Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexxxx

czarna kupka u niemowlaka.czy to normalne?

Polecane posty

Gość alexxxx

Mój 2,5 miesięczny synek zrobił dziś z wielkim trudem niemal po całej dobie kupkę i było w niej sporo czarnego sluzu.Dziecko dostaje mieszankę NAN a w nocy wypił trochę rumianku.Dziewczyny pomocy!!! Czy to może być coś poważnego?

Gość alexxxx
czy naprawdę nikt nic nie wie na ten temat?

najlepiej skontaktuj się z pediatrą; tutaj możesz otrzymać gdybania i przypuszczenia a dziecko jest za małe by polegać na nie sprawdzonych opiniach.

Gość alexxxx
jestem już umówiona na 17 ale i tak się martwie, bo to trzeci już pediatra, poprzedni się nie sprawdzili bo bagatelizowali u małego sapke mówiąc,że to normalne a mnie się nie wydaje,bo dziecko ma ewidentne kłopoty z oddychaniem. Boje się,że nowy pediatra też może nie dac mi wyczerpującej informacji, dlatego chciałabym być troszke przygotowana, wiecie jak to jest jak trzeba lekarzy ciągnąć za język.

Gość jak jest dużo żelaza
w preparacie mlecznym to kupka jest czarna, może będziesz musiała zmienić mleko. sapki nie popuszczaj, u mojej też bagatelizowali a potem miała przetykany kanalik oczy bo ropka zatkała. aha - rumianek uczula wiec ostrożnie - lepiej przegotowanej wody daj do picia.

Gość alexxxx
wcześniej dawałam mu koperek więc może to rumianek,w sumie wcześniej robił zawsze żółte kupki.Dzięki za rady!

Gość alexxxx
to tak jakby najpierw była zółta ale twarda i z tym czarnym śluzem a zaraz po tym już normalna, luźna,żółta.

taka se gałązka > dziewczyna pisze, ze z wielkim trudem zrobił tę kupkę więc nie biegunka, prędzej właśnie bym mleko obstawiała z rumiankiem. Napisz jak wygląda ta kupka co jest objawem krwawienia wew. bo jeszcze tego u nas nie było i mam nadzieję, ze nie będzie ale warto wiedzieć.

aha czyli nie kupka czarna tylko śluz? no to rzeczywiście może być krew, nic tylko lekarz.

Gość alexxxx
jej, teraz będe jak na szpilkach do 17.mam nadzieje, że wszystko będzie ok. a skąd mogą się brać takie krwawienia, niewydolnosć przewodu pokarmowego ?

może twarda kupka podrażniła jelitko, przecież to wszystko małe i delikatne.

Gość alexxxx
a co do sapki to dłuższa historia, bo jak się urodził to miał jedną dziurkę mniejszą i od poczatku miał taką sapkę, lekarze mówili,że to przejdzie jak troszkę nosek urośnie i ta dziurka sie powiększy,teraz już podrósł ale sapka i suchy katarek zostały.Póżniej pediatra powiedział,że naprawde nie ma się czym martwić a mnie sie to jednak nie podoba.

a do laryngologa idź, może przegroda nosowa jest nie taka jak powinna być. w jakim mieście mieszkasz?

Gość alexxxx
we wrocławiu i własnie już o tym myślałam i rozglądam się za jakimś dobrym.

Gość a może same idźcie do lekarza?
Na moje oko większość z was jest chora na hipochondrię. Jedyna normalna napisała, że to może być alergia na rumianek. Odtawić, zobaczyć, jak przejdzie to ok. Szkoda czasu i dziecka, żeby ciągle po lekarzach chodzić i faszerować lekami.