa sukcesu to tips idealnie naklejony i zmatowiony. Bo przecież musi się trzymać baaaardzo długo i nie może być w nim jakiegoś niedopracowania :) mam nadzieje, że pomogłam więc życze powodzenia i pzdr;)

Gość elwirka17
hej mam pytanie i prosze o szybka odpowiedz jeśli to mozliwe... a mianowicie jesli chcę spiłować zel z tipsa to czy moge zakupić do tego frezarka z allegro za ok. 50 zl i czy da to rade?

Gość mkomko
na frezarkach sie nie znam, ale można sobie zrobić nimi krzywde jeśli nie ma sie wyczucia i doświadczenia ... nie wystarczy ci po prostu pilnik gruboziarnisty ??

Gość elwirka17
no właśnie jeśli chodzi o pilnik, pochłania to mnustwo czasu. a ja za bardzo go nie mam...;/ czytałam na innych forach, ze drogimi i porzadnymi frezarkami można zrobić sobie krzywde, a takimi tańszymi to raczej nie bardzo...

Gość mkomko
aha:O czyli chcesz kupić tańsze badziewie i masz nadzieje, że sobie krzywdy nie zrobisz.. ambitnie:O moja droga.. gdyby było tak jak piszesz -ludzie kupowaliby TYLKO i wyłącznie tanie frezarki, a drogie poszłyby w odstawkę. a tak nie jest, czyż nie?

Gość elwirka17
czyli co nie kupować...??? bo wiem, ze pilnikiem nie dam sobie rady, a czy taka frezarka dałaby rade spiłować zel z tipsa??? a krzywdy sobie nie zrobie..jestem jedynakiem :-):P więc jak myślisz???

Gość elwirka17
ja nie mam nadziei, że nie zrobię sobie krzywdy ja to wiem. pilnikiem sama mogę czegoś nie dopatrzeć i za mocno pociągnąć a frezarka to inna spr. chodzi mi tylko o to czy ona podoła...

Gość mkomko
jeśli o to chodzi to myśle, że da rady pod warunkiem że będzie do użytku tylko domowego dla ciebie;) ale i tak bądz ostrożna..:O wiesz ja sie tam na frezarkach nie znam(sama uzywam pilnika) jak już pisałam wyżej ale sądze, że te tanie za 50 zł to takie maszynki są na kilka razy.. jak jakieś badziewie z telemarketu..;p może niech sie inne dziewczyny wypowiedzą więcej na ten temat ;) jak chcesz to kupować np. na allegro to może napisz maila do osoby, która już kupiła to co ty zamierzasz i zapytaj jak sie sprawuje.. gwarantuje ci że ten ktoś odpisze;)

Gość ulciaszpulcia123
hahahahah......co za żałocha .....frezarka pojedziesz za bardzo i zrobisz sobie krzywde:/ miałąs kiedys frezarke wiesz jak to działa?widze ze chyba nie bardzo....widac kto tu umie robic panokcie i sie zna a kto nie. a do tej wyzej co napsiala zeby nie odzywala sie jak nie psze na temt,otóz dziecko drogie pisze cały czas na temat ,bo ogólnie temat tego forum to robienie panokci i co kolwiek nie napisze o tym to jest na temat....chyba ze znasz inną definicje określenia "pisz na temat"

Gość elwirka17
hmmm... gdybym miała kiedyś frezarkę w reku to bym nie pisała i nie prosiła o rade... fakt faktem na razie nie umiem robić paznokci ale się nauczę i nie na innych tylko na sobie(żeby nie było). dzięki za zgnojenie, jednak nie warto prosić o pomoc, trzeba radzić sobie samemu.

Gość mkomko
ulciaszpulcia123 czy mam wrażenie czy ty do mnie pijesz? że na frezarkach się nie znam to akurat wiem. i napisałam o tym na samym początku -używam pilnika. jednak ty sama kilka postów wcześniej pisałaś o tym jak kiedyś dziewczyna robiąc ci paznokcie spiłowała płytke aż do krwi :O i to pilnikiem.. (kto by pomyślał że pilnikiem można się skaleczyć:)) "a do tej wyzej co napsiala zeby nie odzywala sie jak nie psze na temt" kogo ty masz na mysli dziewczyno..? jesteś taka cyniczna i tylko moge domniemać że znasz sie na rzeczy bo co jak co ale tej dziewczynie to ty narazie nie pomogłas, skoro znasz sie bardziej.. wiesz wiecej na ten temat, wypowiedz sie:) w koncu od tego jest to forum

Gość mimika 20
hej laseczki. ma takie pyyytanko, ponieważ jestem zielona, postanowiłam ze nauczę się sobie robić tipsy(komuś nie dałabym rady..:P) i chciałabym wiedzieć czy zamiast spiłowywać żel mogę go rozpuścić czystym acetonem i jak to będzie wyglądało. dziękuje z góry za pomoc :)

Gość czarunia-
WITAM WAS! Czytałm te posty ,i doszlam do wniosku ze mozna zrobic komus jakas krzyde przepilowac plyke uszkodzic skorki ale to jest do zniesienia ja zrobilam 3 kursy i na 3 jeszcze sie uczyłam a dziewczyny ktore byly 1 raz nie mogły tego pojac mylily im sie kolejnosci,powiem tyle zawsze na poczatku kazda stylistka cos z pieprzy ale jak ssie uczyc tylko na bledach ja mialam gabinet ale jestem w ciazy i musialm zamknac i powiem ze dalej sie ucze ,w moim miescie jest dziewczyna ktora sama sie nauczyla robic pazurki piekne,fakt kupcie plyn dezynfekujacy aby robiac sobie kolezanka nie nabawic sie jakiej choroby no i trzeba uwazac ale nie robcie afery ze nie mozna robic pazurkow bez kursu nauczyłm corke i daje sobie rade jak gdzies wyjade to jest w domu akcja pełno kolezanek.Dziewczyny macie ochote i chciecie miec zajecie uczcie sie i nie patrzcie na innych ja sama mam jeszcze mało pomysłow na zdobienie ,moze troche mało mam talentu bede do Was zagladać ,pamietajcie o dezynfekcji.Pozdrawiam Was goraca,a jak cos to pomoge.pa

