Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos taki jak ja

Polscy lekarze!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ktos taki jak ja

Mam takie pytanie czy neurolog może badac pacjenta każąc mu się rozebrac do majtek i dokładnie przebadać kregosłup i nogi? Mam taki problem neurolog dał mi bardzo silny lek najwiekszą dawkę "Movalis" Poniewaz sztywnieją mi nogi i bardzo bolą pare razy dziennie to sie dzieje. I zastanawia mnie dlaczego od razu dał mi taką silną dawke i mam brac te leki przez 20 dni a o to skutki uboczne Podczas stosowania Movalisu mogą wystąpic: niestrawnosc, nudnosci, wymioty, wzdecia, biegunka,zaparcia,bole brzucha,sporadyczne odbijania i przemijające odchylenia w parametrach czynnosci watroby, zapalenie przelyku owrzodzenia zolądkowo dwunastniczne jawne lub utajone krwawienie z przewodu pokarmowego , perforacje owrzodzenia zapalenie jelita grubego zapalenie watroby zapalenie blony sluzowej zolądka, obrzęki, sporadyczne kolotanie serca, wzrost cisnienia tetniczego krwi,zaczerwienienie twarzy . ostry napad astmy, bole glowy . zawroty, sporadyczne szumy uszne, sennosc, dezorientacja , stan splatania, ostra niwydolnosc nerek, niedokrwistosc, smiany w rozmazie, świąd, wysypki skorne, zapalenia blony sluzowej jamy ustnej, pokrzywka , nadwrazliwosc na swiatlo, toksyczna nekroliza naskorka, zapalenie spojówek, zaburzenia widzenia, obrzęk naczynioruchowy, I nie wiem czy mam go brać. ... Jutro ide do rodzinnej moze cos powie...

Gość ktos taki jak ja
na nastepną wizyte mam przyjść za pol roku...

Gość ktos taki jak ja
prosze o pomoc

Gość ktos taki jak ja
................................................

Gość ktos taki jak ja
odnawiam

Gość ktos taki jak ja
ludzie

Gość ktos taki jak ja
Mam takie pytanie czy neurolog może badac pacjenta każąc mu się rozebrac do majtek i dokładnie przebadać kregosłup i nogi? Mam taki problem neurolog dał mi bardzo silny lek najwiekszą dawkę "Movalis" Poniewaz sztywnieją mi nogi i bardzo bolą pare razy dziennie to sie dzieje. I zastanawia mnie dlaczego od razu dał mi taką silną dawke i mam brac te leki przez 20 dni a o to skutki uboczne Podczas stosowania Movalisu mogą wystąpic: niestrawnosc, nudnosci, wymioty, wzdecia, biegunka,zaparcia,bole brzucha,sporadyczne odbijania i przemijające odchylenia w parametrach czynnosci watroby, zapalenie przelyku owrzodzenia zolądkowo dwunastniczne jawne lub utajone krwawienie z przewodu pokarmowego , perforacje owrzodzenia zapalenie jelita grubego zapalenie watroby zapalenie blony sluzowej zolądka, obrzęki, sporadyczne kolotanie serca, wzrost cisnienia tetniczego krwi,zaczerwienienie twarzy . ostry napad astmy, bole glowy . zawroty, sporadyczne szumy uszne, sennosc, dezorientacja , stan splatania, ostra niwydolnosc nerek, niedokrwistosc, smiany w rozmazie, świąd, wysypki skorne, zapalenia blony sluzowej jamy ustnej, pokrzywka , nadwrazliwosc na swiatlo, toksyczna nekroliza naskorka, zapalenie spojówek, zaburzenia widzenia, obrzęk naczynioruchowy, I nie wiem czy mam go brać. ... Jutro ide do rodzinnej moze cos powie...

Gość ktos taki jak ja
kurde

Gość ngggg
ja podniose twoj temat ale nie mam pojecia jaka jest odpowiedz. Wydaje mi sie ,ze cos tu nie gra

Gość bibi6666
lekarze przewaznie sie nie znaja. trzeba isc do kilku, a nawet kilkunastu. a najlepiej samemu poczytac w internecie, popytac wlasnie na forum (moze ktos mial popbna chorobe). i potem pomoc lekarzowi zdiagnozowac chorobe! :D moj chlopak mial miesiac biegunke. chodzil nawet do kilku lekarzy, a zaden nie dal mu nawet sikierowania na badania!!! co wydaje sie byc podstawa przy tak dlugiej biegunce, ktorej nie mozna wyleczyc dziesiatkami lekow. kazdy kolejny lekarz zapisywal leki inawet za bardzo nie robil wywiadu. a jeden zapisal mu lek, ktory ma skutek uboczny BIEGUNKE!!! chlopak w koncu po poltorej miesiaca trafil z silnym bolem brzucha na pogotowie i lerzal w szpitalu. i co sie okazalo? ze mial zakarzenie o ktorym ja mu mowilam odrazu bo znalazlam w internecie identyczne objawy jak on mial!!! lekarzom nie mozna ufac!!!

