Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

Gość kachnaaaaaa
obecnie w sklepie sun flower kosztuje 20zl za 7g, wiec po co allegro drozej?

Właściwie powinnam sprostować..wiem, że akryle tej firmy są beznadziejne, a gdzieś obiło mi się o uszy, że żele nie są najlepsze, odpryskiwały czy coś :) Oczywiście, jeśli słyszałaś wiele pozytywnych komentarzy na temat tych żeli to możesz zainwestować, tylko weż też pod uwagę to, że nie kupujesz od grosshandel tylko od sprzedawcy naildesing. Z tym pierwszym mogłyby być problemy, sama się o tym przekonałam :) Pozdrawiam :)

Gość MONIKA88
a w jakim sklepie mozna dostac żel?ja dotychcasz zamawiałam na allegro;/ni bardzo wiem gdzie sa normalnie dostępne. . .

Gość MONIKA88
wogóle mam jeszcze jeden problem i byłabym bardzo wdzięczna za porade:)jak ogladam te paznokcie na blogach to sa takie piekne,zwłaszcza frenche-i nie wime własnie czy one je robia na formie ze sa takie łądne?ja jak sie przyjrze to ciagle widze to przejscie;/strasznie mnie to irytuje:( niektóe maja taki mleczny kolor,i nie wime czy nawet gdzies nie rpzeczytalam ze mozna tam nałozyc tez włąsnie jakis delikatny mleczny lakier.czy mzoe próbowałyscie takim sposobem?jak wykonujecie frenche?prosze o dobra rade:)

Gość MONIKA88
w ramach sporostowania mówiac o tym przejsciu mialam na mysli moje paznokcie,ktore wykonuje:)

Dziewczyny od jakiś dwóch godzin nie mogę sie dostać na nasze forum :( Mam nadzieję, że to tylko przejściowe i Wy nie macie tego problemu :)

Gość MONIKA88
ja tez usiłowalam sie dostac i sie nie da;(

Ciekawe co się dzieje.. MONIKA88---> a odpowiadając na Twoje pytanie, wydaje mi się, że nie ma większej różnicy czy robi się na tipsie czy na formie, jedynie na formie można ładniej kształtować szkielecik pazurka..ale chodzi tu bardziej o kształt..przecież krzywą C i tak musisz później opracowywać itd. A jeśli chodzi o mleczny kolor to są przecież mleczne żele, po co lakier :) No chyba, że chcesz sama częsciej zmieniać wygląd pazurków malując je :)

Gość MONIKA88
jagódko,przyznam ze robie paznokcie od kilku tygodni,niemam kursu wiec czy mozesz mi to jasniej wytłumaczyc?jesli chodzi o linie C to mowisz o nałozeniu od lini usmiechu dodatkowej warstwy zelu?strasznie mnie frustruja te frenche wiec musze sie ich nauczyc:(a co do tego lakieru to mozna go dac ewentualnie pod zel czy nie?moze wtedy zel sie trzymac słabiej?pozdrawiam:)

Gość MONIKA88
no i wydaje mi sie ze miejsce przyklejenia tipsa dobrze opracowuje;/a jednak mi sie to nie podoba:(musze nawalic w tym miejscu jakis ozdob lub brokatu:(a czy uzywasz tip blendera?bo ja jeszcze nie i niewime czy to przez to . . .

Jesli chodzi o forum to na serwerze trwaja prace i musimy sie uzbroic w cierpliowc. niestety jest to od nas niezalezne;/

Monika88 jesli nadal widac linie przejscia sprobuj zrobic tak najpierw pilnikiem 100 tym grubszym wyrównaj tak by linia paznokcia i tipsa była równa i wygładzona by z boku nie bylo widac róznicy. Ale nie piłuj płytki paznokcia. Pozniej przetrzyj wilgotnym wacikiem z cleanerem i spojrz w ktorym miejscu widac przejscie. Wez pilnik 180 i piluj to miejsce. Jak juz bedziesz uwazac ze moze byc lepiej znow sprawdz jak wyglada cleanerem. I tak moze uda Ci sie do jakis rezultatów dojsc. Oczywiscie to idealu potrzeba duzo praktyki.

