Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Black Rose 26

Czy związek z Arabem może sie udać?

Polecane posty

Gość hehehehe witam
araby mają małego :D

Gość hehehehe witam
hmm mój sąsiad też napierdal*ł żonę, a prokurator nie nazwał tego temperamentem...

Mieszkalam 5 lat w Libii. Nie wierz mu! Będzie wszystko dobrze, dopóki będziesz w Polsce. Wyjazd do jego kraju wiąże się dla Ciebie z niebezpieczeństwem. Trudno Ci będzie wyjechac stamtąd bez jego zgody. Wasze dzieci będą uznane za własność jego kraju. kiedy nie będziesz mogla mieć dzieci może wziąć sobie drugą żonę...itd. Cenia tylko swoje kobiety, bo muszą za nie zapłacić wiele wielbłądów(tak!),tańsze są Egipcjanki a już najmniej ich kosztują Polki. Jeżeli chcesz więcej wiedzieć, to napisz do mnie. Pozdrawiam.

Nie wiem czy was posłucham, bo jednak wierzę w ludzi i w to ,że są dobrzy....ale będę miała na uwadze wszystko co napisaliście. Dzięki

Aleon żyje od dziecka w Polsce z Libią nie ma nic wspólnego. Chciaz natura to natura, nigdy nic nie wiadomo.Będe uważać

No dobra znalazłam chwilę wolnego od pracy i przeczytałam wszystkie wpisy. Moi drodzy odniosę się do wszystkich na raz bo nie chce mi się wypisywać nicków. On jest człowiekiem , który wychowywał się od dziecka w Polsce, o kulturze i obyczajach, a zwłaszcza stosunku do kobiet wypowiada się bardddddddzo źle, jeżeli chodzi o religie, to wobec kościoła kat, jest obojętny, natomiast wzburza sie na nadnterprtację Koranu. Nie sadzę, ze chciałby kiedykolwiek jechac do Libii, wręcz przeciwnie walczy o to, by ściągnąć stamtąd swoją siostrę. ...... a to czy ma dużego, czy małego (to do twoejgo wpisu hehehe) nie ma dla mnie znaczenia ,bo nie zamierzam tego sprawdzać:P

Gość grozno
mendel ma rację Błagam nie pakuj się w to bagno Są bardzo mili , ale do czasu . Nie wierz że on zmieni poglądy, życzliwa :P

Mogę Ci napisać jak to będzie niedługo... On się odcina i nie chce być arabem? Dlaczego jego matka musiała zostawić jego siostrę w Libii i nigdy tam już nie pojechała z synem? Teraz on chce sprowadzić siostrę ? Rodzina libijska sama ją wyśle do matki,do Polski? Zastanów się. Nie, to on będzie musiał tam po nią pojechać i wtedy znajdą już argumenty,żeby zrobić z niego prawowitego muzułmanina. Znam takie przypadki. Ludzie, którzy studiowali w Europie czy w Ameryce i wydawałoby się ,że są zeuropeizowani, z dnia na dzień zmieniali orientację i z ateistów przeistaczali się w zagorzałych wyznawców Allacha. Zakładali chusty na głowy, dostawali do ręki karabin...

Gość Jubilatka Parówka
Rose...........miałam kolezanke która związała się z tunezyjczykiem bodajże. Mieszkaja w niemczech ale nie palnuje nigdy za niego wyjść. Boi się. Mają dziecko.Teraz mu odbiło i zaczyna odwalac numery typu bierze ten swój kocyk i idzie na modły waląc głowa w podłogi. Kompletnie nie martwi sie nia i dzieckiem, jego Bóg i modły sa najwazniejsze. zawiodła się ale nie wie co robić bo on daje kase i ona ma z czego zyć. Nie mówiła o tym czy ja bije czy nie, moze ze wstydu?a moze nie bije jej wcale?nie wiem, ale wiem ze mu odbiło i ona jest załamana.

