Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

boniulka

Problem z pralką-nie odwirowywuje prania

Polecane posty

Witam Mam problem z pralką,która nie wchodzi w ogole w obroty,tylko old razu się wyłącza tak jakby już zakonczyła odwirowywanie.Mam whirpoola ładowana od góry.Wczesniej zawieszała się na minucie i tak mogla cały dzien chodzic.Był serwisant wymienil grzałkę ale w obroty nadal nie wchodzi.Ubrania ociekają wodą a zawsze były lekko wilgotne po odwirowaniu. (1200 obrotów) Proszę o pomoc

Programator mógł nawalić. Dla pewność postukaj jeszcze klawiszami \"odwirowanie\" i \"pozostawianie w wodzie\". A jeśli chodzi o programator (mechaniczny), to najczęściej psuje się wtedy, gdy kręci się nim nie wyłączając zasilania pralki!

Pralka ma ustawienia elektroniczne i fachowiec stwierdzil ze byc moze to od grzałki,ma jakis wplyw na ustawienia wymienil grzałkę ale dalej jest tak jak bylo

Gość to my na odległość
mamy być lepsi od fachowca?

Na elektronicznych się nie znam, ale coś mi mówi, że ten majster też się nie znał, tylko bardzo chciał zarobić a miał przy sobie tę grzałkę... Skoro pralka jest elektroniczna, to może ma jakąś sztuczną inteligencję i nie włącza wirowania, bo np. zapchany filtr nie pozwolił wypompować wody? Można by ten filtr dla spokoju wykręcić i wymyć (rozłóż pod pralką ścierkę, bo będzie mokro).

Zawsze obawiałam sie fachowców,stad moje pytanie na forum,moze ktos miał podobny problem.Dziękuję

Gość rowerowa kobieta
u mnie siadła pompa,objawy identyczne jak opisane

Gość trzeba przeczyscic
ale nie ten wykrecany maly filtr, a rure ktora odprowadza wode bo zapewne jest zapchana np jakims brudem albo skarpetka, ktora sie tam dostala

Jak może się rura zapchać skarpetką, skoro po drodze jest właśnie ten filtr, a właściwie sito z małymi oczkami? Chyba z odkurzaczem mylisz ;-)

Może. Wiem z własnego doświadczenia. Skarpetka dostała się z bębna do rury, po drodze rozwalając filtr.

Bardzo Wam dziękuję za szybki odzew,postaram się przjerzeć wszystko

Gość trzeba przeczyscic
u mnie bylo to samo, 3 skarpetki tam siedzialy :classic_cool: niby nie powinno sie przedostac, ale udalo sie i byl problem, trzeba bylo meczyc sie z tym, na szczescie wszystko ok

A co do elektronicznych programatorów, to \"domowym\" sposobem na na ich wariowanie jest ... wyjęcie wtyczki z gniazda na pewien czas.

Już tak robiłam moze niezbyt długo była odłączona,filtr jest czysty-sprawdzilam.

Przyjrzyj się, czy pompa działa normalnie podczas całego cyklu? Czy woda osiąga zadaną temperaturę?

Mi się kiedyś w takiej samej dostało coś (moneta) między bęben a obudowę. Wyjmij bęben i zobacz(w instrukcji to jest opisane).