Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agaW

Co to moze byc??

Polecane posty

Witam. Moja coreczka od okolo miesiaca czasu ma czerwone plamy na policzkach, brodzie i nadgarstkach nie jem juz od 2 miesiecy zadnego nabialu nie pije mleka. Nie jem zadnych cytrusów i innych alergizujacych rzeczy. Nie mam pojecia co to moze byc?? Coreczka ma teraz 4 miesiace. Dziewczyny czy mialyscie podobny problem??

Gość moze to skaza białkowa
czyli atopowe zapalenie skóry?

Gość jesli to skaza
to musisz tez uwazac na plyny do kapieli i wszelkie inne kosmetyki oraz na ubranka - wszystko bawelniane i najlepiej biale. oczywiscie na miliard innych rzeczy tez trezba uwazac ale te to chyba podstawa.

Oliwa z oliwek. (smarowana i jedzona przez Ciebie) Oliwka bambino To moze byc cokolwiek, podaje co u nas bylo, zupelnie niepsodziewanie

Gość jesli to skaza
aaaa wlasnie nawilzane husteczki z jonsona - okropnie uczulaja !!!!!!!!!!!!!

Gość jesli to skaza
CHusteczki :)

dziewczyny do kapieli uzywam tylko oliwy z oliwek i samej wody zadnych myeł i płynow szamponów itp.Nie uzywam tez chusteczek nawilzajacych do buzki tylko pupe wycieram chusteczkami pampersa

Szanta myslisz ze uczula ja oliwa z oliwek??

Ja sobie chwalę  na wrazliwą skórę serum do skóry Essenz - jest świetny, nawilża doskonale i dzięki niemu nie mam w końcu problemów z przesuszona skóra. Pewnie to kwestia ze kosmetyki są mega naturalne i bardzo pomagają!

Gość Gosc

Nie jest to czasem rumien zakazny? Chyba ze skóra jest sucha to AZS 

Gość Tata

Tak - to "typowe" atopowe zapalenie skóry. Nasza córka też to miała i nadal mimo wieku 5 lat ma. Z czasem nauczysz sobie radzić z problemem. Konieczne są emolienty (często nie wystarczy jeden, zazwyczaj trzeba przetestować kilka o różnym składzie zanim trafi się na ten który pomaga). Alergizowania w tym wieku nie dojdziesz... ważny za to jest wygląd stolca. O ile jest zwarty to nie przejmuj się, płynne, galaretowate, śluzowate zielone gile to objaw silnej reakcji jelit (wtedy koniecznie konsultacja z gastrologiem).

Oczywiście muszisz podchodzić do dziecka z rozwagą i nie podawać czegoś co zauważalnie zwiększa objawy.

Na niewielkie rany, lub punktowe zmiany Dermaveel, Fucibet lipid, lub maści na hydrokortyzolu.