Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca Ania

Tipsy Zelowe!!Pomocy0

Polecane posty

Gość kate83
jeszcze raz dzieki za pomoc!!!pozdrawiam

Gość kate83
jeszcze raz dzieki za pomoc!!!pozdrawiam

Gość kate83
jeszcze raz dzieki za porady!!!zabieram sie do roboty,pozdrawiam.o efektach dam znac

Gość magdaue
kate83 kup sobie jeszcze primer stosuj go na plytke paznokcia kropelke po zmatowieniu i bezposrednio przed nalozeniem zelu, tylko nie wlewaj go na tipsa, tylko na plytke, zwieksza on przyczepnosc zelu, dluzej sie trzymaja

Gość kate83
wiesz co tylko u mnie jest taki problem ze przy płytce paznokcia bardzo dobrze trzyma mi sie zel,gorzej jest z przyczepnoscia do tipsa.chodzi mi o to ze czasmi odchodzi mi zel od tipsa a na płytce paznokcia sie trzyma.niewiem dlaczego tak jest?a matowie dobrze cała powierzchnie.moze powiesz mi czemu tak sie dzieje?dzieki za pomoc

Gość magdaue
No ja bym powiedziala, ze zle matowisz... A jakiej firmy produktów uzywasz?

Gość kate83
rio,mam z tej firmy zel i lampe,nie podwazam twojego zdania ale ja twierdze ze dobrze matuje.skoro na paznokciu mi sie trzyma to tak samo powinno na tipsie,bo całosc jes matowiona jednakowo.jezeli mozesz to podaj mi moze jakas inna firme,moze okazac sie lepsza.mogła bym sprobowac na innym.

Gość ***Emila***
Witam, kupiłam ostatnio zestaw do tipsów na allegro, wsztstko byloby ok gdyby nie to ze chyba brakuje w nim rzeczy:nie ma nic nablyszczajacego,aani primera, wacików bezpylkowych....czy to mozna czyms zastapic??? Moje paznokcie po nalozeniu zeli i przemuciu odtluszczaczem sa matowe...:( co z tym??

Gość ***Emila***
Witam, kupiłam ostatnio zestaw do tipsow na allegro. wszystko byloby ok gdyby nie to ze brakuje paru rzeczy: czegos nablyszczajacego, wacikow bezpylkowych,primera...mozna czyms to zastapic??? Oprocz tego moje paznokcie po przemyciuu odtluszczaczem sa matowe dlaczego??? nakladam dwie warstwy zelu budujacego i jedna warstwe podkladu

Gość ***Emila***
Witam, kupiłam ostatnio zestaw do tipsow na allegro. wszystko byloby ok gdyby nie to ze brakuje paru rzeczy: czegos nablyszczajacego, wacikow bezpylkowych,primera...mozna czyms to zastapic??? Oprocz tego moje paznokcie po przemyciuu odtluszczaczem sa matowe dlaczego??? nakladam dwie warstwy zelu budujacego i jedna warstwe podkladu

Gość Olga1
witaj nikitanails o to moj e-mail olas7@buziaczek.pl

Gość magdaue
Tak z ciekawosci, jezeli któras z Was ma ten filmik, chcialabym go z czystej ciekawosci obejrzec, bardzo prosze o przeslanie na adres magdaue@op.pl Do kate 83: nie znam zeli rio, ktorych nazwe podalas, podaj linka, to zerkne, przede wszystkim nie zamawiaj tandetnej taniochy z allegro, moge Ci polecic jakies zele za przystepna cene, najlepsze sa te laski co zelem za 10 zl, robia paznokcie za 100... A masa po jednym dniu zolknie i odpada...

Gość Ninka00
witam was dziewczyny bardzo serdecznie jestem w trakcie robienia kursu metoda zelowa na tipsie i zelowa na formie jestem jeszcze niedoswiadczona i boje sie popelniac wiele bledow dlatego narazie czymam sie daleko od wykonywania tipsow na innych chcialam sie was poradzic i opisac jak ja je wykonuje i zeby ktora napisala jakie bledy popelniam , trosze sie gubie w kolejnosci i ilosci razy nakladania zelu a wiec chodzi mi o metode zelowa na tipsie po obrobce tipsu zmatowieniu itd itd nakladam pierwsza warstwe zelu i do lampy po wyciagneciu matuje ja aby wyrownac nierownosci oraz zmniejszyc ewentualny nadmiar zelu jezeli ktos chce french to po zmatowienu pierwszej warstwy zelu nakladam bialy french na zmatowiony zel i do lampy po wyciagneciu z lampy nakladam kolejny raz zel i do lampy po wyciagneciu kolejny raz matuje i maluje finishem , boje sie ze za wiele razy matuje :( prosze o rade :( !!

