Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lusiaa

interpretacja wyników testu owu

Polecane posty

przez pierwsze dwa dni kreska testowa byla duzo jasniejsza od kontrolnej, 3 dnia)wczoraj w poludnie) kreska testowa byla duzo bardziej widoczna jednak nie tak bardzo jak kontrolna, wieczorem juz blada. dzisiaj znow blada. co to moze oznaczac. w instrukcji napisane jest ze obie kreski musza byc jednakowo mocne zeby wynik byl pozytywny nie mam pojecia jak interpretowac... dodam ze dzis jest 14dc, a cykle mam 27- 28 dniowe.

testy owulacyjne badają poziom LH - a raczej jego skok, który występuje ok.36 godzin przed owulacją. Poziom tego LH dość szybko spada - dlatego ważne żeby wykonać kilka testów w niedługim czasie aby móc obserwować zmany grubości i natężenia kreski. Moim zdaniem nie trafiłaś z testem dokładnie w punkt maximum LH tylko chwilkę przed(wtedy najgrubsza kreska) a potem już chwilkę po(coraz bardziej blade krechy). Czyli owulację miałaś ok36 godzin od tej najmocniejszej kreski. Dlatego warto poza testami owulacyjnymi obserwować np.temperaturę ciała - wtedy ma się w zasadzie pewność,że dodatni test poprzedził owulację (którą potwerdzi skok temperatury 24-48h po owulacji). Testy owulacyjne są bardzo rózne, niektórym kobietom w ogóle nie wychodzą pozytywne mimo występowania owulacji(np.potwierdzone przez lekarza na USG). Dlatego nie przejmuj sie, ze kreska troche bledsza od testowej-wazne,ze byl początkowo wzrost natężenia a potem spadek - to wskazuje na prawdopodobną owulacje.

hej, zrobilam dzisiaj znow test i dzis to na 100% pozytywny- kreska testowa tak wyrazna jak i kontrolna :) w walentynki- mam nadzieje ze to dobrze wrozy:) pozdrawiam

no to czas milo spedzic wieczór:) no chyba,że planujecie córeczkę to teraz wstrzemięźliwość...Cieszę się,że już jesteś spokojna🌻