Gość sasa 99
hej gdzie znajdę płyn do rozpuszczenia żelu na tipsie, jak to się nazywa i ile kosztuje... dzięki za pomoc:*

Gość magdaue
Dziewczyno skoro umiesz wejsc w to forum, to chyba umiesz napisac w wyszukiwarce to co napisalas tutaj? Plyn o który Ci chodzi nazywa sie Tip Blender lub Tip Remover w zaleznosci jakiej firmy, kazda ustala sobie swoje nazwy, kosztuje w granicach 15-25 zl, zalezy gdzie kupisz, ja w hurtowni kosmetycznej place akurat 24 zl, na allegro mozna znalezc juz za 5, 10, 15 zl ...

Gość kate83
dziewczyny proszę o pomoc!dlaczego żel po przemyciu odchodzi mi z boków paznokci?jakiś czas już robię sobie tipsiki,ale ostatnio coś mi nie idzie.proszę o radę

Gość magdaue
Po przemyciu? Ale w jakim sensie? Po nalozeniu kazdej warstwy przemywasz, czy tylko na koncu? Moze skorki zalewasz i wiadomo, ze zel Ci bedzie odchodzil, moze zle przygotowujesz plytke przed rozpoczeciem zabiegu? Bo jak zle zmatowisz, odtluscisz, albo zle oczyscisz pyl wytworzony odczas obrobki tipsa to tez zel bedzie odchodzil, napisz konkretnie co robisz, to dojdziemy do tego, a i jeszcze napisz czy tips ogolnie z boku tez odpada

Gość kate83
nakładam pierwszą warstwę zelu,utwardzam w lampie i przemywam zeby sie nie kleiły i w tym właśnie momencie z boków paznokci schodzi mi zel.wydaje mi się,że czynności przed nałozeniem zelu wykonuje dobrze.płytka paznokcia jest zmatowiona i oczyszczona przed nakładaniem zelu.a co do tipsów to wszystko ok.zawsze trzymaja sie super.

Gość magdaue
Pierwsza podstawowa spraw- NIE PZEMYWAJ ZELU PO WYCIAGNIECIU Z LAMPY, ta lepka warstwa, to jest tzw. ,, warstwa dyspersyjna", jej nie przemywasz, tylko na ni nastepna warstwa zelu, i do lampy, i tak warstwami ( bez zadnego przemywania) az do momentu kiedy dojdziesz do koncowej fazy, tzn., chodzi o to przed pilowanie- równaniem wszelkich nierównosci zelu, przed tym przemywasz, pilujesz, znowu przemywasz, jeszcze jedna warstewka zelu do lampy, przemywasz i gotowe... MAM NADZIEJE, ze cos z tego zrozumialas, jesli przygotowujesz dobrze plytke przed zabiegiem, odtluszczas, nie zalewasz skorek, nie wycieka Ci klej spod tipsa, to moim zdaniem przez to przemywanie Ci odpada, bo przemywanie robi sie w fazie koncowej, jak Ci wytlumaczylam powyzej. Moze napisz jeszcze jakich zeli uzywasz, 3 fazowówki, jedno... Bo wiadomo, ze warst zelu daje siew zaleznosci od zatapianych ozdób.

Gość kate83
dzięki bardzo za tą rade!!!robię wszystko krok po kroku jak napisałaś,ale niepotrzebnie przemywałam ten zel za kazdym razem.używam zelu jedno fazowego i nakładam go dwie warstwy do momentu piłowania i wyrównania płytki,no i na koniec jeszcze jedna cieniutką.dzieki bardzo.

Gość Suneczka
A ja mam pytanie : ) Czy któraś z Was mogłaby mi napisać, w jaki sposób nakładacie ozdoby? Ponieważ ostatnio robiłam, nałożyłam na I warstwe, jeszcze przed włozeniem do lampy, i gdy później na to nakładałam kolejna warstwe, to ozdoby zaczeły odchodzić. Pozdrawiam

Gość magdaue
Do kate83: Nie zaluj zelu naloz spokojnie 3 grubsze nieco warstwy, jak zatapiasz cyrkonie to nawet 4 albo 5, a jak robisz frencha, to nalozpierwsza warstwe zelu, do lamoy potem namaluj biala masa french do lampy- ale na dwa razy tzn. 4 min, bo zel z bialym barwnikiem ma to do siebie, ze kiepsko przepuszcza promienie uv, gdyz duzo w nim barwnika, potem zel itp. I PAMIETAJ PRZEMYWASZ NA KONCU PRZED PILOWANIEM, I NIE ZALUJ ZELU, JAK ROBISZ DAJ 4 LUB 5 WARST, LEPSZY EFEKT I TRWALSZY. A co do te Pani z ozdobami to niech sprecyzuje o jakie jej chodzi? Cyrkonie? Proste- tzn. bierze sie patyczek taki cieniutki np. do szaszlyków chociazby, albo do odsówania skórek i tym szpicem, tzn. ostrzejsza strona macza sie delikatnie w zelu, dotyka( lapie) cyrkonie od góry naklada na zel, uprzednio nalozony oczywiscie jeszcze nie wkladany do lampy, bo chodzi o to, zeby sie ta cyrkonia w nim zatopila no i wtedy dopiero do lampy, jak utknie w tym zelu, mam nadzieje, ze zakumalas jakos...