Chyba ze nie wiem o co Ci chodzi:> Bo troche zamieszanie piszesz:)

MONIKA88---> A jeśli chodzi o malowanie warstwy żelu to z tego co wiem można malować dopiero ostatnią warstwę, ponieważ dopiero ostatnią warstwę przemywasz cleanerem...wszystkie poprzednie warstwy pokryte są tłustą warstwą, której ja osobiście nie przemywam. A krzywa C to..hmm nie wiem jak to okreslic, wiec zaraz odeślę Cie na stronkę gdzie jest wszystko opisane.. :)

Gość MONIKA88
Dziekuje dziewczyny bardzo za wszytskie wskazówki:)

Gość ___________________FAJNE FORUM
http://www.eurofashion.com.pl/forum/index.php Przedłużanie i zdobienie paznokci - Paznokcie w pytaniach i odpowiedziach. Choroby i pielęgnacja paznokci Szkolenia, targi, pokazy - Tutaj możesz uzyskać szczegółowe informacje na temat szkoleń, targów i pokazów. Informacje o produktach - Tutaj możesz zadać pytania oraz znaleźć informacje dotyczące produktów Najczęściej zadawane pytania odnośnie paznokci.

Gość Sylwirka
Sylwirka: Hej laski! ja tez jestem początkujaca i mam pytanko:)przed nalozeniem timsa odtuszczamy plytke paznokcia a pozniej jeszcze ja matujemy i nastepnie przyklejamy tipsa? jezeli macie jakies filmiki to wysylajcie na mojego emaila:)) dziękuje i bardzo sie ciesze ze dołączylam do tipsiar:) pozdrawiam

Gość Sylwirka
Sylwirka: dziewczyny właśnie podziwieałam wzorki na www.paznokcie-oli.....są slicznie tylko powiedzcie mi czym sie robi takie krete linie jakimś pędzelkiem czy moze patyczkiem i jaki do tego lakiet??:)) dzieki pozdro

Sylwirka---> Paznokcia nie matujemy przed nałożeniem tipsa, dopiero po przyklejeniu tipsa zrównujemy próg(starając się nie piłować naturalnej płytki) i na koniec można jeszcze zmatowić całość bloczkiem polerskim. A jeśli chodzi Ci o maziaje to są one wykonane białym żelem, chyba, że masz na myśli linerek :) Pozdrawiam

Gość Sylwirka
Hej dziewczyny! mam problem z rejestracją:( mozecie to zbadać/. :))

Gość Sylwirka
na tym forum co jest podany link wyxej

Gość Sylwirka
Wiecie co dziś po dłuzszej przerwie bede znow robila paznokcie mam troche stracha zeby szybko nie odpadały i nie robiły sie pęcherzyki bo wczesniej miałam z tym problemy:(,ale troszkę sie dowiedzałam od was i myśle ze bedzie dobrze.Kupiłam klej z firmy star nails ale nie jest w pędzelku ,jak go mam nalozyc zeby nie bylo pęcherzow? wiecie cos o tej firmie?zel tez mam z tej firmy:)

Gość Sylwirka
hej to znowu ja:) oglądam właśnie galerie paznokci i mozeci mi powiedzieć jak zrobić linie uśmiechu rowno ładnie i idealnie?? :)i fręcz sie nakłada na pierwsza warstwę zelu?bo ja wcześniej pierwsze co to to nakladalam frencz a pozniej trzy warstwy zelu.....dzajcie mi wskazowki pozdrawiam pa pa pa :)

Jesli chodzi o klej to aby nie bylo pecherzykow to najwazniejszy jest sposob przykladania tipsa do plytki w momencie przyklejania. Wtedyu nie wolno dopuscic do tego by po docisnieciu rantu były pod spodem jeszcze bąbelki:) Sposobow na frencha jest wiele ja osobiscie klade cieniutka wartwe najpierw i dopiero na niej bialy zel na koncowke, nastepnie czystym, najwyzej lekko wilgotnym pedzelkiem po łuku wyrównuje linie jednym ew. dwoma pociagnieciami. Tutaj praktyka czyni mistrza.... i nie ma innego sposobu na super linie usmiechu bialym zelem. Za to mozna uzyc tipsow french ktore daja od razu idealna linie usmiechu:) nastepnie od lini usmiechu roz, potem budowanie krzywej c, no i wykonczenie glossem.

a co do forum to co sie tam dzieje? MI normalnie wszystko chodzi.

Gość kasicaaaaaaa
mi owszem ladnie chodzi, tylko szkoda, ze tak malo osob tam zaglada...:/

Gość anuls
No a ja właśnie mam problemy. Zarejestrowałam się, ale nie potrafię zalogować :( Lea, czy muszę odczekać, aby moje konto zostało aktywowane? Jeśli tak to ile? Bo mailem nie otrzymałam żadnego potwierdzenia rejestracji :(

Gość anuls
W ogóle znalazłam na necie dużo informacji odnośnie robienia tipsów i pielęgnacji paznokci - pomyślałam, że fajnie byłoby skleić to wszystko w jedną całość i wrzucić na stronkę. Już dziś się za to zabiorę, a mam nadzieję, że sprawa z moją rejestracją się wyjaśni ;)