Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3007

ciąża po aborcji ?

Polecane posty

Gość skoro nie chcesz dziecka
.... aborcja jest nielegalna, dam znac na policje i pojdziesz siedziec...pozwol temu dziecku urodzic sie, daj do adopcji, daj mu szanse:)

Gość przygarne twoje dziecko

Gość kochana20
3007 idz spac przed toba duzo godzin samotnosci i bolu...mimo wszystko zostaw te glupie komentarze juz!

Te zdjecia od Jaszczury odnosnie aborcji to koszmar!!!! Glowa osobno raczki nozki! Wszystko rozerwane KOSZMAR!!!!! Az mnie gesia skorka zlapala

Pierdolnijcie się wszystkie zwolenniczki aborcji w te puste łebki! Łaski nie robisz, autorko, że tu zaglądasz. Wolę żyć nadzieją, że są kobiety, dla których ważniejsze jest życie, które noszą pod sercem, niż ich własne dobro. Wiem, to Utopia...

Biedne malenastwa :( Tak latwo JE zabic gdyz sa bezbronne To my matki mamy bronic i kochac !!!!! A co niektore robia? Zadaja bol! ZABIJAJA!! Mysle ze wczesniej czy pozniej bedziesz miala wyrzuty sumienia

Gość kochana20
3007 cos mi net szwankuje nie wiem czy wiadomosci doszla sprobje jutro buziaki trzymaj sie i idz spac nie warto sie zamartwiac

Gość iwonajjjj
Kochana, nie usuwaj tej ciąży. Jeśli ten facet była ci tak drogi, to pomyśl, dziecko będzie miał jego i twoje geny. To będzie na pewno śliczne i mądre dziecko. Nie szkoda Ci? Zmień decyzję. Będzie ci lżej.

uwazam ze jesli facet cie tak zostawił i tak załatwił to mozesz usunąc tę ciąze jesli naprawde nie ma innego wyjscia to zrób to czytając co ludzie napisali o tobie zebys zduchała to powiem tyle niech oni postawią sie w twoijej sytuacji i zobaczą jak jest a jesli nie wiedza to nie chce nie wpieprzają w nie swoje sprawy . Jestem chłopakiem mam dziewczynę i przyzekłem sobie ze nie opuszcze jej nigdy moze to wydawac sie smieszne ale tak jest jestem chłopakiem typu słowa w czyn i tego sie trzymam wiec uwazam ze jesli nie ma innego wyjscia zrób to tylko zawsze mysli najpierw a potem działaj pozdrawiam bardzo :* P.S jeli mozena prosze zeby niektórzy odziedzili mój post i wpisali sie tam przepraszam Cie ze ogłaszam sie . Mam nadzieje ze jak odziewdzisz mój post to zobaczysz dlaczego tu to ogłosiłem . wracając do tematu jesli to zrobisz i nie bedziesz miała problemów to jestes silna psychicznie wrecz bohaterka bo napewno wiele kobiet nie odwarzyło by sie tego zrobić > :*

Bohaterka? Zwykła kurwa, która nie potrafi stawić czoła \"problemowi\". Lepiej usunąć niż spróbować zawalczyć. Po latach, może pięciu, może czterdziestu, to wszystko wróci. I mam nadzieję, że poczujesz się jak stu procentowa morderczyni. Czego sobie i Wam życzę. Amen.

Gość do autorki...
wspólczuje ci sytuacji w ktorej sie znalazlas! nie oceniam ani nie potepiam- jednakze zanim zrobisz cos czego mozesz pozniej zalowac rozpatrz wszystkie za oraz przeciw! a moze znajdziesz inne wyjscie, w tej chwili jestes zalamana bo zostawil cie ktos kogo tak bardzo darzylas uczuciem i ktory zawodl cie w takiej sytuacji- moze gdybys zdecydowala sie urodzic to dziecko pokazalabys ze jestes silna i odwazna kobieta, ze sama sobie potrafisz poradzic i nie potrzebny ci do tego taki gnojek- jak twoj byly chlopak! Mimo wszystko cokolwiek postanowisz zrobic trzymam za Ciebie kciuki i zycze wszystkiego najlepszego

Gość hmn
moze to dzieciatko pomoze ci przetrwac trudne chwile, ono nie jest winne....... niczemu,mozliwe ze tak mialo sie stac

Gość nie słuchaj ich
to jest wyłącznie jej sprawa jak postąpi - i dajcie jej spokój autorko - moja mamam po urodzeniu mnie dwa razy usuwała ciąże (łyżeczkowanie) po czym w wieku 32 lat urodziła bez żadnych komplikacji brata - nie przejmuj - większe wyrzuty będziesz miała jak nie będziesz miała pieniędzy na jedzenie dla dziecka niż w ten sposób a michalino - sądząc po nicu masz 17 lat?? co ty możesz wiedzieć o takich problemach???? do książek a nie krytykować starszych!

