Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izableja223

Prosze o porade w sprawie ubezpieczenia lekarskiego!!!

Polecane posty

Gość izableja223

Moj maz prowadzi własna działalnosc.Płaci zus co miesiac .Pytanie jest takie.Czy ja nie bedac zarejestrowana w Urzedzie Pracy , a bezrobotna, moge złozyc wniosek o wpisanie mnie do jego legitymacji ubezpieczeniowej jako członek rodziny, czy musze sie zarejestrowac najpierw w urzedzie pracy??

Gość izableja223
help

Gość mozesz

Gość izableja223
ale dzisiaj byłamu lekarza co prawda w Pogotowiu, bo w sobote przechodnia krocej czynna, to pielegniarka na mnie NAKRZYCZAłA!! ZE JAK JA MOGE BEZ LEGITYMACJI PRZYCHODZIC i ze jak nie przyniose legitymacje bede płacic. Z czego skoro ja nie pracuje , to po pierwsze? to jest smieszne po drugie moj maz płaci niemały Zus, bo prowadzi działalnosc wiec ja jej o tym mowie i chciałam podac numer nipu..to wydarła sie ze nie.. ale nic mi nie potrafiła odpowiedziec..co mam zrobic w takim razie!!

Gość izableja223
nigdy nie byłam tak chamsko potraktowana to, ze nie pracuje akurat nie swiadczy, ze jakas piguła bedzie sie na mnie drzec poza tym mam wyzsze wykształcenie od niej, ale akltualnie nie pracuje ale w takim małym miasteczku jak moje, osoby ktore maja stały etat mysla ze sa niewiadomo kim..rece mi opadły

Tak właśnie powstają zadłużenia placówek. Zarejestruj się w Urzędzie Pracy jako bezrobotna - dostaniesz świadczenia ubezpieczeniowe od ręki.

Gość gghf
Bosh laska, studia może masz, ale na jakim świecie żyjesz, to nie masz pojęcia. No i co z tego, że mąż płaci Zusu. Co ci się wydaje, że z tego powodu masz automatycznie ubezpieczenie???? Rusz się do ZUsu i zapytaj, prawdopodobnie musi cię douzbezpieczyć, to się da załatwić, ale twój występ w tej przychodni był naprawdę niemądry.