Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiuniaWroc

CyNk ???? kto bral? wpisywac sie

Polecane posty

Gość kisiaczek85
ja brałam cynk, a takze selen z witamina E przez jakis miesiac, a do tego twarz smarowałam maścią cynkową (w te zapryszczone miejsca zamiast kremu) i pojedyncze krostki pastą cynkową na noc. uważam, że mi to bardzo pomogło i naprawde polecam. szczególnie dobre działanie jest tej pasty, która ma gęstszą konsystencję niż maść, na ranki po wyciśnięciu syfka. rano nie budziłam się już z zaczerwienioną raną, wyglądało to o wiele lepiej. teraz kupiłam sobie skrzyp polny i niestety po zakupie sie zorientowałam, ze jest z witaminą B12, ale jak już mam to będę lykać, bo ma w sobie jezcze inne dobre składniki. zobaczymy co z tego bedzie.. aha! ten skrzyp też zawira cynk i to w ilości 67% dziennego zapotrzepowania w tabletce.

Anabela - bo zle wplywa na pryszcze, tak przynajmniej czesto pisza. Ja dalej lykam silice ;) zobacze jak z efektami aha no i pije herbatke z bratka ale dopiero bedzie miesiac a slyszlaam ze trzeba dluzej. pozdrawiam

Gość kisiaczek85
więc witamina b12 konkretnie wpływa na wzmożoną produkcję łoju w skórze, z którego jak wiadomo mogą tworzyć się pryszcze. o działaniu selenu szerzej mozesz sobie poczytać w wielu artykułach na necie, ale często też wspomina się, że w swym działaniu dobrze wpływa na stan skóry.

Gość gość
Ja przyjmuję cynk regularnie razem z selenem jedząc suplement Selenium Bonus. Pozbywam się tym samym częstych objawów zmęczenia.