Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabsia1

moja dziweczyna zapomniala tabletki...

Polecane posty

Gość zabsia1

Czesc Wam, zwracam sie z takim pytaniem: moja dziewczyna zapomniala jednego dnia wziasc tabletke, jednka zorientowala sie dopiero pod koniec opakowania zostaly jej 3 tabletki zamiast 2ch. Problem w tym ze sama nie wie kiedy zapomniala wziasc. Czy teraz powinna mimo wszystko wziasc jednego dnia dwie tabletki na raz? czy zaczynac kolejne opakowanie bez przerwy czy moze juz za pozno na... :( Jedyny ratunek to taki ze mogla zapomniec w tygodniu wiec kilka dni nie wspolzylismy. Tyle ze nie wiadomo kiedy bylo to przeoczenie

powinna dokonczyc opakowanie biorac jedna tabletke dziennie, a zapomniana po prostu wyrzucic; z nastepnym opakowaniem niech poczeka jak zwykle - tak, zeby sie upewnic, ze nie jest w ciazy

Gość zabsia1
mowiac zaczeka masz na mysli standardowe 7 dni przerwy i ma zaczac brac kolejne? Moge zadawac banalene pytania ale jak to chlopak to malo sie na tym znam :(

moze wziasc 2 i po 7 dniach kolejne opakowanie albo moze wziasc 3 jesli chce sobie przedluzyc cykl - tzn chce miec pozniej okres

podczas tych 7 dni powinna dostac okresu i wtedy sie okaze czy jest w ciazy czy nie

Gość zabsia1
więc tak ostatnią tabletke powinna brac jutro ale zostały 2, więc jutro może wziasc te 2 ostatnie i dalej tak jak zwykle. Mam nadzieje ze nic z tego nie wyszlo .

Niech dokonczy to opakowanie biorac jedna tabletke dziennie, a ta zapomniana niech juz pominie i normalnie zrobi przerwe. Jesli chcecie miec pewnosc ze nie jest w ciazy niech zrobi test ciazowy w czasie przerwy, nawet jesli dostanie okresu-pamietaj, ze jest to krwawienie z odstawienia a nie normalny okres, no i w ciazy okres tez moze wytapic, szczegolnie kilka dni poz zaplodnieniu. I mam nadzieje ze wszystko OK:)

Dobra wiadomość jest taka, że w tym roku będziesz miał prawo obchodzić dzień ojca :P