Gość lekarka1
Oczywiście,że lekarz neurolog dobrze zrobił,że zbadał cię dokładnie! Jakby tego nie zrobił, to mialabys z kolei pretensje innego rodzaju... A więc tak żle i tak niedobrze. A właściwie , skoro nie masz zaufanie do lekarzy polskich, to czemu kożystasz z ich usług?! Movalis jest nowoczesnym lekiem i jak każdy środek chemiczny ma uboczne działania....Najlepiej idż do bioenergorerapeuty.....Tam przy braku efektów leczenia przynajmniej będziesz miała tylko do siebie pretensje.

Gość lekarka1
Bibi 666, gdyby twój chłopak chodził do jednego lekarza anie do kilku, to ten lekarz szybciej by się zorientował,że to nie jest zwykła biegunka. A tak , kazdy z nich od nowa zapoznawał się z pacjentem... Przecież to jasne! Ale jak ktos jest tak negatywnie nastawiony i nie mysli logicznie to szkoda słów..

Gość bibi6666
chodzil do jednego po kilka razy!!!! do innego tez chodzil po kilka razy!!! prawie do kazdego po kilka razy, a nie po raz!!! pozatym co to za lekarze jesli nie wypytaja dokladnie? i skierowania na badania krwi nie dadza!? jak trafił do szpitala i pokazał leki, które brał to lekarze sie usmiali tylko. całe szczeście, ze w szpitalu się choc znał jeden.

mojemu bratu zostal zdiagnozowany gosciec jak moja mama przyniosla pana lekarza w szpitalu ksiazke o reumatryzmie. czetgo oni nie potrafili zdiagnozowac w ciagu 3 tygodni pobytu brata w szpitalu. choc mieli jego karte i wyraznie napisane niezdentyfikowane zapalenie rogowki 7 lat wczesniej leczone ptrzez pol roku okazalo sie ze moja mama jako jedyna byla wstanie powiazac te fakty. nie wiem dokladnie jak to bylo ale lekarze zazwyczaj nie dokonca wiedza co robia. ja poszlam do rodzinnego chora na grype na karcie mam jak byk napisane uczulona na penicyline. jeszcze sama o tym lekarce przypomnialam a ona przpisala mi antybiotyk czytam ulotke nie podawac osoba uczulonym na penicyline ;/ grejt:/

Gość analityk medyczny
neurolog badal dobrze bo dokladnie, pacjenta trzeba rozebrac do badania co tak wielu ludziom wydaje sie dziwne.... chociaz fakt powinnien zlecic badania dodatkowe za malo napisalas aby ocenic czy powinnas brac lek zreszta neurologiem niejestem ale przyczyna bolu nog moze byc inna niz neurologiczna jaka lekarz postawil diagnoze?

Gość sistaa
a moja siostre bolal strasznie brzuch. poszla do lekarza i okazalo sie, ze to wyrostek i lekarz kazal ja szybko zawiezc do szpitala na natychmiastowa operacje. w szpitalu lekarze powiedzieli, ze zoperuja rano (bo o 22 ja przywiezli rodzice). ale rodzice dali im "w łape" i zoperowali odrazu. na drugi dzien przypadkowa znajoma, ktora pracuje w tym szpitalu (nie wiedziala ona , ze to moja siostre przywiezl), powiedziala mi tak; ty wiesz co, wczoraj w nocy przywiezli z waszej miejscowosci dziewczynke z takim wyrostkiem, ze podobno tylko co... jakby poczekac jeszcze choc moment to by wyrostek pekl!

Gość chorowitka
aj ja tez mam podobną historię z daniem lekarzowi w łape. 8.5.2000r moj ojciec mial tetniaka mozgu(pekl mu i zalal 3/4 mozgu.) Rodzice przez 10 lat zbierali na wybudowanie domu juz mieli wiekszosc pieniedzy zylismy tylko z wyplaty mamy a ojca (pracowal za granica) przechodzila na konto. Uzbierali ponad 200 tysięcy zł. Moj tata trafil do szpitala w Zielonej Gorze (lubuskie) tam sie powiedzieli ze nie ma wyspecjalizowanych lekarzy w tym kierunku i helikopterem zabrali go do Gorzowa. W gorzowie chcieli najpiewrw zrobic mu wszystkie badania co by otrwalo 3 dni. Moj ojciec by tego nie przezyl. Moja starsza dala w lape 150tysięcy by tylko moj ojciec przezyl. Reszta pieniedzy rozeszla sie po okolo 4 latach na wyspecjalizowanych lekarzy. Na dobre senatoria. Pobyty w uzdrowiskach. Moj ojciec ma powaznie uszkodzone nerwy. Od 7 lat nie uslyszalam od niego ze mnie kocha nie powiedzial do mnie "perelko" jak mowil kiedys. Jestem dla niego kurwą i szmatą. I wolalabym zeby umarl.... te 7 lat temu przynajmniej mialabym o nim dobre wspomnienia...

