Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja86lodzhyh

Czy to zespół jelita nadwrażliwego?Pomocy!

Polecane posty

Gość Patrycja86lodzhyh

WITAJCIE KOCHANI! MAM 21 LAT. OD JAKIEGOS CZASU MAM PROBLEM Z ZALATWIANIEM SIE. CZUJE JAK BY COS PRZESUWALO MI SIE W JELITACH:/ POZA TYM CZESTO CHCE MI SIE\"PRYKAC\" A CO NAJGORSZE KILKA RAZY DZIENNIE BIEGAM DO KIBELKA ZROBIC KUPKE;/.NIE SA TO BIEGUNKI,NIE MAM ZAPARC.ROBIE KUPE KTORA \"WYSYPUJE SIE\" ZE MNIE W POSTACI KULEK:/...POZA TYM CZASAMI IDE DO WC I ZALATWIAM SIE SAMAM TAKA MAZKA ZOLTA LUB PRZEZROCZYSTA WYLATUJE TO RAZEM Z GAZAMI:(...ECH MOWIE WAM TRAGEDIA!! CZASAMI MAM WYSADZONT BRZUCH POD ZEBRAMI ALE NIE ZDARZA SIE TO CZESTO. NAJBARDZIEJ MECZY MNIE TO ZALATWIANIE SIE!!! BLAGAM WAS POMOZCIE MI!!!

Gość nie podam ncka
popros od rodzinnego lekarza skierowanie do gastrologa...jezeli panstwowo to czeka sie miesiac :O on prawdopodobnie skieruje cie na kolonoskopie

Gość a czy masz stres
bo ta choroba jest od stresu glownie..

Gość Patrycja86lodzhyh
bylam juz u gastrologa:/ przepisal mi kreon i duspatalin retard ale nic mi to nie pomaga;(... Czy takie sa objawy jelita nadwwrazliwego/?

Gość Patrycja86lodzhyh
Nie wiem czy dotyczy mnie ta choroba bo lekarz nic mi nie mowil co mi jest.Wiem,ze mam zla kurczliwosc pecherzyka zolciowego i zapalenie blony sluzowe zoladka i dwunastnicy;/...a do reszty nie wiem:( pozniej mowila cos o refluksie ale powiedziala aby nie podciagac tego pod refluks juz mi to przeszlo teraz to zalatwianie sie mnie emczy:(

Gość jelitko
idz do gastroenterologa. w tym przypadku tylko lekarz specjalista jest w stanie okreslic przyczyne Twojej choroby; to nie musi byc jelito drazliwe, to moze byc helicobakter w zoladku, poczatki wrzodow, podwyzszony stan kwasow i stan zapalny zoladka/dwunastnicy, a takze polipy/ nawet rak w jelitach jak i nerwica i nerwowy tryb zycia. na forum nic wiecej Ci nie powiedza, zwlaszcza ze stan drazliwego jelita cienkiego/grubego to stan przewlekly tzw. zespol ktory nie pojawia sie z dnia na dzien. Mialas gastroskopie? to podstawowe badanie ktore zdiagnozuje stan zoladka i wpustu. Jesli masz stan zapalny to moze byc oznaka takich wyproznien i luznych kupek. Potrzebne sa leki obnizajace kwasowosc - Gaec, Controlloc itp. Poza tym przyczyna stanow zapalnych tez bywa bakteria Helicobacter Pylori, przy badaniu gastroskopia pobierany jest wycinek aby stwierdzic obecnosc kakterii. Wtedy dodaje sie antybiotyk. Refluks to nie jest bo by Cie bolalo pod mostkiem - trzon zoladka. Jesli nie gastroskopia to kolonoskopia badanie jelit (nieprzyjemne). Zycze zdrowia i malo stresow!

Gość Patrycja86lodzhyh
AAA i jescze jedno!Jak nie chce mi sie kupe to nie mam az takich wzdec.Najbardziej jak czuje ze kupa sie zbliza to wtedy wzdecia sie wlaczaja!!:(

Gość Patrycja86lodzhyh
Gastroskobie mialam robiona:(

Gość może jakieś pasożyty układu
pokarmowego?

Gość Patrycja86lodzhyh
nie wiem=(... Czy Wy cierpcie na chorobe nadwrazliwego jelita i macie objawy takie jak opisalam??

Gość zrób badania pod kątem
pasożytów. Albo w ogóle odrobacz się. Ludzie często TO mają a nawet nie wiedzą. Lekarz rodzinny zapisze Ci tabletki na odrobaczanie.

Gość Patrycja86lodzhyh
Mialam wszystkie badania... poza tym mam ksiaeczke zdrowia. :(

Gość Patrycja86lodzhyh
Mialam wszystkie badania...krew z kalu tez :(