Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcepoznackogos

stuttgart

Polecane posty

Gość chcepoznackogos

ludzie ktorzy mieszakcie w stuttgarcie albo w poblizu wpisujecie sie! moze mozemy sie zapoznac!

Gość chcepoznackogos
no nie mowcie mi ze nikt nie mieszka w stuttgarcie...no ludzie wpsiujcie sie!

Gość o.n.on
ja miszkam i studiuje a stuttgarcie

Gość serggio
Poznac sie zawsze mozna,czemu nie;)

Ja jeżdzę czasem do Ditzingen. Stuttgart odwiedzam przy okazji. Ostatnio zrobiłam fajne zakupy w Metzingen. Byliście w knajpce Wichtel?

Gość serggio
ja nie bylem ale do Metzingen zagladam:)

Zajrzyj do WIchtla, tamjest super ciemne piwko. Nalewają w butelki na wynos. Drugi Wichtel jest wlasnie w Ditzingen. W tym Stuttgart Feurbach (nie wiem jak się pisze) pracuje moja koleżanka Agata i niedługo Jola. Podejdz to sobie pogadasz po polsku ;)

Gość serggio
ale gdzie ten Wichtel?W tym Metzingen?Czy tym Feuerbachu?I te kolezanki pracuja w tym Feuerbachu w tej knajpce z ciemnym piwkiem??

Tak w Feurebachu pracuje narazie Agata na pewno juz wieki, moja druga kumpelka pracowała lata w Ditzingen w Wichtlu. http://www.wichtel.de/ tu masz adresy dokładne a piwko polecam jest zabójcze.

Gość serggio
a ktore dokladnie polecasz??;) bo troche wyboru to maja...!!A Ty tez ze Stuttgartu?? czy z Polski ?

No szkoda, ze nie ma zdjec wnętrz. Kiedys były. Ja byłam teraz we wrzesniu i niestety nie było czasu na Wichtel :O Ogólnie to mało jest Polaków w tych rejonach. Moja przyjaciółka ma znajomych większość włoskich rodzin.

Jutro zapytam kumpelki które to było to ciemne to Tobie napisze. Ja niestety z niemieckiego jestem noga wiec nie pamietam. CO mi zamowia to pije, ale to ciemne najczęściej piłam. Zresztą tw placki wichtlowe tez sa dobre. Ja jestem z Polski.

Gość serggio
wiesz co to prawda!Niby sa ale jak cos przyjdzie pogadac po polsku to albo sie nie chca przyznac albo niby juz zapomnieli Pracujesz czasem w Stuttgart?

Gość serggio
fajnie by bylo sobie posiedziec,pogadac i piwko wypic Dobrze ze juz do lata idzie;)

Nie, nie pracuje. Ja tam jezdze w odwiedziny tylko i połazić. A Ty z samego centrum jestes? Czy też jakies przyległe miasteczko? Lubię te rejony Ditzingen, Weilimdorf, Ludwigsburg, dalej wlasnie Tubingen i Metzingen ostatnio tez mi sie spodobało nie tylko ze wzgledu na zakupy. I precelki uwielbiam :D

Gość serggio
tam maja swietne baseny!Mozna znakomicie wypoczac!ja nie z samego stuttgartu ale te tereny dobrze znam:)Precelki tez pycha!Dlaczego w Polsce ich nie ma?:(Nie wiedza co traca!Bywasz tez na Oktoberfescie?