Gość naszkicowanaaa...
ponawiam

Gość ignorancja lekarzy
No niestety ignorancja lekarzy nie mieści się w głowie. Kuriozalne diagnozy albo brak w ogóle pomysłu, co z tym robić. No więc internet to mój przyjaciel, korzystam też ze stron anlgojezycznych i idę na rozmowę przygotowana. A oni i tak najchętniej wypisują recepty, jak sie im po wie na co, w jakiej dawce i jeszcze najlepiej ile tabletek jest w opakowaniu, Ja nie napiszę na kartce, to walą jeszcze zenujace błedy w nazwie i potem w aptce farmaceuta ma ubaw. Pozadrawiam panstwa lekarzy. Tak kurcze wziąc jaką publikację do ręki od czasu do czasu, nooo.

Gość ignorancja lekarzy
A najbardziej lubię takich na emetyturze albo w wieku zbliżonym, którzy zatrzymali się na zestawie leków za Gierka, tudzież takim podejsciu do pacjenta. No więc apodyktyczna babcia, często jeszcze wymalowana jak osiedlowa wariatka, która nawet mnie nie dopuści do słowa, nie słucha co do nie mówię, tylko jedziez do mnie "dziecko" bo chyba niedowidzi (mam w okolicach 40-tki). Rzecz się dzieje w prywatnej przychodzi dodam, bo tylko tam chodzę. Ci młodsi to przynajmniej wiedzą, że nic nie wiedzą i czasami mają tyle rozumu, żeby mnie posłuchać i wypisać receptę na leki, które mi ustawił ktoś mądrzejszy i które działają. Nie, babcia albo dziadek będą miec jeszcze swoje kuriozalne teorie, a ja mam milczeć i wziąc receptę na polopirynę S, chociaż walnęłam za wizytę 60 zł i nie oczekuję nawet leczenie, oczekuję tylko recepty na stałe leki które mam w karcie.

Gość naszkicowana
"ignoracja lekarzy" oj rozumiem Cię ja u neurologa jak byłam to mi tylko przepisał leki i nic kompletnie nie powiedzial co mi jest....Na stronach medycznych odkrylam iż mam ZSSK te same objawy i leki na to przepisane. Pytalam sie co mi jest... Ale kochanemu nie laska byla mnie uswiadomic. NAwet nei powiedzial jak mam te leki brać. A jest to najsilniejsza dawka Movalisu. Przepisal mi jeszcze zabiegi na lędzwie ultradzwieki i terapuls. Ale zobaczymy jak bedzie dalej. I zapisal mi tylko te tabletki na 20 dni... i kazal przyjsc za pol roku... Ignoracja :/

Gość anusiaaaaaaaaaaa
jak zmierzylam jedną piers podkladając miarke pod nią i obmierzając całą wyszlo 51 cm ;] i jak mam znalesc stanik na siebie no comments

Gość znam podobna historie z biegun
moja mama miala od dluzszego czasu biegunke, ponad 3 tyg. poszla do lekarza, a ten ze nie tyle czasu maja ludzie biegunke i zyja! przepisal lek i dowidzenia. mama byla u niego doslownie mniej niz 5 min. wzial za to 70 zl. co si pozniej okazalo, lek mial skutki uboczne - m.in. biegunke... nastepnie mama trafila do szpitala, tam dopiero porobili badania i okazalo sie, ze ma zapalenie watroby...

Gość nananaaaaaaaaanaaaa
lekarze lubią wpędzać ludzi do grobu.

Gość tukan
Oj nie przesadzajcie.... ludzie są różni to i lekarze też. Oczywiście że trzeba ich sprawdzać, wymagać, pytać, a jak trzeba to zmienić bez żalu - w końcu za to płacicie.

Gość a no właśnie
płacimy i wymagamy, aby choc wysłuchał i wypytał co nam jest, a nie brał kase, przepisał cos bezmyslnie i dowidzenia.

ha place wymagam. Ale ludzie ... Jak można człowieka omamiać zamiast powiedzieć prosto z mostu co człowiekowi jest. Ja się dowiedziałam pół roku po badaniach że jestem nieuleczalnie chora...

Gość osiasia
Mam do sprzedania Metazydynę 2 x 60 tabletek (2 opakowania), ważna do września 2011 roku. Metazydyna była kupiona dla mojej babci, ale ma jaskrę i nie może brać tego leku, kupiona za 27 zł za 1 opakowanie, proponuję 35 zł za dwa opakowania :) wskazania do zastosowania to: - Zapobieganie napadom bólów dławicowych - Wspomagająco w leczeniu zawrotów głowy i szumów usznych - Wspomagająco w zmniejszonej ostrości wzroku i zaburzeniach pola widzenia pochodzenia naczyniowego kontakt 695 412 256