Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fruwająca świnia

Przekuc uszy 7-miesięcznej córce?

Polecane posty

Gość Fruwająca świnia

Zastanawiam się czy jest sens przekuwać uszy mojej córce. Przyjęło się, że dziewczynka powinna mieć kolczyki, ale czy faktycznie ledwo z brzucha wyjdzie? Jak myślicie?

Gość Uważam to...
za kompletną glupote i tylko źle swiadczy o matce, po co to takiemu malutkiemu dziecku ... juz nie mowię o to , że sa klopoty i haczą się rzeczy o kolczyki ... Dziecko jak bedzie starsze samo zadecyduje czy chce mieć kolczyki czy nie

Gość POPIERAM powyższą odp
wygląda to wstrętnie:o

Gość Fruwająca świnia
Nożyczki mogą byc co najwyżej metalowe, jak pręt... . Jeśłi masz coś do powiedzenia to powiedz normalnie, bardzo proszę, a jeśli chcesz sie powyżywać to nie tu.

sory ale to dla mnie głupota ,za małe dziecko które jest tak ciekawe swojego ciała że sobie tylko krzywdę może zrobić.A tak na marginesie był już tu niedawno topik o kolczykach,więc wydaje mi się że chcesz rozpocząc kolejny kłutliwy topik

Gość The jet Set
Jak widzę,że maluśkie dziecko z przekłutymi uszami..to sorry,ale nie wygląfda to fajnie....głupota rodziców i tyle!

Gość to juz mnie nie zdziwi
Kłótliwy:O tylko poprawiam:P

Gość Fruwająca świnia
To nie dlatego, że nie znam zasad ortografii, akurat z tym większych problemów nie mam, może bardziej przez roztargnienie, a jeśli nie zauważyłaś - nie o tym mowa

Gość Fruwająca świnia
Sorry, nie czytałam wcześniej o tym. I nie zamierzam się z nikim kłócić, chcę po prostu posłuchac wszystkich za i przeciw...

witaj,troche za male jeszcze masz to dziecko. poczekaj ze 3,4 latka. moze nawet wiecej. 7 m-cy to zdecydowanie za wczesnie.

Gość przez roztargnienie
napisałaś źle dwa razy :P a kolczyki u małego dzieciaka to widok żałosny, swiadczy bardzo kiepsko o mamuśce

Gość glupota ludzka nie zna granic

jestem na nie to sa uszy twojej corki a nie twoje i to ona powinna decydowac czy chce nosic kolczyki czy nie.. w tym wieku chyba nie bardzo sie na tym zna, co???

Gość Fruwająca świnia
Własnie dlatego mówie, ze przez ROZTARGNIENIE, a nie przez POMYŁKĘ

czemu sie czepiacie bledów w ortografii, każdemu sie moze przydarzyć. j JESTESMY TYLKO LUDZMI

Gość nelaaa
NIEEEE!!!!!!! watpie zebys miala jakis glos "za" :(

Gość Fruwająca świnia
Hmmm, nikt na tak? Chyba poczekam kilka lat, niech sama decyduje.....

ja przeklulam bedac w szostej klasie podstawowki i przeklinalam te decyzje przez 2 m-ce bo uszy goily sie okropnie. napewno nie naraze swojego dziecka na cos takiego bez jego zgody i swiadomosci ewentualnego cierpienia odpusc sobie na razie

Gość Fruwająca świnia
Ale z drugiej strony, brakuje i jakos argumentów, samo 'nie' to nie argument...

Gość Elemeledudki
ale podobno uszy sie latwiej goja im dziecko mniejsze? Ale tez szkoda zadawac swojemu dziecku bol jesli nie ma potrzeby

na nie ,można znaleść 100 argumentów.Ale po co się pytasz? przecież i tak zrobisz jak zechcesz

NIE - to jest okaleczenie! Ja przeklulam sobie uszy, jak mialam 22 lata i byla to zdecydowanie moja decyzja! w ogole, to jak wyglada takie malenstwo z kolczykami. Glupota i jeszzce raz glupota. Ja tylko przewracam oczami, jak widze male dziecko z kolczykami. Pozdrawiam

takie małe dziecko na pewno nie będzie zadowolone z przekłuwania uszu z resztą NA CHOLERE JEJ TO?????. nie przekłuwaj dziecku uszu!

Gość Luzika 123
argumentem powinno być dla ciebie to, ze naruszasz w ten sposób cielesność swojego dziecka, bez jego zgody, tak naprawdę nie wiesz czy ono tego chce czy nie, jej nie są potrzebne te kolczyki, jest na pewno szczęśliwa i bez nich, więc komu, Tobie? Wyobraź sobie, że nie umiesz mówić ani nie możesz w żadne sposób się porozumieć z otoczeniem a ktoś zaprowadzi Cię do salonu kosmetycznego i przebije Ci np. język, ( bo uszy to pewnie już masz przebite) bez twojej zgody, nie zważając na ból jaki będziesz czuła. Chciałabyś tak zostać potraktowana przez najbliższą Ci osobę? Mimo iż to jest małe dziecko należy mu się szacunek, nie możesz go tak potraktować.

Gość NIE dlatego że
małe dzieko jest ładne samo w sobie po co je dodatkowo "upiększać"?? wyglada to brzydko u takiego dziecka i to jest argument!

Gość kobito
Kobito, co wypowiedź to agrument, a tobie ich brak. Ty chyba w ogóle nie myślisz. A błąd w temacie idealnie do pary z głupotą pomysłu. Jak czytam coś takiego, to sobie myślę, że licencję na dzidzię powinni wydawać po testach na inteligencję i osobowość. No, ale twoje dziecko, jasne. Okaleczaj je zadając niepotrzebny ból, narażaj na rozerwanie ucha, bo dziecko przecież zwłaszcza takie malutkie nie wie, co w nim ma i że trzeba uważać. Może jej jeszcze strzelisz piercing w brwi, kolczyk w pępku i jakiś tatuażyk, co?

Gość ihhhhaaa
brzydko czy ładnie, to już gust każdego rodzica z osobna. Fruwająca świnia napisała: "Ale z drugiej strony, brakuje i jakoś argumentów, samo 'nie' to nie argument..." - brzmi to jakbyś sie nudziła i sama nie wiedziała co z rękami zrobić, zostaw biedne dziecko w spokoju; poza tym wiadomo że jak będziesz chciała to przekłujesz a jak nie to nie, i nasza dyskusja i nasze argumenty i tak do ciebie nie trafią :O