Nick nie zawsze mówi prawdę. A poza tym - wiek nie świadczy o dojrzałości. Czasem ci \"starsi\" są większymi tępakami niż taka siedemnastolatka. Swoją drogą - widzę, że duma Cię rozpiera, że Twoja matka dwa razy zabiła swoje dziecko. Ty pewnie zrobisz to samo, ewentualnie nakłonisz do tego swoją dziewczynę (nie wiem, jakiej płci jesteś). Kurestwo jest dziedziczne.

Gość iwonajjjjjj
Pytasz o ciążę po aborcji. Czyli chcesz ys mieć dziecko. Pamiętaj, jeśli usuniesz, TEGO dziecka więcej mieć nie będziesz. A mogłabys już to mieć za sobą. Dziecko by rosło i cie kochało. ja tez kiedyś stanęłam wobec takiego jak ty dyklematu. Nie zdecydowałam się na zabieg, ale po kilku tygodniach poroniłam. Tak strasznie żałuję tego dziecka i tak bardzo bym chciała odzyskać TAMTO WŁAŚNIE

Gość do niesluchaj ich
ale jestes nieinteligentna, nie ma co glasic ze twoja mama usunela dwa razy, bo to nie powod do dumy, a co do dziecka to wiele kobiet daje sobie rady, autorka ma pewnie rodzicow bliskich ktorzy by jej pomogli, a ty tu gadasz ze lepiej usunac

Gość Lisha
kobiety które decydują się na aborcję nie wiedzą co robią.Myślą, że usuwają płód, a tak naprawdę zabijają dziecko które noszą pod piersią i które kocha swoją matke któa ma takie myśli. Aborcja to MORDERSTWO i nie tłumaczy tego ani to że nie ma się środków na wychowanie dziecka ani to że będzie się samotną matką.Yo tak jakbyś stanęła na ulicy i strzeliła SWOJEMU DZIECKU w łeb. Wiem że to jest ciężka sytuacja, ale trzeba być dorosłym i odpowiadać za swoje czyny a nie uciekać się do morderstwa swojego dziecka!!!!!!!!!!!!! wyobrażacie to sobie, że po śmierci matek które zdecydowały się na aborcję ich własne dziecko zada im pytanie : "mamo, dlaczego mnie nie chciałaś, dlaczego mnie zabiłaś?..."

Gość ekoterm
Lisha, proszę, poczytaj Biblie zanim zaczniesz wygadywac podobne bzdury. Dlaczego nie można było chować na cmentarzach plodów, które matki poroniły? Bo nie mają duszy, dusza jest atrybutem człowieka, nie płodu, więc prosze, przestań mówic o tym, co po śmierci... :O

Gość nie słuchaj ich
ja się nie chwalę tym tylko informuję autorkę topicu, ponieważ zadała takie pytanie wasze zdanie mnie nie obchodzi, gdybym była na jej miejscu (też mam 20lat) zrobiłabym to samo i naprawdę NIC mnie wasze zdanie nie interesuje, krzyczycie tylko, a nie staracie się zrozumieć powodów dlaczego podjęła tak dramatyczną decyzję, w polsce to norma, no tak:o tak, ze autorko - jeśli zabieg zosatnie przeprowadzony dobrze (polecony przez kogoś lekarz chyba robi ok) nie będzie problemu z zajściem w kolejną ciążę gdy będziesz na ten krok gotowa pozdrawiam

Ciekawe, że najgłośniej krzyczą i plują na Autorkę tematu nastolatki, bezdzietne /po poronieniu lub takie co dotąd nie zaszły w ciążę/ i kobiety, które w podobnej sytuacji podjęły inną decyzję. Ani jednego krytycznego wpisu od kobiet, które usunęły ciążę i żałują swej decyzji. Ponadto proponuję, by przeczytać wpisy Autorki od początku, to w końcu tylko trzy strony, zamiast upewniać ją, że \"znajdzie wsparcie w rodzicach\" :O

Gość Lisha
EKOTERM, przykro mi że niektórzy ludzie mają tak płytkie poglądy jakie reprezentujesz i myślisz, że płód to nie człowiek, który nie czuje :/ nie mam zamiaru nikogo moralziować, ale zastanów się jeszcze raz nad tym, co sama napisałaś.

