Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zwariowana Żaba

jak można nie chcieć dziecka...

Polecane posty

Gość nokids
moze twoje zycie bez dziecka jest bezcelowe i puste. zapewniam cie ze jest wiele osob, ktore nie maja dzieci, a ktorych zycie jest ok.

narazie sie ucze i jestem(moim zdaniem)za mloda na dziecko...ale za kilka lat wydac na swiat taka mala istotke to cudowne!!najcudowniejsze co mzoe byc!!

Gość seksowna suczka
jakby moje dziecko mialo wygladac tak jak ty żaba, to wole nie miec dzieci :o:p

Gość nokids
ja natomiast mam 30 lat i jak dotad nie czuje zadnego powolania do bycia matka. malo tego, sama mysl o dziecku mie przeraza. nie wiem tez w jaki sposob dziecko mialoby wzbogacic moje zycie.

Gość uwierz że można
Ludzie są różni, jedno wolą być prawnikami drudzy sprzedawcami, jeszcze jedni chcą mieć dzieci, a inni nie chcą ich mieć w ogóle. Każdy człowiek jest inaczej skonstruowany, ma inny wygląd, charakter.

Gość i zmarnujesz
dziecku życie, bo będziesz próbowała zapełnić nim swoką emocjonalną pustkę. :( Później za 20 lat pojawi się na kefe następny niski i brzydki frustrat, efekt wypełniania pustki przez mamusię

Gość onnnnnnna
To czy kogos zycie jest puste i bezcelowe, zalezy od samego czlowieka, od jego checi rozwoju itp. Dziecko nie ma to nic dp rzeczy. Powiedzialabym, ze jest wrecz odwrotnie. Jezeli kogos zycie jest puste i bezcelowe, to sprawia sobie dziecko, aby zapelnic pustke, ktora sam nie potrafil wypelnic. Dziecko staje sie "wypelniaczem" zycia. Mam 22 lata i w wieku 15 lat powiedzialam, ze nigdy nie bede miala dzieci. Minelo 7 lat i jestem na 100% pewna ze nigdy nie bede miala dziecka. W tym przypadku jestem przyslowia krowa, ktora nigdy zdania nie zmienia. Zycie jest tak fascynujace, tyle jest rzeczy do zrobienia, marzen do spelnienia ze tylko ktos pusty w srodku moze sie nudzic.

Gość wiesz nie dla wszystkich
jedynym i najważniejszym celem w życiu jest przekazanie swoich genów dalej w świat - i to ich wolny wybór dla mnie niezrozumiałe jest zachwycanie się obślinionym, zasmarkanym i zasikanym dzieckiem, konsystencją jego kupki czy innych równie interesujących rzeczy... nie mówię, że nigdy dziecka nie chcę mieć, ale na pewno nie będzie ono centrum mojej egzyztencji - nie trawię takich matek...

Gość nokids
do i zmarnujesz --> ale sie usmialam z tego frustrata...

ok krowo widze ze niektorzy nigdy nie dojrzeja do tego aby byc rodzice,co wcale nie oznacza siedzenia i nudzenia sie...dla mnie urodzenie dziecka otwiera nowy etap w zyciu a nie zamyka cale zycie wiec jesli dla ciebie jest inaczej to wspolczuje:)

Gość chciec dziecko
gdy nie ma sie z czego zyc i gdzie zyc, pierdolicie glupoty, to luxus dla nieliczych... :P

Gość ja bardzo chcę
ale jakoś nie mogę znaleźć odpowiedniego faceta.

Gość nokids
moje kolezanki, ktore pozostawaly matkami pozmienialy sie o 180°. z seksownych babek zamienily sie w takie szare myszki. przytyly, poobcinaly wlosy i gadaja tylko i wylacznie o dzieciach i gotowaniu.

Gość nokids
zwariowana zabko: ile masz lat?

Gość onnnnnnna
Nie masz mi czego wspolczuc:) Moje zycei jest swietne i zawsze takie bedzie. A dojrzala to ja jestem az nadto. Nie potrzebuje dziecka, aby czuc sie speniona.

Gość seksowna suczka
a wydaje sie jakbys miala 11 :o

Gość nokids
zwariowana zabko: podobno im sie jest mlodszym tym latwiej sie rodzi :-). Ale ja ci mowie: skoncz szkole, idz do pracy, bodz niezalezna a dopiero potem szukaj dobrego meza ( ewentualnego ojca).

Gość seksowna suczka
no to podaj łape ;)

Gość nokids
mialo byc badz... \a nie bodz :-?