Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frantic_17

Kto nosi soczewki? Bardzo proszę o opinie

Polecane posty

Gość frantic_17

Jaką macie wadę wzroku, czy bardzo ciężko jest nauczyć się je wkładać i wyjmować, jaka firma jest najlepsza, no i przede wszystkim co się bardziej opłaca - okulary czy soczewki ( oczywiście mam na myśli cenę) Bardzo prosze o opinie

Gość frantic_17
up

cenowo- oczywiscie ze taniej wychodza okulary... i to duzo, duzo taniej :o nauczyc sie w miare latwo, jasne ze z czasem idzie coraz latwiej sama nie nosze juz, kiedys przez 3 miesiace nosilam ale juz nie chce.. tymbardzij, ze przy mojej wadzie soczewki sa bardzo drogie (komplet miesiecznych na pol roku wychodzi 400zl- mam astygmatyzm)

do bzium -----> a to jestes niemadra bo na astygmatyzm to ci nic nie pomoze wiec kupuj lepiej normlane soczewki i daruj sobie te drozsze. do autorki------> oplacalniejsze cenowo sa okulary oczywiscie , ale jezeli chodzi o twoj wzrok to raczej soczewki bo pod ich wplywem wada sie nie poglebia wogole lub minimalnie- a jak bedziesz nosila okul;arki to z roku na rok zawsze bedzie co raz gorzej. W kzdym razie jest tak w wiekszosci przypadkow. co do soczewek - uzywalam johnson&johnson i bylam zadowolona(miesieczne), ale zrobili teraz jakos tak ze albo kupie komplet 6 sztuk chyba albo wcale - wiec przezrucilam sie na 3-miesieczne firmy baush&lomb i tez jestem zadowolona plus fakt ze kropelki do oczu, ktorych uzywam sa z tej samej firmy co soczewki:) Kolejna ciekawostka - nie musisz kupowac drogich plynow do soczewek ktore uczulaja - proponuje wode fizjologiczna, ktora nie uczula i kosztuje okolo 3 zl w aptece( zamiast plynu za 50 zl)

Gość dododididi
ja nosze na stale. firma to acuve. Nauczyc sie wkaladac, wyjmowac jest latwo. Ja mam 2tygodniowki. jestem zadowolona, tylko ze szkla nosze wylacznie jak jestem poza domem, w domu zawsze okulary. Bo nie mozna przemeczac oczu szklami. 10-12 h to max.

Gość dododididi
mam -4

yyyyyy -> no ale ja nie nosze soczewek, a te co kiedys mialam to akurat za free dostalam, bo ciotka tym handluje ;)

Dżonsony są do kitu jak dla mnie. Dla każdego coś innego. Ja mam jakieś tam na dzień i na noc. Nosze je od dwóch-trzech lat. Wadę mam -4 dioptrie na obu. Szybko się nauczyłam wkładać i wyjmować soczewki. Za pierwszym razem spanikowałam, bo nie mogłam ich zdjąć i stwierdziłam ze umrę ze zgniłymi, starymi soczewkami, ale dałam rade :D