Gość do autorki tematu
A czy ten chłopak ma imię zaczynające się na"A"?;)

Gość polka lubiaca kulture arabską
nie wiem co z tym zrobicie ? ale fakty sa takie . nie ma Arabskich Kobiet w burdelach zachodnich a polskich kurewek polek jest zatrzesienie. ot polska kultura.

Nie ma burdeli z arabkami? Za zdradę może rodzina ją zabić! Nie ma tez przypadków,żeby arabka wyszła za kogoś innej rasy! Mężczyźni mogą, kobiety nie!

Niestety w Turcji tez grozi za to smierc. tam nawet jak dziewczyna zostanie zgwalcona, to wolno ja zabic. A Turcja wydawaloby sie \"ucywilizowany kraj\" walczacy o wejscie do Unii.

Gość Bronislaw Ziecina
no i prawidlowo , dzieki temu nie ma kurestwa.

Trzeba brac poprawke, ze kultura arabska i zachodnioeropejska/amerykanska to sa dwa rozne bieguny i tego nie da sie polaczyc, tak jak Arab sie jakos do naszej kultury \"jakos\" przystosuje, to w druga strone to juz nie dziala.

Looosie ale się nakręciliście, powiem jedno cieszesie,że aż tak się przejel;iscie losem zakochanej wariatki. Dobra załóżmy,że was posłucham i dam sobie spokój z tym facetem, ale wtedy sobie do konca życia nie wybaczę,ze nie spróbowałam,nie dasłam nam szansy. Strasznie uogólniliśmy , a przeciez co człowiek to historia, co człowiek to inna osobowosć, co człowiek to inne wartości...przemyślę to jeszcze, ale myślę,że to tak jakby ktoś mówił ,ze wszyscy Polacy to pijaki.

Black Rose Nie będziesz sobie niczego wyrzucała do końca życia, ponieważ z pewnością poznasz kogoś, kto sprawi, że znajomość z Twoim Arabem szybko stanie się nieistotnym epizodem. Jeśli nawet nie od razu będzie to ten \"na całe życie\", błąd zawsze da się naprawić. Szansy takiej nie będziesz miała wiążąc się z Arabem, ponieważ w związku takim niemal na pewno zostaniesz ubezwłasnowolniona. Tak więc ryzykujesz całym życiem (dosłownie!), podczas gdy szanse na sukces są niemal zerowe. Jednak wybór, jak zwykle, należy do Ciebie.

Myślę, że się nie uda taki związek, bo oni naprawdę nie są dobrymi kandydatami na męża. Libijczycy sa bardzo mili i sympatyczni,ale nic poza tym. Żadnych związków z \"obcymi\" . Poznałam tam jednego Libijczyka, którego matka jest Polką a ojciec Libijczykiem (a nie jak ktos wyżej napisał Libańczykiem!!! ) , nie chciał niestety za wiele mówić o związkach kobiet i mężczyzn. \"Wódz\" słuchał :) Przeczytałam sobie Zielona Książkę Kaddafiego i mniej więcej zarys ich podejścia do kobiet i życia można wywnioskować. Poza tym poznałam wielu Arabów i to z różnych krajów - i wniosek zawsze mam jeden : do zabawy, spacerów, pogadanek, palenia sziszy OK - do małżeństwa i łóżka NIGDY! Zbyt wiele różnic, i to niestety nie do przeskoczenia. Niby są kobiety, które są zadowolone ale jakoś nie umiem uwierzyć w to, że zawsze mówią prawde o tym co się dzieje w związku.

Buuuu, a jaspędziłam z nim wczoraj fantastyczny wieczór, zrobił mi nawet kolację,co w przypadku Polaków , z którymi się zadawałam graniczyło z cudem:PWiecie co, mi jest strasznie trudno własnie teraz z tego zrezygnować, za długo byłam sama, a przy nim czuję się świetnie.Nie wiem czy wmawaim wam czy sobie,że jak tylko wyprowadzę się do innego miasta, to zakończę tę znajomość.Módlcie się ,zeby wszystko skończyło się dobrze.Dzięki wszystkim za troskę.