Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciekawa 26

jak przekonać męża do NPR?

Polecane posty

ogólnie jest w porządku mąż nie uznaje metod antykoncepcji, oprócz gumek, nie widzi w tym nic złego, moze to głupio zabrzmi ale ja niby też nie ale wiem, że sa zakazane przez kościól i dlatego nie chcę ich uzywać ale nie mam argumentów, pewnie mało się zanjdzie osób, które mi pomogą ale nic nie tracę pisząc tu

Gość babulinkaaa
takie metody napewno są zdowe...to napweno jest argument "za" wymagają jednak wstrzemiężliwości w czasie płodności - to może być kłopotliwe..ale z drugiej strony taki seks po przerwie daje dużo przyjemności..;) może tym go zachęcisz?

Gość jaasia
babulinkaaa> stosowanie gumek też jest zdrowe więc to nie jest argument. ja nie pomogę bo sama nie jestem przekonana do tych metod

Gość babulinkaaa
dzięki NPR poznajesz swój cykl - wiesz co i jak i kiedy mówiąc najoglniej:) dzieki temu mozesz wyłapać jakieś zawirowania w cyklu - a i mężowi powinno chyba zależyć na tym zeby wszystko było ok;) argument za to jeszzcze taki że seks bez zabezpieczenia (tabletek czy pigułek) DAJE WRAZENIE TAKIEGO PEŁNEGO ZEDNOCZENIA. i to jest bardzo fajne. my jak uzyjemy raz na jakiś czas prezrwat to nie jest juz tak fajnie jak "na żywca":) to jest super uczusie tak poprostu naturalnei bez żadych środków... po za tym przy NPR mąż musi się właczyć w obserwacje cyklu tzn bierze udział w tym, mozecie otym pogadać itp...to jednoczy;) powodzenia! warto spróbować!

Gość babulinkaaa
no - gumki mogą uczulić..czasami oczywiście...i zależy kogo to jasne.

Gość jaasia
Oprócz tego , że nie są uznawane przez kościół to nie ma w nich nic zlego.

Gość babulinkaaa
co złego...nie wiem czy złego ale dla mnie tak- jak pisałam wyzej - gumki nie pozwlają na takie pełne zjednczenie...a NPR pozwala i stąd jak tylko mozmy - gdy wiem że akurat mam fazę niepłodną -to staramy sie niezabezpieczać ;)

Gość babulinkaaa
każdy oczywiście po swojemu to wszystko odbiera i być moze czyje pełne zjednczenie i z gumkamu;) my wypróbowaliśmy bez i stwierdzilismy że bez gumek jest o wiele fajniej!daletego warto spróbować.

Gość jaasia
Wiesz bez gumek można w dni niepłodne a w inne z gumką:) Tak my robiliśmy swego czasu:)

Gość a dla mnie
no ja sie na gumki niegdy nie zgodziłam więc nie wiem czy jest róznica czy nie, dla mnie wszystko to jest trochę skomplikowane, bo ja w seksie nie widze pełnego zjednoczenia tylko seks- pzrjemność dla mnie zjednoczenie jest przy przytulaniu codziennym dzieleniu sie obowiazkami a seks to tylko seks- to jest chyba dziwne nie, że tak uważam?

Gość babulinkaaa
no własnie nam się tak też czasami zdarza...

byłam z przyszłym ( teraz już obecnym) mężem w poradni małżeńskiej- przed ślubem- pani przekonywała mnie do naturalnych metod jakąś godzinę conajmniej, powiedziała że są pewne na 99,9 %..i sama stosuje je z mężem- potem zazeliśmy sobie luźno rozmawiać- w pewnym momencie przyznała sie że ma 3 dzieci i z ostatnim dzieckiem poprostu z mężem wpadli- zjednoczenie zjednoczeniem- natura naturą, zdrowie zdrowiem- ale antykoncepcja to żadna....

Gość babulinkaaa
tzn gumkiw dni płodne a w niepłodne bez zabezpieczenia. aczkolwoiek wolimy te drugie dni...

Gość babulinkaaa
no tak - NPR nie jest antykoncepcją to zapewne.

Gość matko... 26lat i się będzie
kalendarzykiem zabezpieczać... szok... z tego co się orientuje kościół coraz bardziej się przychyla do prezerwatyw więc najwyraźniej nie są one demonicznie złe..:o

Gość babulinkaaa
napewno jest to dla ludzi dla kótych ciaża to nei koszmar i którzy generalnie chcą mieć dzieci i majanastawienei takie że nawet jesli okazała by sieciaża to nie jest to tragedia!

Gość babulinkaaa
wyjaśnienie do kol wyzej: NPR a kalendarzyk to zupełnie co innego!! a my tu rozamwiamy o NPR czyli nie o ewnetulanym zabezpiecz kalendarzykiem.

Gość ciekawe kto wychowa
niechciane dzieci? Papież?

Gość nie ma jak XXI wiek
hehhehh :D:D:D:D:D:D:D

babulinka w takim wypadku mozna niezabezpieczac sie w ogole tylko zdac na los- ja przyp ierwszym dziecku tak sie zdalam na nature i stwierdzialm ze zajde w ciąże jak przyjdzie na to pora- niezabespieczalam sie wcale i zaszlam w ciąże po 2 latach aż.

Gość babulinkaaa
no włąsnie IKE - my chyba też tak trochę z mężem na los sie zdajemy;) jak bedzie tak bedzie - jak za dużo człowiek polanuje to chyba nie za dobrze na tym wychodzi...ale napewno NPR jest dla tych kótrzy ciamży wizja dzidzusia nie przeraża;) stąd dobrze trzeba się zastanwoić co się wybiera.

Gość babulinkaaa
a to że piszesz że dobiero po 2 latch zaszłaś w ciaże potiwrdza fakt że o dziecko wclae nie tak łatwo, nie? tak naprawedę tylko 24 godz w meisiacu.

a coz to takiego NPR chyba NMPR i nie rozumiem autorki czemu chce przekonywac meza, skoro stosujecie met naturalne a metody naturalne to nie zabezpieczenie tylko metody naturalnego planowania rodziny, przed niczym sie nie zabepieczasz tylko nie kirasz sie w dni płodne...to cała filozofia zabezpieczenie czyli anty cos, gumka tabletka to prawdziwe zabezpieczenie działają anty czyli przeciw, a te w palca wyssane metody naturalne sa dobre w przypadku planowania dziecka a nie jako zabezpieczenie .... jesli ktos sie nie zgadza to niech napisze jak metody naturalne zabezpieczają? jesli chce mi sie sexu w dni płodne...no własnie nijak .... a sex najlepiej smakuje gdy nie wolno...skad ja to znam z autopsji

no z losem różnie bywa:) przy drugim dziecku udało sie za pierwszym podejściem:D ale ponieważ uważam że dwójka to dość- teraz nie zdałabym sie już na takie experymenty

Gość jaasia
No tak o dziecko nie jest tak łatwo ale z drugiej strony ja gdy odstawiłam gumki w dni płodne zaszłam w ciąże za pierwszym razem.Więc różnie to bywa

Gość babulinkaaa
do Tobbiczka: już pisałam ze metody natrualne nie zabezpieczaja, nie są antykoncepcją. a NPR (natrulane planowanie rodziny) czy NMPR - chodzi o to samo wkażdym razie.

Gość babulinkaaa
a czy przy pierwszym dzieckiu - jak zdawaliscie sie na los;) - to kochaliscie się też w dni płodne? jakoś sie obserwowałąś czy nie? bo jeśli kochaliscie sietylko w niepłodne to w sumie nic dziwnego że dopiero p o2 latach zaszłaś...