Gość Nini00
witam was dziewczyny bardzo serdecznie jestem w trakcie robienia kursu metoda zelowa na tipsie i zelowa na formie jestem jeszcze niedoswiadczona i boje sie popelniac wiele bledow dlatego narazie czymam sie daleko od wykonywania tipsow na innych chcialam sie was poradzic i opisac jak ja je wykonuje i zeby ktora napisala jakie bledy popelniam , trosze sie gubie w kolejnosci i ilosci razy nakladania zelu a wiec chodzi mi o metode zelowa na tipsie po obrobce tipsu zmatowieniu itd itd nakladam pierwsza warstwe zelu i do lampy po wyciagneciu matuje ja aby wyrownac nierownosci oraz zmniejszyc ewentualny nadmiar zelu jezeli ktos chce french to po zmatowienu pierwszej warstwy zelu nakladam bialy french na zmatowiony zel i do lampy po wyciagneciu z lampy nakladam kolejny raz zel i do lampy po wyciagneciu kolejny raz matuje i maluje finishem , boje sie ze za wiele razy matuje :( prosze o rade :( !!

Gość Nini00

Gość Ninek00

Gość chinka123
no to skoro jestes na kursie.to czemu nas sie pytasz? na kursie wszytsko mówią w końcu za to płacisz,tam sie pytaj po to jest kurs a nie nas...to po co robisz ten kurs? cos sciemniasz...pewnie sama sie uczysz i chcesz by ci ktos za darmo cos powiedzial jak robic,idz na kursie sie spytaj

Gość Nini00
widze ze osoby poczatkujace znajda tu pomocna dlon ...szkoda

Gość magdaue
Jak na moje oko to ty jestes na dupie, a nie na kursie, nie wiem co za debil po nalozeniu pierwszej warstwy matuje... Jakbys napisala prawde, a nie sciemniala ze jestes na kursie to by lepiej wygladalo... Wogole jakbys czytala wyzej co sie pisze, albo strone wczesniej to nie zadawalabys idiotycznych pytan, po nalozeniu kazdej warstwy absolutnie nie matowisz ani nie przemywasz cleanerem, bo to jest tzw. lepka warstwa dyspersyjna dzieki niej trzyma sie kolejna warstwa, a matowisz dopiero na koncu kiedy konczysz, bierzesz clner i przemywasz, nastepnie matowisz, znowu cleanerem myjesz, ostatnia warstwa zelu i do lampy.

Gość chinka123
dokładnie laska kupiła sobie pewnie zestaw na allegro i cos tam gdzies usłyszała od kogos jak sie robi mniej więcej i próbuje,ale zeby nie było ze niby nie uczy sie sama to sciemniła ze ejst na kursie...jak bys byla na kursie to bys anwet nie wiedziała o takim forum jak te i nie pytała bys sie tu o takie bzdury...wez laska idz lepiej na ten swoj kurs i tam sie popytaj dokladnie skoro taki robisz.

Gość magdaue
Kate a skad wogóle wzielas te zele????? Myslalam ze uzywasz jakiejs taniochy z allegro

Gość Czarna_kcrk
Chciałam napisać coś na temat waszych sporów!! Stylistki po kursach oburzaja sie na te uczace sie brzydko nazwane "tipsiary". wiem ze swojego doświadczenia ze sam kurs to za malo. moja siostra zrobila kurs i wziela sie do roboty i jak sie okazalo pieniadze zosatly wyrzucone w bloto poniewaz nie miala wogole smykalki do paznokci...dlatego ja zanim poszlam na kurs chcialam sprobowac czyy ma to wogole sens i uczylam sie na sobie... gdy mialam juz troszke pojecia praktycznego i moglam powedziec ze za kazdym razem tipsy wychodza mi super poszlam na kurs. zrobilam kurs podstawowy i kilka uzupelniajacych aby miec papierek.. teraz mam wlasny salon i grona zadowolonych klientek. wiec jak widzac sam kurs nie wystarczy zeby czegos sie nauczyc. trzeba probowac ostroznie na sobie i ja jestem jak najbardziej za paniami udajacymi sie tu po porady :)

Gość kate83
do madgaue.z ebaya.mieszkam w anglii i tutaj jest to popularna firma tych zeli.dzieki za link z tamytym zelem.

Gość chinka123
na samym pocżatku z tej strony zamwiałam żele...sa okropne...odchodzą w pazurków...lipa jakas

Gość Evelin_1988

Gość minimini20
?

Gość Evelin___
Czesc Mieszkam za granica i zamowlam sobie z pl wszystko co trzeba miec do robienia paznokci zelowych i akrylowe......chce sie nauczyc to robic .....kupilam sobie nawet dwie plytki z nauka krok po kroku ......chce sie nauczyc aby robic sobie i mamie paznokcie ....obie robi sliczne wzorki lakierami......czasem dziewczyny nam nawet placa za to......bardzo bym was prosila abyscie powiedzieli mi co mam zrobic jak chce miec zelowe ......i jak sie np robi wzorli z akrylu ? Z gory dziekuje :)