Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monis18

Mogliśmy wpaść - dni niepłodne

Polecane posty

Gość Monis18

kochałam się z chłopakiem 2 dni po okresie, czy wtedy jest duże prawdopodobienstwo że zajde w ciąze jak to jest z tymi dniami płodnymi i niepłodnymi, pomozcie

Gość a jak długi masz okres
bo to kwestia ile dni jesteś po pierwszym dniu cyklu a nie po okresie, no i jak długi masz cykl.

Gość Monis18
przewaznie mój cykl wynosi koło 30 - 31 dni , okres skończył mi się w niedziele a kochalismy sie wczoraj, zabezpieczyliśmy się tylko prezerwatywa

Gość a jak długi masz okres
ale kiedy Ci się zaczął, bo to jest wazne

Ale wogóle o czym wy mówiecie - jesli zabezpieczali się prezerwatywą, a ta nie pękła ani nie spadła - no to szanse są naprawdę znikome nawet jeśli by to było w dni płodne...

Gość tort
a powiedz czy było warto, biorac pod uwage stres który przeżywasz?

mafou no wlasnie! Mysle, ze nim zacznie sie uprawiac sex powinno sie troche doksztalcic w tej dziedzinie :O

Gość Monis18
okres zaczął mi się w czwartek, czasem prezerwatywa nie wystarcza tak moja przyjaciółka zaszła w ciąze, chyba było warto ale boje się ze poddałm się chwili i moge tego żałowac no ale... nie cofne tego

Gość ja wam radze uważać z dniami
płodnymi, naprawdę... Ja mam okres co ok. 35-45 dni, myślałam, ze w ogóle nie mam owulacji, każdy mówi o tym, ze ona jest ok. 14 dni przed okresem. Wyczytałam w fachowej literaturze, ze owulacja jest od 11 do 16 dni przed okresem. Wielu lekarzy mówi, z ejak ktos ma tak długie cykle, to pewnie wcale nie ma owulacji, zwłaszcza jak nie ma wyraźnych objawów jak śluz, bóle jajników, zmiana temperatury itd. A mi, zaraz po okresie ostatnio zaczęła lecieć jakaś dziwna krew, takie skrzepy itd. Myślałam z początku, ze to może owulacja. Ale okres miałam dopiero za 25 dni albo nawet dłużej, więc było to niemożliwe. Poszłam do lekarza i się okazało... że to owulacja. I że wszystko jest możliwe. Dlatego nie uprawiam seksu w ogóle, bo dla mnie wpadka byłaby tragedią. Chociaż mam 22 lata, nadal jestem dziewicą. Leczyłam się hormonalnie kilka lat, więc teraz chcę, zeby mi się wreszcie ustabilizował cykl. A bez tabletek anty i gumy nie ma mowy o seksie w moim przypadku. Wiem, ze może przesadzam, ale ja naprawdę nie chce dziecka i musze zrobić wszystko, zeby zminimalizowac ryzyko. Więc w sumie, jeżeli nie masz jakichś superregularnych cykli i owulacji, to uważaj. Wszystko jest możliwe. Owulacja jest tylko raz w ciągu cyklu- to jest pewne. Ale kiedy nastąpi... to trudno przewidziec. Raz może być wyjątkowo wcześnie, raz może się spóźnić. I nie zawsze, jak widac jest 14 dni od okresu, bo- jak w moim przypadku- równie dobrze moze być 20 czy 25 dni od okresu. A moja mama miała okres raz na 6 miesięcy (!!!!!!) i jakoś tez miała owulację, która zakończyła się ciążą, więc teraz piszę:) Też zaden lekarz jej o tę ciążę nie podejrzewał. Kiedy nie miała okresu jak zawsze, już pół roku, to poszła do lekarza, ten jej zaaplikował zastrzyki hormonalne, zeby okres wywołać, a jak się nie pojawił, to sie mama dowiedziała, ze już jest w 4 miesiącu ciąży:)

Gość ja wam radze uważać z dniami
płodnymi, naprawdę... Ja mam okres co ok. 35-45 dni, myślałam, ze w ogóle nie mam owulacji, każdy mówi o tym, ze ona jest ok. 14 dni przed okresem. Wyczytałam w fachowej literaturze, ze owulacja jest od 11 do 16 dni przed okresem. Wielu lekarzy mówi, z ejak ktos ma tak długie cykle, to pewnie wcale nie ma owulacji, zwłaszcza jak nie ma wyraźnych objawów jak śluz, bóle jajników, zmiana temperatury itd. A mi, zaraz po okresie ostatnio zaczęła lecieć jakaś dziwna krew, takie skrzepy itd. Myślałam z początku, ze to może owulacja. Ale okres miałam dopiero za 25 dni albo nawet dłużej, więc było to niemożliwe. Poszłam do lekarza i się okazało... że to owulacja. I że wszystko jest możliwe. Dlatego nie uprawiam seksu w ogóle, bo dla mnie wpadka byłaby tragedią. Chociaż mam 22 lata, nadal jestem dziewicą. Leczyłam się hormonalnie kilka lat, więc teraz chcę, zeby mi się wreszcie ustabilizował cykl. A bez tabletek anty i gumy nie ma mowy o seksie w moim przypadku. Wiem, ze może przesadzam, ale ja naprawdę nie chce dziecka i musze zrobić wszystko, zeby zminimalizowac ryzyko. Więc w sumie, jeżeli nie masz jakichś superregularnych cykli i owulacji, to uważaj. Wszystko jest możliwe. Owulacja jest tylko raz w ciągu cyklu- to jest pewne. Ale kiedy nastąpi... to trudno przewidziec. Raz może być wyjątkowo wcześnie, raz może się spóźnić. I nie zawsze, jak widac jest 14 dni od okresu, bo- jak w moim przypadku- równie dobrze moze być 20 czy 25 dni od okresu. A moja mama miała okres raz na 6 miesięcy (!!!!!!) i jakoś tez miała owulację, która zakończyła się ciążą, więc teraz piszę:) Też zaden lekarz jej o tę ciążę nie podejrzewał. Kiedy nie miała okresu jak zawsze, już pół roku, to poszła do lekarza, ten jej zaaplikował zastrzyki hormonalne, zeby okres wywołać, a jak się nie pojawił, to sie mama dowiedziała, ze już jest w 4 miesiącu ciąży:)

Sory, kochaliscie się w gumce i boisz się czy jestesw ciąży?:O U tej twojej kumpeli to plemniki się pewnie przegryzły przez lateks :O

Gość Upssssuppps
Wiec kiedy sa dni płodne? Ok 14.dni przed okresem tak? NIo ja powiem ze kocham sie bez zabezpieczenia z chłopakiem on kontroluje wszystko, wiec nie boj sie jesli kochaliscie sie z gumą! My uprwiamy seks od 2,5 miesiaca bez niczego.

Gość mysiapysia24
A my uprawiamy seks od 7 lat, biore tabletki i wszystko jest ok. Teraz odstawilam na 3 miesiace zeby organizm sobie odpoczal (raz na rok mam taka przerwe) i gdy poszlam do lekarza miesiac po odstawianiu tabletek na usg zobaczylam jajeczko ktore sobie dojrzewalo, byl to dokladnie 12 dzien cyklu! teraz tylk prezerwatywa wystarcza. Za 2 tyg wracam do tabletek.

Gość Upssssuppps
Ja tez bym chciała brac tabletki ale mam tradzik i boje sie ze po odstawianiu bede miała nasilenie =/