Gość nie słuchaj ich
dokładnie, poza tym - co to za wsparcie.. mnie śmieszą takie nastoletnie mamusie, ktore rodzą ucząc się, a po porodzie - no przecież ona musi dokończyć LO - i kto to jej dziecko wychowuje? mama, babcia, ciocia - bo mamusia przecież lekcje ma i musi się uczyć..:o wszyscy są OBARCZENI jej dzieckiem a nie wspierają

Gość nie słuchaj ich
dokładnie było do KOSZKA

Gość do niesluchaj ich
a dlaczego niby nie moglaby liczyc na pomoc najblizszych! w dzisiejszych czasch nie ma przeszkod w jednoczesnym wychowywaniu dziecka i uczeniu sie! jesli ktos chce to potrafi i wychowac dziecko i zdobyc wyksztalcenie

Gość ikkatarzynka84
pewno autorko... niech ci lekarz usunie dzidziusia... rozerwie go na male kawaleczki.. jego male raczki.. nozki..brzusio..serduszko... niech sobie dzicia pocierpi .. a co... kiedys nie bedziesz mogla miec dzieci ( jest takie prawdopodobienstwo) i bedziesz zalowala ze moglas miec corunie albo synka.... jestes morderca... facet to debil..ale zyc sie da.. moja kumpele tez facet zostawil ale ona nie usunela.. nie poddala sie i dzisiaj jest szczesliwa.. ma swoja firme i nowego faceta i swoja dzidzie...

Gość do niesluchaj ich
a zreszta to jej decyzja my sobie mozemy wyrazac wlasne zdania nic to nie zmieni, autorka i tak zrobi co uwaza za sluszne i nikt jej od tego nie odwiedzie

Przecież wiadomo,że wczesniej,czy pózniej pojawią się wyrzuty sumienia. Tak na logike,nikt nie jest w stanie znieśc takiego balastu,jakim jest usunięcie ciązy. No,chyba,że mamy na myśli jakąs patologie społeczną... Z tego,co zauwazyłam,autorka topiku jest osobą wrażliwą i uczuciową. Zastanówcie się głupie dziewczyny,co ona pózniej zrobi z tymi wyrzutami?Na dodatek jest młoda i chyba nie wie jakie problemy i dylematy życie dla niej szykuje.Gdy kiedyś skonfrontuje obecny problem z tymi,które kiedyś staną na jej drodze,to poczuje się okropnie.

Gość boszz co za bzdury
autorko - moze nie odpowiem na twoje pytanie, ale wiem, że żadne wyrzuty sumienia mi żyć nie przeszkadzają.. co wy możecie o tym wiedzieć, atakujecie ją tylko.. usuwałam w 2 kl LO 6 lat temu - teraz studiuję, pracuję - żyję miałam dołek ok dwóch dni po zabiegu - normalne - szaleją hormony - popłakałam dzień, może dwa - i tyle ok, są przypadki, że komuś coś się robi przez te wyrzuty sumienia, ale nie każdemu i nie wiadomo, że w jej akurat przypadku też tak będzie ( a wrażliwość każdy ma) zostałaś sama z problemem, więc myśl o sobie - tylko tyle

I nie trzeba do tego eksperta i kobiety doświadczonej aborcją,żeby stwierdzić fakt,że zniszczy sobie dziewczyna zdrowie psychiczne. Zdrowie jest wartością najwazniejszą. I dlaczego niby autorka nie może oddać dziecka do adopcji? Chyba dlatego,że jest wrażliwą osobą i mogłaby sobie z tym nie poradzić.Hehe,natomiast z konsekwencjami aborcji poradzi sobie NA PEWNO :o Ciekawe dlaczego nie może się otoczenie dowiedzieć o jej sytuacji?? Mogłaby na dobra sprawę obciązyć gnoja alimentami i żadąc od niego wsparcia finansowego! Dlaczego ma to mu ujść płazem?