Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradnaPomóżcie

jak wysłać ojca na leczenie pomózcie

Polecane posty

Gość bezradnaPomóżcie

Proszę o poradę.. mój ojciec jest alkoholikiem, mama go zostawiła i znalazła sobie nowego faceta! ojciec kompletnie zwariował, ma jakąś psychoze, pije, nie śpi w ogóle..wczoraj wziął cały listek leku chlorprotixen to silny lek psychotropowy- uspokajający.. z bratem w ogóle nie dajemy sobie z nim rady, nie chce się leczyć..ani na odwyk ani na oddział psychiatryczny, bo mówi,że kocha mame i to jest jego choroba..czy można go ubezwłasnowolnić i wysłać na leczenie? to trwa już miesiąc i jeszcze troche i my z bratem wylądujemy przez niego w psychiatryku, ciągle grozi,że podpali dom, sika już pod siebie..prosze pomóżcie

ja mam ten sam problem tyle ze mój ojciec pije odkąd pamietam mam 18 lat i zmarnowane zycie, w domu od zawsze były krzyki, jestem tak nerwowa ze czasami nie panuje nad sobą, całymi dniami siedze w domu nigdzie nie wychodze bo wszystko mi przeszkadza, gdy jestem ze znajomymi i usłysze tylko ze ktos podnosi głos odrazu czuje niepokój, mama cały czas stara się zeby go wysłac na leczenie ale to nei jest takei proste :( jest w trakcie rozwodu niedługo będzie juz 2 sprawa bo ojciec o dziwo pierwszą wygrał :| wmawiając ze jest kochającym męzem nie sprawiającym zadnych problemów alkoholowych...mam nadzieje ze tym razem będzie inaczej i wkoncu uwolnimi się od niego, podobnie jak Twój ojciec cały czas twierdzi ze mame kocha...:/:/

Gość BezradnaPomóżcie
czyli nie można wysłac na przymusowe leczenie?

Gość Urzędnik
Masz odpowiedź na poprzednim temacie

Gość Urzędnik
Na forum ogólnym.

Gość Do ...MłodaDama
Ale przeciez mozesz mozesz być swiadkiem mamy w sprawie rozwodowej i zeznać prawdę :-D Nawet to jest wskazane, żeby rozwód nastapił z winy ojca bo wtedy ani twoja matka ani ty nie musicie w razie jego niesprawności lub braku srodków na utrzymanie go utrzymywać

Gość Jeżeli twój
Ojciec pije miesiąc to wybacz to nie jest alkoholizm Idź do lekarza rodzinnego i poradź się co masz zrobić, możesz tez iść do pedagoga szkolnego to tobie poradzi

Gość A gdybyś ...
a może zadzwoń na "niebieską linię" może tam ci cos doradzą? Albo gdy robi awanturę to po policje? Powiedz że grozi podpaleniem domu. Może dostanie nakaz do leczenia? Prawdopodobnie jeśli ojciec nie pił wcześniej a dopiero pije od momentu jak mama go zostawiła ......dostał pomieszania zmysłów i powinien być leczony w psychiatryku. Niestety musi na takie leczenie sam wyrazić zgodę ....chyba że dostanie ataku szału ...wtedy możesz zadzwonic po pogotowie i sami siłą go zabiorą Współczuję ci ...to ciężka sprawa....